logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

klein hondje ter adoptie

Geslacht: teef, gesteriliseerd
Leeftijd: 3 jaar, geboren 27 september 2019
Formaat: klein hondje; schouderhoogte 30 cm, gewicht 7,5 kilo
Kan met kinderen: eventueel; vanaf 12 jaar
Kan met katten: onbekend, kan op aanvraag worden getest
Kan met honden: we plaatsen Lili graag als enige hond
Trefwoorden: mensgericht, aanhankelijk, blij, slim, knuffelkont
Adoptiebijdrage: €350,00

Karakter:
Blije en vrolijke Lili is een mensgericht en aanhankelijk hondje. Ze is gevoelig maar laat ook zien dat ze zelfverzekerd kan zijn. Deze slimmerik leert snel.

Profiel adoptant:

  • Mensen met voldoende ervaring en inzicht om een hond met een asiel-achtergrond te begeleiden
  • Een huis in een niet al te drukke woon- en wandelomgeving en met een goed omheinde tuin
  • Een rustig huishouden, zonder andere hond

Gedrag in huis:
Lili is een aanhankelijk en mensgericht hondje. Ze is vrij rustig in huis en kruipt graag tegen het baasje aan of lekker op schoot. Ze is aanhankelijk en komt graag bij je knuffelen. Lili is een slim hondje dat snel leert.    

klein hondje asiel

Lili vindt het niet erg om, eenmaal gewend, een paar uurtjes alleen te zijn. Ze zoekt dan een hoekje in de kamer en gaat lekker slapen.

Onbekend bezoek aan huis is voor Lili even wennen; ze vindt het spannend. Ze komt graag in haar eigen tempo snuffelen en kennis maken.

Lili is een fel hondje naar de andere honden in huis en bewaakt daarbij ook duidelijk haar voerbak en snacks. Buiten gaat het met andere honden best goed. We denken dat Lili de voorkeur geeft aan een huisje waar ze enige hond kan zijn. Ze is zeer mensgericht en meer ontspannen zonder andere hond in huis.

Gedrag buiten:
Buiten doet Lili het heel goed. Ze loopt keurig aan de lijn en neemt haar tijd om te snuffelen en indrukken in haar op te nemen. Ze begroet de honden die ze tegenkomt en snuffelt even voordat ze doorloopt.

Lili schrikt soms van fietsers, hardlopers of kinderen die rennen of lawaai maken. Om te voorkomen dat dit gedrag erger wordt is een goede begeleiding van Lili hierin natuurlijk belangrijk.

Lili is zindelijk als ze vaak genoeg naar buiten kan (4x per dag). Thuis weet ze, bij hoge nood, de tuin goed te vinden voor haar plasjes. Een tuin is daarom zeker in het begin wel belangrijk voor Lili. Dit meisje gaat ook graag mee met de auto.

Medische bijzonderheden:
Geen. Vanzelfsprekend is Lili gevaccineerd en heeft ze een geregistreerde chip en een paspoort.

Achtergrond:
Toen onze voorzitter Jeanette een bezoek bracht aan het gemeentelijk asiel in Boekarest liep Lili los op de binnenplaats van het asiel. Een buitenkans, want in dit afschuwelijke asiel zijn talloze honden binnen in het donker in heel kleine hokken "opgeborgen". En als je in zo'n hokje terecht komt dan is dat waarschijnlijk meteen je laatste verblijfplaats...

De asielmedewerkers vertelden dat Lili was binnengebracht door de hondenvangers. Ze was van een dakloos gezin, maar de hondenvangers namen haar mee... Voor Lili vonden we gelukkig een gastgezin, ze is op 3 december gearriveerd op haar tijdelijke adres in Amsterdam.

Adoptie procedure:
Wilt u Lili adopteren? Dan verzoeken wij u vriendelijk om eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen. Daarna kunt u desgewenst het intakeformulier invullen en verzenden.

Foto's:

Filmpjes, Lili bij haar gastgezin:

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.