Hond Adopteren
slider-verschil-1.jpeg
slider-gastgezinnen--01-2022.jpeg
slider-adopteren-juli2022.jpeg
previous arrow
next arrow
×

Waarschuwing

JFolder: :bestanden: Pad is geen map. Pad: [ROOT]/images/Adoptiehonden/riki
×

Attentie

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:

Riki

riki profiel

GEADOPTEERD ?
Geslacht: Reu, ongecastreerd
Leeftijd: 10+
Formaat:  40 cm, 11,4 kg
Kan met kinderen: 12+
Kan met katten:  Ja
Kan met andere honden: Ja
Trefwoorden: rustig, lief, aanhankelijk, vrolijk, afwachtend, onzeker
Adoptiebijdrage: € 100

In augustus 2021 werd Riki geadopteerd door een geweldig gezin. Hoewel Riki zich snel aanpaste en het gezin verliefd op hem was, kon Riki verdrietig genoeg niet blijven. De eerste hond van het gezin accepteerde Riki absoluut niet waardoor de situatie helaas onhoudbaar werd. Riki is daarom terug bij zijn gastgezin en opnieuw beschikbaar voor adoptie.

Om de overgang naar een nieuw thuis soepel te laten verlopen is Riki gebaat bij meerdere kennismakingen met zijn adoptant, voordat hij verhuist.

Karakter:
Kleine Riki is een heerlijk opaatje. Met zijn lieve snoetje en rustige en aanhankelijke karakter verovert hij ieders hart. In onbekende situaties is hij afwachtend en wat onzeker.

Gedrag in huis:
Riki is een rustige hond. Hij mag graag achter zijn gastmoeder aan lopen om te kijken wat ze allemaal doet, maar zichzelf vermaken kan hij ook prima. Hij zoekt dan een lekker plekje om te slapen. Riki is erg aanhankelijk en checkt graag even bij je in om een aai en een kroel te halen. Bezoek is welkom, naar mannen toe is hij terughoudend. Riki kan even alleen blijven, hij is dan wel samen met de andere honden in het gezin. Hij is erg relaxed naar katten toe. Riki is helemaal zindelijk.

Gedrag buiten:

Riki loopt goed aan de riem, hij trekt niet. Hij mag graag uitgebreid snuffelen en neemt daar lekker de tijd voor. Soms even een klein sprintje en dan weer verder snuffelen. Onbekende honden en mensen zijn geen probleem. 

Profiel adoptant:
Mede door zijn slechte zicht is Riki gebaat bij een rustige omgeving, geen kleine kinderen met rondslingerend speelgoed, geen mensen die elke maand met de meubels slepen. Zijn huisje heeft een tuintje waar hij vrij in kan rondlopen. Ivm zijn onzekerheid zijn 1 of 2 andere stabiele, rustige honden een must. Zijn adoptant heeft natuurlijk tijd voor hem en kan en wil hem begeleiden in zijn verdere ontwikkeling zonder teveel van hem te verwachten.

Achtergrond:
Riki is 1 van de kettinghondjes die we hebben kunnen redden en naar Nederland hebben gehaald. Hij verblijft bij een gastgezin in Froombosch (provincie Groningen) en is inmiddels goed gewend aan het leven als huishond in Nederland.

Medische bijzonderheden:
Riki ziet slecht. Zijn rechteroogje is door letsel van buitenaf beschadigd, is ook kleiner, en hier ziet hij niets meer mee. Het linkeroog heeft staar, volgens de dierenarts ziet hij nog wel licht en donker. Riki lijkt weinig hinder te ondervinden van zijn beperkte zicht.

Filmpje :

Adoptieprocedure:

Heeft u interesse in deze lieve senior hond?  Dan verzoeken wij u vriendelijk eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen.

Daarna kunt u eventueel het intakeformulier invullen en verzenden.

adopteer senior hond riki

 

{gallery}Adoptiehonden/riki{/gallery}.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.