Hond Adopteren
slider-verschil-1.jpeg
slider-gastgezinnen--01-2022.jpeg
slider-adopteren-juli2022.jpeg
previous arrow
next arrow

Oona

puppy adopterenGeslacht: teefje
Leeftijd: geboren 10 april 2022
Formaat: bij 6 maanden oud: circa 40 cm / 8 kilo (kleine middelmaat)
Kan met kinderen: ja, vanaf 14 jaar
Kan met katten: onbekend, kan worden getest
Kan met andere honden: ja
Trefwoorden: onzeker, lief, afwachtend, nieuwsgierig, knuffelaar, vrolijk
Adoptie bijdrage: €350,00 

Karakter:
Kleine dappere Oona is gek op aandacht, als ze even de kat uit de boom mag kijken. Ze zoekt steun als ze het even niet weet.

Profiel adoptant:

  • Ervaring met honden, voldoende tijd en inzicht om een onzeker hondje te begeleiden en steunen.
  • Een huis met goed omheinde tuin in een rustige woonwijk.
  • Oona kan als enige hond worden geplaatst maar een stabiele hond als voorbeeld is een pré.

Gedrag in huis:
Oona is speels en kan zichzelf goed vermaken. Ze speelt ook leuk met de andere jonge hond in het gastgezin. Ze is graag bij je in de buurt en als ze je opzoekt kan ze heerlijk bij je wegkruipen en genieten van aandacht. Oona heeft wel even tijd nodig om je volledig te vertrouwen, maar dan heb je ook een maatje voor het leven.
Oona luistert goed en is goed bij te sturen. Ze kan eventjes alleen zijn, dat is nu samen met de andere honden. In een nieuwe situatie moet dat uiteraard opnieuw worden opgebouwd. Bezoek vindt ze spannend en daarbij zal ze nog steun en begeleiding nodig hebben.

puppy adopterenGedrag buiten:
Oona loopt goed mee aan de lijn maar vindt ook buiten onbekende mensen en honden wat spannend. Krijgt ze even de tijd om een hond te ontmoeten dan ontdooit ze wel. Ook hier is geduld, begeleiding en steun belangrijk. Ze kan prima mee in de auto.

Medische bijzonderheden:
Oona is vanwege haar jonge leeftijd nog niet gesteriliseerd en dit zal nog moeten gebeuren. Dit is onderdeel van het adoptiecontract. Onze stichting adviseert u graag op welke leeftijd dit het beste kan gebeuren. Bij adoptie betaalt u hiervoor een borg, die wordt terugbetaald na de sterilisatie.
Vanzelfsprekend is Oona gevaccineerd en heeft ze een geregistreerde chip en een paspoort.

Achtergrond:
Oona is als jonge pup samen met een nestgenootje en haar moeder gedumpt langs de weg, in een zak... Buurtgenoten hebben de hondjes bevrijd, maar voordat ze veilig gesteld konden worden is Oona's nestgenootje overreden door een auto. Oona en haar moeder kregen een plekje in het privé asiel van Elisa (Solca, Roemenië).
In Roemenië heeft een hond in een asiel zo goed als geen kans om daar geadopteerd te worden. Onze stichting heeft daarom een tijdelijke opvangplek in Nederland voor haar gezocht en gevonden. Nu we haar via haar opvang hebben leren kennen zijn we voor haar op zoek naar een fijn thuis voor altijd. Oona verblijft nu bij haar gastgezin in Ezinge, provincie Groningen.

Adoptie procedure:
Heeft u interesse in Oona? Dan verzoeken wij u vriendelijk om eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen. Daarna kunt u desgewenst het intakeformulier invullen en verzenden.

Foto's:

Filmpjes:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.