Maak jij ook het verschil?
Roco droomt van een landelijk uitzicht
Figo wacht nog steeds op een nieuw mandje..
previous arrow
next arrow
Slider

pelle

pelle.jpg

Geslacht: Reu, gecastreerd
Leeftijd: 1 jaar
Formaat:  55 cm. schofthoogte
Kan met kinderen: Ja
Kan met katten: Ja
Kan met andere honden: Ja
Trefwoorden: energiek, speels, sociaal, vrolijk, aanhankelijk.

Adoptiebijdrage: € 295

Karakter:
Pelle is een aanhankelijke, speelse jonge hond met een sociaal en zachtaardig karakter.

Gedrag in huis:
Pelle is heel aanhankelijk; hij geniet van aandacht, knuffelt heel graag en hij is ondanks zijn nare verleden ontzettend goed van vertrouwen met alle mensen. Met de andere honden speelt hij graag en hij is prima met katten. Hij is waaks, maar niet overdreven en bezoek wordt (soms te) enthousiast begroet. Hij heeft de onstuimige energie van een puber en hij heeft dus voldoende beweging nodig, maar ook op gezette tijden rust, zodat hij alle prikkels goed kan verwerken. Pelle is zindelijk en sloopt niets, mits hij eigen speeltjes heeft om lekker op te kauwen. Hij slaapt ‘s nachts goed door en kan ook prima een paar uur alleen zijn, maar hij is dan wel samen met andere honden. Als hij als enigste hond geplaatst wordt, zal het alleen-zijn rustig opgebouwd moeten worden.

Gedrag buiten:
Pelle loopt graag mee met lange wandelingen, hij vindt het heerlijk om alles te ontdekken. Het rustig meelopen aan de riem gaat steeds beter, maar dat vraagt nog wel verdere training.
Vreemde mensen op straat zijn helemaal prima, vreemde honden zijn een beetje spannend. Enerzijds heeft hij de enthousiaste drang om direct te spelen, anderzijds is hij onzeker en weet hij niet wat hij kan verwachten. Met zijn grootte en onstuimigheid heeft hij hierin een ervaren baasje nodig.
Balletjes gooien is een favoriet spelletje en hij begint te leren dat hij een snoepje krijgt als hij het terug brengt. Met autorijden heeft hij geen problemen.

Profiel adoptant:
Pelle is een ongecompliceerde hond die heel goed past bij sportieve mensen die het leuk vinden om een hond verder te trainen.

Pelle is echt een buitenhond, we plaatsen hem niet in een stad. Een huis met een tuin om in te spelen zou voor hem het mooiste zijn.

Achtergrond:
Pelle komt uit een afschuwelijk gemeente-asiel met veel teveel honden in kleine kennels. Honden krijgen te weinig voer en veel honden sterven door onderlinge gevechten, ziekte en verwaarlozing. Gelukkig hebben we Pelle eruit kunnen halen en hij verblijft nu bij een gastgezin in Tjuchem.

Medische bijzonderheden:
Geen.

Adoptieprocedure:

Heeft u interesse in deze hond?  Dan verzoeken wij u vriendelijk eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen.

Daarna kunt u eventueel het intakeformulier invullen en verzenden.

We lezen alle mails aandachtig. Mocht u na 4 dagen geen reactie van ons hebben ontvangen, dan hebben we iemand anders geselecteerd voor de betreffende hond of vinden we het geen geschikte match. Door grote drukte is het voor ons namelijk niet mogelijk om alle mail en telefoontjes te beantwoordenIndien u meer informatie wilt over een hond, dan kunt u ons natuurlijk een mail met uw vragen sturen en daarop proberen we z.s.m. te reageren.

.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.