Maak jij ook het verschil?
Roco droomt van een landelijk uitzicht
Figo wacht nog steeds op een nieuw mandje..
previous arrow
next arrow
Slider

riki

riki profiel

Geslacht: Reu, ongecastreerd
Leeftijd: 10+
Formaat:  40 cm, 11,4 kg
Kan met kinderen: Nee
Kan met katten:  Ja
Kan met andere honden: Ja
Trefwoorden: rustig, lief, aanhankelijk, vrolijk, afwachtend, onzeker

Adoptiebijdrage: € 100

Karakter:
Kleine Riki is een heerlijk opaatje. Met zijn lieve snoetje en rustige en aanhankelijke karakter verovert hij ieders hart. In onbekende situaties is hij afwachtend en wat onzeker.

Gedrag in huis:
Riki is een rustige hond. Hij mag graag achter zijn gastmoeder aan lopen om te kijken wat ze allemaal doet, maar zichzelf vermaken kan hij ook prima. Hij zoekt dan een lekker plekje om te slapen. Riki is erg aanhankelijk en checkt graag even bij je in om een aai en een kroel te halen. Bezoek is welkom, naar mannen toe is hij terughoudend. Riki kan even alleen blijven, hij is dan wel samen met de andere honden in het gezin. Hij is erg relaxed naar katten toe. Riki is helemaal zindelijk.

Gedrag buiten:

Riki loop goed aan de riem, hij trekt niet. Hij mag graag uitgebreid snuffelen en neemt daar lekker de tijd voor. Soms even een klein sprintje en dan weer verder snuffelen. Onbekende honden en mensen zijn geen probleem. 

Profiel adoptant:
Mede door zijn slechte zicht is Riki gebaat bij een rustige omgeving, geen kleine kinderen met rondslingerend speelgoed, geen mensen die elke maand met de meubels slepen. Zijn huisje heeft een tuintje waar hij vrij in kan rondlopen, omdat buiten loslopen mogelijk niet veilig zal zijn. Ivm zijn onzekerheid zijn 1 of 2 andere stabiele, rustige honden een must. Zijn adoptant heeft natuurlijk tijd voor hem en kan en wil hem begeleiden in zijn verdere ontwikkeling zonder teveel van hem te verwachten.

Achtergrond:
Riki is 1 van de kettinghondjes die we hebben kunnen redden en naar Nederland hebben gehaald. Bij een gastgezin in Froombosch went hij aan het leven in Nederland.

Medische bijzonderheden:
Riki ziet slecht. Zijn rechteroogje is door letsel van buitenaf beschadigd, is ook kleiner, en hier ziet hij niets meer mee. Het linkeroog heeft staar, volgens de dierenarts ziet hij nog wel licht en donker.

Adoptieprocedure:

Heeft u interesse in deze hond?  Dan verzoeken wij u vriendelijk eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen.

Daarna kunt u eventueel het intakeformulier invullen en verzenden.

We lezen alle mails aandachtig. Mocht u na 4 dagen geen reactie van ons hebben ontvangen, dan hebben we iemand anders geselecteerd voor de betreffende hond of vinden we het geen geschikte match. Door grote drukte is het voor ons namelijk niet mogelijk om alle mail en telefoontjes te beantwoordenIndien u meer informatie wilt over een hond, dan kunt u ons natuurlijk een mail met uw vragen sturen en daarop proberen we z.s.m. te reageren.

.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.