logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

volwassen hondje adopteren

➡️ Voor Eddie hebben we een adoptant gevonden ❤️! Hij zal op 4 oktober verhuizen.

Geslacht: reu, niet gecastreerd
Leeftijd: volwassen / senior, 6+ jaar, zie toelichting*
Formaat: kleine hond; schouderhoogte 34 cm
Kan met kinderen: nee, we plaatsen Eddie graag in een rustig huishouden
Kan met katten: onbekend
Kan met andere honden: ja
Trefwoorden: aanhankelijk maar niet claimend, erg lief en sociaal, vrolijk, fit, innemend
Adoptiebijdrage: €125,=

* In Roemenië heeft een dierenarts Eddie's leeftijd op 12 jaar geschat; dat staat daarom in zijn paspoort. Onze eigen dierenarts in Nederland heeft Eddie inmiddels uitgebreid bekeken en zij schat hem véél jonger: 6 à 7 jaar.

Karakter:
Eddie is een knuffelkont met een gezonde dosis zelfvertrouwen. Hij is aanhankelijk zonder opdringerig te zijn. Hij is lief, vrolijk en grappig; kortom een heerlijk ventje!

Profiel adoptant:

  • Mensen met voldoende ervaring en inzicht;
  • Een huis in een niet al te drukke woon- en wandelomgeving (een rustige en groene buitenwijk van een stad, dorps of landelijk);
  • Een goed omheinde tuin zodat Eddie ook op eigen terrein lekker kan rondscharrelen;
  • Eddie kan bij andere honden of als enige hond worden geplaatst. Eddie is een intacte reu; wanneer hij bij een teefje wordt geplaatst moet dit teefje om deze reden gesteriliseerd zijn.

Gedrag in huis:
In huis is Eddie een rustig hondje. Hij wordt heel blij van aandacht maar kan ook zichzelf prima vermaken. Eddie is vrolijk en speels maar niet claimend. Hij is behoorlijk atletisch en kan grappige bokkensprongen maken. Ook als hij speelt met een knuffel of een dekentje is hij heel lief en aandoenlijk (zie de filmpjes onderaan deze pagina).
Eddie blaft zelden. Onbekende mensen die hij ontmoet op straat of in huis worden even afwachtend begroet. Als mensen hem uitnodigen tot contact dan gaat hij daar graag op in; hij gaat op zijn rug liggen voor een heerlijke buikmassage!
Eddie kan bij zijn gastgezin al prima een tijdje alleen thuis zijn, hij gaat dan slapen. Uiteraard moet dit in een nieuwe situatie weer rustig worden opgebouwd.

senior hondje adopterenGedrag buiten:
Dit knappe ventje is zindelijk en gaat graag mee wandelen. Aan de lijn lopen kende hij nog niet maar Eddie leert snel en doet het inmiddels al heel netjes. Onbekende honden worden vrolijk begroet en bij contact is Eddie heel sociaal.
Eddie wandelt in een buitenwijk van Amsterdam net zo ontspannen als in het bos op de Veluwe. Hij is zeker geen angstig hondje! De enige angst die we tot nu toe bij Eddie hebben gezien is angst voor onweer en als hij ligt te slapen dan kan hij wel enorm schrikken van een plotseling geluid. Vanwege dat laatste plaatsen we Eddie graag in een rustig huishouden.
Autorijden gaat goed; Eddie gaat graag mee!

Medisch:
Eddie is recent gevaccineerd en heeft een geregistreerde chip en een paspoort. Hij is niet gecastreerd.

Achtergrond:
Dit super vriendelijke hondje kwam in Roemenië terecht in het gemeentelijk asiel Arad. Eén van de meest wrede plekken waar je als hond terecht kunt komen... Veel te veel honden dicht op elkaar, geen medische zorg en medewerkers die de honden nog erger behandelen dan oud vuil. Recent schopte in dit asiel een medewerker een hondje dood, omdat ze uit angst over hem heen plaste... Hij had het hondje opgetild omdat ze er uit kon; er was een adoptant voor haar!!
Eddie heeft geluk gehad. Hij werd in het asiel opgemerkt door één van onze Roemeense contactpersonen en zij nam hem mee naar haar privé opvang. Eén van onze gastgezinnen bood hem een opvangplek in Nederland aan en daar is hij op 10 juni gearriveerd, in Amsterdam en regelmatig in een vakantiehuis op de Veluwe.

Adoptie procedure:
Heeft u interesse in dit aanhankelijke hondje? Dan verzoeken wij u vriendelijk eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen. Daarna kunt u eventueel het intakeformulier invullen en verzenden.

Foto's en filmpjes:

Eddie, Sprietje en andere hondjes in het privé asiel in Roemenië:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.