logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

volwassen hondje klein

Geslacht: teefje, gesteriliseerd
Leeftijd: volwassen hond, 4 jaar, geboortedatum januari 2019
Formaat: kleine middelmaat, schouderhoogte 38 cm, 11,4 kilo
Kan met kinderen: eventueel, vanaf 12 jaar
Kan met katten:  ja
Kan met andere honden: ja
Trefwoorden: blij, lief, aanhankelijk, speels, mensgericht, soms (nog) angstig in onbekende situaties
Adoptiebijdrage: €275,=

Karakter:
Sprietje is een erg lief en aanhankelijk hondje dat graag bij haar baasje in de buurt is. Ze is heel zachtaardig, zowel tegenover mensen als tegenover andere dieren.

Profiel adoptant:

  • Lieve mensen met honden-ervaring die alle tijd en geduld hebben voor een zachtaardig hondje met een mogelijk traumatisch verleden;
  • Een rustig huishouden met één of meer mensen die veel thuis zijn; 
  • Een huis in een rustige omgeving (dorps of landelijk) en met een goed omheinde tuin. Dan kan Sprietje ook op eigen terrein lekker buiten in het zonnetje liggen en wat rondscharrelen;
  • Sprietje kan zowel als enige hond worden geplaatst als ook bij een andere (sociale) hond. Als ze de enige hond in huis is dan vinden we het extra belangrijk dat Sprietje zelden alleen thuis hoeft te blijven.

volwassen hondje kleinGedrag in huis:
Sprietje is een erg lief en gezellig hondje. Ze is aanhankelijk en is graag in de buurt van haar baasje(s). Ze geniet van aandacht en geaaid worden.
Wanneer ze voldoende heeft kunnen spelen en buiten heeft kunnen snuffelen, dan is Sprietje in huis een rustig hondje. Naar de andere hondjes en de katten in haar gastgezin gedraagt ze zich sociaal. In situaties waarin ze niet meteen weet hoe te reageren kijkt ze graag naar hun voorbeeld. Bij bezoek bijvoorbeeld is ze afwachtend, maar als de andere honden het bezoek gaan begroeten durft ze al snel ook kennis te maken. Toch vinden we plaatsing bij een andere hond geen voorwaarde, omdat ze haar steun en aanwijzingen wat te doen ook prima kan halen bij haar eigenaar.
Sprietje is een gevoelig en baasgericht hondje en gek op eten. Die combinatie maakt dat ze gemakkelijk dingen kan leren.

Gedrag buiten:
Sprietje loopt al goed mee aan de lijn, in het buitengebied maar ook bijvoorbeeld in een dorpse woonwijk. Ze mag graag snuffelen en als ze iets spannends ziet een tijdje blijven kijken. Bij onverwachte dingen kan ze schrikken en dan wil ze vluchten! Veel dingen zijn nog nieuw en onbekend voor Sprietje. Kalm aan en in kleine stapjes opbouwen voorkomt dat ze wordt overdonderd door alle indrukken.
Onbekende honden tegenkomen vindt Sprietje wel spannend, vooral als het grote honden zijn. Bij contact gedraagt ze zich dan onzeker/deemoedig.
Mee in de auto vindt Sprietje prima; ze gaat graag mee!

Medische bijzonderheden:
Geen bijzonderheden.
Vanzelfsprekend is Sprietje volledig gevaccineerd en heeft ze een geregistreerde chip en een paspoort. Ze is bovendien gesteriliseerd.

Achtergrond:
Net als Eddie kwam ook dit hondje in Roemenië terecht in het gemeentelijk asiel Arad. Eén van de meest wrede plekken waar je als hond terecht kunt komen... Veel te veel honden dicht op elkaar, geen medische zorg en medewerkers die de honden nog erger behandelen dan oud vuil. Recent schopte in dit asiel een medewerker een hondje dood, omdat ze uit angst over hem heen plaste... Hij had het hondje opgetild omdat ze er uit kon; er was een adoptant voor haar!!
Sprietje heeft geluk gehad. Ze werd in het asiel opgemerkt door één van onze Roemeense contactpersonen en zij nam haar mee naar haar privé opvang. Eén van onze gastgezinnen bood Spriet een opvangplek in Nederland aan en daar is ze op 10 juni gearriveerd, in Annerveenschekanaal, op de grens van Drenthe en Groningen. Tot aan haar adoptie verblijft ze bij hen.

Adoptie procedure:
Heeft u interesse in dit aanhankelijke hondje? Dan verzoeken wij u vriendelijk om eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen. Daarna kunt u desgewenst het intakeformulier invullen en verzenden.

Foto's en filmpjes::

Dag 1 in Nederland:

Eddie, Sprietje en andere hondjes in het privé asiel in Roemenië:

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.