logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

puppy adopteren

Geslacht: teefje
Leeftijd: pup, geboren 10 juni 2022
Formaat: kleine hond; bij 9 maanden oud gewicht 8 kilo
Kan met kinderen: vanaf 12 jaar
Kan met katten:  onbekend
Kan met andere honden: ja
Trefwoorden: lief, vrolijk, nieuwsgierig, leergierig, aanhankelijk, nog volop in ontwikkeling
Adoptiebijdrage: €350,= 

Op 5 februari is Berry verhuisd naar haar adoptanten. Helaas blijkt nu dat het hondje dat al bij deze mensen woonde heftige epileptische aanvallen krijgt en de drukte in huis door de komst van Berry speelt hierbij een belangrijke rol. We zijn daarom met spoed op zoek naar een ander fijn thuis voor Berry. In de tussentijd blijft Berry bij haar adoptanten, in Enschede.
Half april hebben we opnieuw een fijn thuis gevonden; Berry is (weer) geadopteerd!

Karakter:
Berry is een heerlijke pup; ze is speels, aanhankelijk en een knuffelkont. De eerste periode in Nederland gedroeg ze zich onzeker en verlegen, maar met de goede begeleiding van haar gastgezin en adoptanten heeft ze zich ontwikkeld tot een hond die vrolijk en nieuwsgierig in het leven staat.

Profiel adoptant:

  • lieve mensen met de ervaring, het inzicht en alle tijd om een jonge hond verder te begeleiden;
  • een huis in een niet te drukke woon- en wandelomgeving (een rustige woonwijk, dorps of landelijk);
  • een goed omheinde tuin, zodat Berry ook op eigen terrein lekker buiten kan struinen en in het zonnetje kan liggen.
  • Berry kan zowel als enige hond worden geplaatst als ook bij een andere (sociale en liefst speelse) hond.
  • Berry is vanwege haar jonge leeftijd nog niet gesteriliseerd. Wanneer ze bij een reu wordt geplaatst moet deze reu daarom gecastreerd zijn.

Gedrag in huis:
Berry is een erg lieve hond die graag aandacht krijgt. Ze kan zichzelf vermaken maar het liefst speelt ze met andere hondjes of met haar mens(en).

pup adopteren

Ze is aanhankelijk en vindt het heerlijk om geaaid en geknuffeld te worden en dicht bij haar baasje(s) in de buurt te zijn. Ook bezoek wordt vrolijk welkom geheten.

Berry is zindelijk en heeft tot nu toe niets gesloopt. Bij haar adoptanten kan ze ook al even alleen thuis zijn, maar dat zal bij een nieuw thuis weer opnieuw moeten worden opgebouwd.

Gedrag buiten:
Het tuigje omdoen vindt Berry maar niks; dat vraagt dus nog training. Heeft ze het eenmaal om dan gaat ze graag mee wandelen, vooral in het buitengebied. Daar geniet ze van snuffelen en struinen door het lange gras. In een rustige woonwijk wandelen gaat ook, maar heeft duidelijk niet Berry's voorkeur. Wandelen is ook nog heel nieuw voor Berry; dat doet ze pas sinds een paar weken. Voor die tijd verbleef Berry in een hondenpension met woonkamer concept en daar bleef ze op eigen terrein.
Wanneer Berry tijdens de wandeling onbekende mensen of honden ontmoet dan worden die door haar vriendelijk en nieuwsgierig begroet.

Medische bijzonderheden:
Berry is vanwege haar jonge leeftijd nog niet gesteriliseerd en dit zal nog moeten gebeuren. Dit is onderdeel van het adoptiecontract. Wij adviseren u graag op welke leeftijd dit het beste kan gebeuren. Bij adoptie betaalt u een borg, die wordt terugbetaald na sterilisatie.
Vanzelfsprekend is Berry volledig gevaccineerd en heeft ze een geregistreerde chip en een paspoort. 

Achtergrond:
De zusjes Berry en Merry werden als heel jonge pups door Elisa (Do Good Rescue Roemenië) aangetroffen in the middle of nowhere. Beide met deels afgeknipte vachtjes... waarom zullen we nooit weten. Natuurlijk kregen ze een opvangplekje in Elisa's privé asiel.
Drie van onze teamleden hebben begin november 2022 het privé asiel van Elisa in Roemenië bezocht. Ze hebben onder andere Merry en Berry ontmoet en konden voor hen al snel een opvangplekje in Nederland reserveren. Ze konden terecht bij een dierenpension met een huiskamer concept. Daar zijn ze op 19 november gearriveerd.
Op 5 februari is Berry verhuisd naar haar adoptanten. Helaas blijkt nu dat het hondje dat al bij deze mensen woonde heftige epileptische aanvallen krijgt en de drukte in huis door de komst van Berry speelt hierbij een belangrijke rol. We zijn daarom met spoed op zoek naar een ander fijn thuis voor Berry. In de tussentijd blijft Berry bij haar adoptanten, in Enschede.

Adoptie procedure:
Heeft u interesse in Berry? Dan verzoeken wij u vriendelijk om eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen. Daarna kunt u desgewenst het intakeformulier invullen en verzenden.

Foto's, Berry in Roemenië en in Nederland:

Filmpjes, Berry in Nederland:

Filmpjes, Merry en Berry, aangetroffen in the middle of nowhere:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.