Maak jij ook het verschil?
Roco droomt van een landelijk uitzicht
Figo wacht nog steeds op een nieuw mandje..
previous arrow
next arrow
Slider

Joy

joy.jpg

Geslacht: reu, gecastreerd
Leeftijd: 1,5 jaar
Formaat:  28 cm, 6 kilo
Kan met kinderen: Oudere kinderen +12 , mits honden gewend
Kan met katten: Nee
Kan met andere honden: Ja
Trefwoorden: Pittig, slim, vrolijk en aanhankelijk, baasgericht, mensgericht, sociaal

Adoptiebijdrage: € 295

Joy is een heel aanhankelijk hondje en een grote avonturier! Hij is rustig in huis, maar energiek buiten en hij houdt van lange wandelingen, lekker op ontdekkingstocht.

Gedrag in huis:
Joy is een jonge hond met een avontuurlijke inslag. In huis gedraagt hij zich hartstikke goed! Hij kan prima zijn rust nemen, of lekker even kluiven, maar vindt het vooral reuze gezellig om samen met je bezig te zijn; even de was ophangen, plantjes water geven of om een boodschap… hij vindt alles even leuk!

Hij is daarin niet opdringerig, maar aangenaam gezelschap, en zeker geen voor-de-voetenloper. Joy is geen bench gewend  en dat is ook niet nodig, hij sloopt niet en kan ondertussen even alleen zijn. Dit moet wel verder opgebouwd worden en dat gaat met kleine stapjes, je merkt aan alles dat hij het echt niet leuk vindt om

alleen achter te blijven, ook niet nodig, want Joy gaat graag mee en gedraagt zich  uitstekend! Joy is dol op visite en op visite gaan. Hij stapt kwispelend op bezoek af en doet dat keurig, niet springend of opdringerig. Hij vindt

het gewoon heel gezellig.

Gedrag buiten:
Joy loopt goed aan de riem, zowel aan de korte riem in bijvoorbeeld de stad of winkel, als een lange (sleep)lijn in het bos of buitengebied. Hij loopt graag voorop, maar trekt niet echt. Vreemde honden worden allemaal vrolijk begroet en hij speelt ontzettend graag. Klein of groot, Joy is dapper en stapt er rustig op af. Hij heeft een prettige energie bij het benaderen van andere honden en dat wordt doorgaans positief opgepikt. Hij vindt het ook prima als een andere hond niet wil spelen, dan loopt hij verder. Joy gedraagt zich prima met mensen op straat, hij passeert ze in eerste instantie gewoon. Vindt het ook goed om geaaid te worden en loopt dan rustig op iemand af als zijn aandacht wordt gevraagd.  Autorijden is een feestje, dus met de auto naar een natuurgebied is geen enkel probleem. Hij heeft wel wat jachtinstinct richting schapen en koeien etc. dus hier moet rekening mee gehouden worden.

Profiel adoptant:
Voor Joy zoeken we een adoptant waarbij deze lieverd veel met zijn baasje samen is en veel samen onderneemt.  Joy kan prima wonen in de stad of dorpskern, tuintje vindt hij leuk, maar een balkon om op te liggen en naar buiten te kijken zou ook kunnen. Wel is het dan belangrijk om wandelingen te gaan maken. We zoeken een huisje zonder katten, konijnen of pluimvee ivm zijn jachtinstinct.

Achtergrond:
Joy heeft een tijdje op straat gezworven. Een tijd terug is hij opgevangen door een locale rescuer en nu went hij in Nederland bij een gastgezin in Groningen.

Medische bijzonderheden:
Geen

Adoptieprocedure:

Heeft u interesse in deze hond?  Dan verzoeken wij u vriendelijk eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen.

Daarna kunt u eventueel het intakeformulier invullen en verzenden.

We lezen alle mails aandachtig. Mocht u na 4 dagen geen reactie van ons hebben ontvangen, dan hebben we iemand anders geselecteerd voor de betreffende hond of vinden we het geen geschikte match. Door grote drukte is het voor ons namelijk niet mogelijk om alle mail en telefoontjes te beantwoordenIndien u meer informatie wilt over een hond, dan kunt u ons natuurlijk een mail met uw vragen sturen en daarop proberen we z.s.m. te reageren.

.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.