logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

klein hondje adopteren

Geslacht: teefje, gesteriliseerd
Leeftijd: volwassen 3 jaar, geboren 1 november 2019
Formaat: klein hondje; gewicht 6,5 kilo
Kan met kinderen: nee, we plaatsen Kiwi graag in een rustig huishouden
Kan met katten:  ja, bij katten die honden gewend zijn en niet voor haar weglopen
Kan met andere honden: ja, bij rustige, niet opdringerige honden
Trefwoorden: vrolijk, aandoenlijk, erg lief en aanhankelijk voor mensen die ze kent
Adoptie bijdrage: €250,=

Karakter:
Kleine Kiwi is voor een erg lief, vrolijk en aanhankelijk hondje. Ze ligt graag op schoot en geniet van wandelingen.

Profiel adoptant:

  • lieve mensen met honden-ervaring;
  • een rustig huishouden met één of meer mensen die veel thuis zijn;
  • een huis in een rustige omgeving (een rustige woonwijk, dorps of landelijk);
  • een goed omheinde tuin, zodat Kiwi ook op eigen terrein lekker buiten in het zonnetje kan liggen.

Gedrag in huis:
Kiwi is naar haar beide gastouders, een man een vrouw, toe erg lief en aanhankelijk. Bij bezoek kijkt Kiwi even de kat uit de boom, maar als mensen haar negeren dan komt ze snel tot rust en gaat lekker bij haar baasje(s) liggen.
Op andere honden die ze tijdens de wandelingen tegenkomt reageert Kiwi meestal ontwijkend. Bij haar vakantie logeeradres is gebleken dat ze prima samen met andere honden kan wonen, zolang die niet opdringerig zijn naar haar.
Kiwi is speels en ze is een zonaanbidster.

klein hondje adopterenGedrag buiten:
Kiwi geniet van wandelingen. Haar gastmoeder heeft de wandelingen in tijd en in routes langzaam opgebouwd en bij een nieuw thuis is het goed om dat opnieuw te doen. 
Eenmaal gewend is wandelen in een rustige woonwijk, een dorpse winkelstraat of in het buitengebied een feestje! Kiwi vindt het heerlijk als zij de route mag kiezen en ze is nieuwsgierig naar van alles wat er te zien is. 

In maart is Kiwi met haar gastmoeder mee een weekendje weg geweest naar Duitsland, op een binnenvaartschip. Door het gewonnen vertrouwen in zichzelf, de wereld en natuurlijk haar gastmoeder deed Kiwi dit geweldig goed! En begin mei en in juli ging Kiwi mee uit kamperen. Ze voelde zich al snel thuis in de caravan en wandelde door het onbekende dorp als een nieuwsgierige toerist ;)! 

Medische bijzonderheden:
Kiwi heeft jeuk door een allergische reactie en daarvoor wordt ze behandeld. Er is al het een en ander uitgezocht en we zijn gestart met immunotherapie; deze therapie zal moeten worden voortgezet. Om deze reden geldt voor Kiwi een verlaagde adoptie bijdrage (€250,=).
Update eind mei: het gaat de goede kant op! De jeukklachten zijn zo goed als weg weg en op plekjes die kaal waren groeit nu het haar weer terug. Wel moet de behandeling worden voortgezet om te zorgen dat het goed blijft gaan.

Kiwi krijgt hypoallergeen voer en injecties. Als klein hondje heeft Kiwi niet veel voer nodig; de totale kosten van het voer en de injecties bedragen €40 per maand. De injecties zijn vergelijkbaar met diabetes injecties. Het gastgezin geeft deze zelf.
In sommige periodes heeft ze nog ondersteuning nodig van een lage dosering apoquel.

Achtergrond:
Toen één van onze teamleden een bezoek bracht aan mw Geta en haar opvanghonden in Roemenië, zat Kiwi op een dak, in haar eentje, weg van de drukte van de andere honden... Gelukkig konden we samen met onze lokale contactpersoon een andere plek voor Kiwi vinden, in een privé asiel waar de omstandigheden beter zijn. Onze stichting vond voor Kiwi vervolgens een gastgezin in Nederland; ze is op 19 november gearriveerd op haar tijdelijke adres in Lelystad. Daar wordt ze begeleid tot aan haar adoptie.

Adoptie procedure:
Heeft u interesse in Kiwi? Dan verzoeken wij u vriendelijk om eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen. Daarna kunt u desgewenst het intakeformulier invullen en verzenden.

Foto's en filmpjes:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

klein hondje adopteren: Kiwi, asiel hondje

klein asielhondje ter adoptie: Kiwi. Kiwi is een klein hondje, ze weegt maar 6 kilo.