logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

klein adoptie hondje

Geslacht: teefje, gesteriliseerd
Leeftijd: pup / jonge hond, geboren 5 september 2022
Formaat: klein hondje; schouderhoogte circa 20 cm, gewicht 5,2 kilo
Kan met kinderen: eventueel, vanaf 8 jaar / we plaatsen Alice graag in een rustig huishouden
Kan met katten:  ja, bij katten die honden gewend zijn en niet voor haar weglopen
Kan met andere honden: ja, zie toelichting
Trefwoorden: erg lief en aanhankelijk, vrolijk, speels, nieuwsgierig
Adoptie bijdrage: €350,=

Karakter:
Kleine Alice is een erg lief en vrolijk hondje. Ze is nog niet zo lang in Nederland en is opgegroeid in een asiel. Ze moe(s)t dus alles nog leren en heel veel nieuwe indrukken verwerken, zoals een jonge pup. Bij haar gastgezin doet ze het geweldig goed; ze leert snel!

Profiel adoptant:

  • lieve mensen met de tijd en het inzicht om een jong hondje te begeleiden;
  • een niet te druk huishouden met één of meer mensen die veel thuis zijn;
  • een huis in een rustige omgeving (een rustige woonwijk, dorps of landelijk);
  • een goed omheinde tuin, zodat Alice ook op eigen terrein lekker buiten kan rondscharrelen en in het zonnetje kan liggen;
  • Alice is door haar kleine formaat kwetsbaar bijvoorbeeld als ze speelt met een andere hond. Ze zou bij een ander hondje kunnen wonen met net zo weinig gewicht als Alice (5 kilo), of bij een grotere hond die sociaal is maar niet met haar zal willen spelen of voorzichtig is met kleintjes. Alice kan eventueel ook als enige hond in een thuis worden geplaatst.

Gedrag in huis:
Alice is een schatje. Ze is heel aanhankelijk zonder opdringerig te zijn. Haar energieniveau is gemiddeld, ze kan rustig liggen als je bijvoorbeeld aan het werk bent maar is natuurlijk ook nog jong met de energie die daar bij hoort. Ze gaat sociaal om met de katten in haar gastgezin (deze zijn wel honden gewend en lopen niet weg voor haar). Ze speelt graag met de andere hondjes in haar gastgezin. Ze heeft daarbij wel haar gastmoeder nodig om te zorgen dat de andere hondjes niet al te wild met haar spelen; Alice zelf trekt geen grenzen.
Alice had tot voor kort nog nooit in een huis gewoond en sowieso nog maar heel weinig gezien van de wereld. Van de televisie tot de grasmaaier, van de wasmachine tot verkeer; alles was nieuw voor haar. Ze is geen angstig hondje en inmiddels al heel aardig ingeburgerd, maar vooral ten opzichte van bijvoorbeeld apparaten en machines die lawaai maken is ze soms nog onzeker. Zo lang ze de tijd krijgt om spannende dingen rustig en van een afstandje te bekijken en vooral niet te veel nieuwe dingen op een dag, zal ze zich naar onze verwachting verder ontwikkelen tot een evenwichtig hondje. Bij haar gastgezin heeft ze inmiddels al een hele goede basis meegekregen. En vrolijk en erg lief, dat was en is ze al!
Alice moet nog leren om alleen thuis te kunnen zijn. Dat vraagt geduld en een goede trainingsopbouw. We adviseren u daarover graag! Bij haar gastgezin is met de training een begin gemaakt en dat gaat goed.

In het gastgezin van Alice wonen geen kinderen. Alice is heel zachtaardig en vindt kinderen die ze op straat tegenkomt leuk. We denken daarom dat ze eventueel in een rustig gezin met kinderen vanaf 8 jaar kan worden geplaatst.

klein adoptie hondjeGedrag buiten:
Alice gaat graag mee wandelen en is ze al helemaal zindelijk. Aan de lijn lopen is nog nieuw en ook veel dingen die ze onderweg ziet, hoort en ruikt zijn vanzelfsprekend nog best indrukwekkend voor dit hondje. Wandelen met haar gastmoeder gaat inmiddels heel goed, maar in een nieuwe omgeving en met een nieuw baasje is dat natuurlijk weer wennen. Wandelingen zullen daarom in een rustig tempo moeten worden opgebouwd, zoals je dat met een jonge pup ook zou doen.
Onbekende honden ontmoeten gaat prima. Alice is even wat onzeker maar bij vriendelijke honden, groot of klein, is het ijs al snel gebroken. Ook op onbekende mensen reageert ze op die manier; even afwachtend maar al snel heet ze ze van harte welkom!
Autorijden gaat ook goed; Alice gaat graag mee.

Medische bijzonderheden:
Geen bijzonderheden. Alice is gesteriliseerd, gevaccineerd en heeft vanzelfsprekend een geregistreerde chip en een paspoort.

Achtergrond:
Eén van onze teamleden was eind mei op bezoek bij Elisa's privé asiel in Roemenië. Daar heeft ze onder andere Alice ontmoet. Een schatje, niet groter dan een kat! Vrolijk, aanhankelijk en knuffelbaar. Op de foto's en filmpjes daarvan kun je zien dat ze het warm heeft; het is 33 graden die dag... Ze lijkt op een kruising tussen een Dwergteckel en een Pekingees, maar zekerheid over haar achtergrond en genen hebben we niet.
In Roemenië hebben honden in een asiel of andere opvang zo goed als geen kans om daar ooit geadopteerd te worden. Eén van onze gastgezinnen bood haar een opvangplek, dus gelukkig ziet de toekomst van Alice er nu zonnig uit! Ze is op 7 juli gearriveerd op haar tijdelijke adres, in Hardegarijp. Daar wordt ze begeleid tot aan haar adoptie.

Adoptie procedure:
Heeft u interesse in Alice? Dan verzoeken wij u vriendelijk om eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen. Daarna kunt u desgewenst het intakeformulier invullen en verzenden.

Foto's, Alice in Nederland:

Foto's en filmpjes van Alice in Roemenië (24 mei 2023):

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

klein hondje adopteren: Alice, klein asielhondje, is nu in Nederland en ter adoptie.

klein asielhondje ter adoptie: Alice. Ze is een heel klein hondje, ze weegt maar 5 kilo.