logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

pup adopteren

Geslacht: teefje
Leeftijd: pup / puber, geboren 10 april 2022
Formaat: kleine middelmaat; bij 9,5 maanden oud circa 40 cm / 10,5 kilo
Kan met kinderen: vanaf 14 jaar
Kan met katten: ja
Kan met andere honden: ja
Trefwoorden: super lief en zachtaardig, aanhankelijk, knuffelaar, vrolijk, gevoelig
Adoptie bijdrage: €350,00 

Karakter:
Oona is een zachtaardig, vrolijk en heel aanhankelijk hondje. Ze ligt graag tegen haar gastmoeder aan en geniet intens van aandacht en geaaid worden. 

Profiel adoptant:

  • Ervaring met honden, voldoende tijd en inzicht om een jonge hond te begeleiden en steunen.
  • Een huis met een goed omheinde tuin in een rustige woonwijk (dorps, of meer landelijk).
  • Oona kan als enige hond worden geplaatst maar een stabiele hond als voorbeeld en speelmaatje is een pré.  Oona is vanwege haar jonge leeftijd nog niet gesteriliseerd. Wanneer ze bij een reu wordt geplaatst moet om die reden deze reu gecastreerd zijn.

Gedrag in huis:
Oona is bijzonder lief en aanhankelijk. Als ze je aankijkt is het alsof ze recht in je ziel kijkt. Ze is met zachte hand prima te sturen; Oona wil het graag goed doen en is bovendien slim. Oona speelt graag; ze speelt met de andere honden van het gastgezin, met haar gastmoeder en ook in haar eentje kan ze zich prima vermaken met een speeltje of iets te kauwen. Ze kletst ook graag met je: ze heeft een heel scala aan geluidjes die ze gebruikt om aan te geven hoe ze zich voelt of wat ze graag wil.
Oona kan al een tijdje alleen thuis zijn; dat is nu samen met de andere honden. In een nieuwe situatie moet dat uiteraard opnieuw worden opgebouwd. Bezoek vindt ze wat spannend maar als de visite haar negeert komt ze al snel even snuffelen en is het ijs al gauw gebroken. Vervolgens geniet ze van de aandacht en de knuffels van het bezoek.

puppy adopterenGedrag buiten:
Oona loopt al goed mee aan de lange lijn en ze mag graag lekker snuffelen. De eerste tijd in Nederland was Oona erg onder de indruk van alles op straat: verkeer, onbekende mensen en honden. Inmiddels heeft Oona onder begeleiding van haar gastmoeder een mooie ontwikkeling laten zien. In een rustige omgeving zoals een rustige, dorpse woonwijk wandelt ze inmiddels al prima mee. En als ze een onbekende hond in alle rust kan ontmoeten vindt ze dat inmiddels heel leuk. Een goede verdere begeleiding, geduld en steun blijven belangrijk zodat Oona verdere stappen kan blijven maken in de groei van haar (zelf)vertrouwen.
Oona kan prima mee in de auto.

Medische bijzonderheden:
Oona is vanwege haar jonge leeftijd nog niet gesteriliseerd en dit zal nog moeten gebeuren. Dit is onderdeel van het adoptiecontract. Onze stichting adviseert u graag op welke leeftijd dit het beste kan gebeuren. Bij adoptie betaalt u hiervoor een borg, die wordt terugbetaald na de sterilisatie.
Vanzelfsprekend is Oona gevaccineerd en heeft ze een geregistreerde chip en een paspoort.

Achtergrond:
Oona is als jonge pup samen met een nestgenootje en haar moeder gedumpt langs de weg, in een zak... Buurtgenoten hebben de hondjes bevrijd, maar voordat ze veilig gesteld konden worden is Oona's nestgenootje overreden door een auto. Oona en haar moeder kregen een plekje in het privé asiel van Elisa (Solca, Roemenië).
In Roemenië heeft een hond in een asiel zo goed als geen kans om daar geadopteerd te worden. Onze stichting heeft daarom een tijdelijke opvangplek in Nederland voor haar gezocht en gevonden. Nu we haar via haar opvang hebben leren kennen zijn we voor haar op zoek naar een fijn thuis voor altijd. Oona verblijft bij haar gastgezin in Ezinge, provincie Groningen.

Adoptie procedure:
Heeft u interesse in Oona? Dan verzoeken wij u vriendelijk om eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen. Daarna kunt u desgewenst het intakeformulier invullen en verzenden.

pup adopteren

Filmpjes:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jong hondje adopteren: Oona.