Hond Adopteren
slider-verschil-1.jpeg
slider-gastgezinnen--01-2022.jpeg
slider-adopteren-juli2022.jpeg
previous arrow
next arrow

Kiwi

klein hondje adopterenGeslacht: teefje, gesteriliseerd
Leeftijd: 3 jaar, geboren 1 november 2019
Formaat: klein hondje; gewicht 6,5 kilo
Kan met kinderen: nee, we plaatsen Kiwi graag in een rustig huishouden
Kan met katten:  ja / eventueel
Kan met andere honden: we plaatsen Kiwi bij voorkeur als enige hond
Trefwoorden: lief en aanhankelijk in haar eigen gezin, vrolijk, aandoenlijk, terughoudend naar onbekenden
Adoptie bijdrage: €250,= (in verband met allergieën is de bijdrage voor Kiwi verlaagt van €350,= naar €250,=) 

Karakter:
Kleine Kiwi is voor wie ze vertrouwt een erg lief, vrolijk en aanhankelijk hondje. Ze ligt graag op schoot en geniet van wandelen in een rustige omgeving. Naar onbekende mensen en honden toe is Kiwi onzeker en terughoudend.

Profiel adoptant:

  • lieve mensen met honden-ervaring die goed zien wat Kiwi gelukkig maakt en wat (nog) te veel is voor haar;
  • een rustig huishouden met één of meer mensen die veel thuis zijn;
  • een huis in een rustige omgeving (een rustige woonwijk, dorps of landelijk)
  • een goed omheinde tuin, zodat Kiwi ook op eigen terrein lekker buiten in het zonnetje kan liggen.

Gedrag in huis:
Kiwi is naar haar gastmoeder toe erg lief en aanhankelijk. Naar de man in huis had Kiwi wat tijd nodig, maar na een week draaide ze bij en besloot ze dat ook hem kon vertrouwen.

Kiwi is prikkelgevoelig. Als ze (te) veel moet verwerken in haar koppie dan wordt ze heel druk en blafferig. Het door de ramen kunnen zien van voorbijgangers is één van de dingen waarop Kiwi blaffend en gestrest reageert. Ook in haar nieuwe thuis is het dus belangrijk dat dat wordt voorkomen.
Wanneer ze goed in haar vel zit dan is ze over het algemeen rustig in huis en ligt graag op schoot of tegen haar gastmoeder aan. Ook vermaakt ze zich prima met haar speeltjes en geniet ze van in de zon liggen.

klein hondje adopteren

Bezoek en het ontmoeten van onbekende mensen op straat is spannend voor Kiwi. Als mensen haar negeren en dus niets van haar lijken te willen dan komt ze wel snel tot rust. Stapje voor stapje krijgt Kiwi wat meer (zelf)vertrouwen.

Kiwi reageert meestal onzeker en ontwijkend op andere honden. Een enkele keer ontmoet ze een hondje dat ze leuk vindt en dan slaat ze soms door naar de andere kant: ze gedraagt zich dan in haar opwinding en enthousiame opdringerig. Hetzelfde sociaal-onhandige enthousiasme laat ze regelmatig zien naar de katten in haar gastgezin; buiten wil ze overigens achter katten aan.
Verder vindt Kiwi het fijn als alle aandacht van haar baasje(s) voor háár is. We plaatsen haar om die redenen graag als enige hond en we zijn terughoudend voor wat betreft plaatsing bij katten.

Gedrag buiten:
Kiwi geniet van wandelen, zo lang ze zich veilig voelt in de omgeving. Haar gastmoeder heeft daarom de wandelingen in tijd en in routes heel langzaam opgebouwd en bij een nieuw thuis is het goed om dat opnieuw heel geleidelijk op te bouwen. 
Kiwi vermijdt het liefst plekken waar veel andere honden komen. Ook van snel rijdend verkeer dichtbij wordt ze niet blij. Maar in een rustige woonwijk die ze heeft leren kennen of in een buitengebied kan ze enorm genieten en dan is wandelen met Kiwi een feestje!
In maart is Kiwi met haar gastmoeder mee een weekendje weg geweest; naar Duitsland en op een binnenvaartschip. Door het gewonnen vertrouwen in zichzelf, de wereld en natuurlijk haar gastmoeder deed Kiwi dit geweldig goed! 

Medische bijzonderheden:
Kiwi heeft jeuk door een allergische reactie en daarvoor wordt ze behandeld. Er is al het een en ander uitgezocht en we zijn gestart met immuno therapie; deze therapie zal voorlopig moeten worden voortgezet. Om deze reden geldt voor Kiwi een verlaagde adoptie bijdrage.
Update eind maart: het gaat de goede kant op! De jeukklachten worden minder heftig en op plekjes die kaal waren groeit nu het haar weer terug. 

Achtergrond:
Toen één van onze teamleden een bezoek bracht aan mw Geta en haar opvanghonden in Roemenië, zat Kiwi op een dak, zo ver mogelijk bij alle andere honden vandaan... Gelukkig konden we samen met onze lokale contactpersoon een andere plek voor Kiwi vinden, in een privé asiel waar de omstandigheden beter zijn. Onze stichting vond voor Kiwi vervolgens een gastgezin in Nederland; ze is op 19 november gearriveerd op haar tijdelijke adres in Lelystad. Daar zal ze verblijven en begeleid worden tot aan haar adoptie..

Adoptie procedure:
Heeft u interesse in Kiwi? Dan verzoeken wij u vriendelijk om eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen. Daarna kunt u desgewenst het intakeformulier invullen en verzenden.

Foto's en filmpjes:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

klein hondje adopteren: Kiwi, asiel hondje

klein asielhondje ter adoptie: Kiwi