logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

pup jonge hond adopteren

Geslacht: teefje, gesteriliseerd
Leeftijd: pup / jonge hond, geboren 11 april 2023
Formaat: grote hond, bij 9 maanden oud schouderhoogte 66 cm, gewicht circa 25 kilo
Kan met kinderen: ja, vanaf 12 jaar
Kan met katten: ja
Kan met andere honden: ja
Trefwoorden: heel aanhankelijk maar ook lekker eigenwijs, speels, knuffelkont, nieuwsgierig, waaks, (nog) onzeker tegenover onbekende honden
Adoptie bijdrage: €425,=

Carla is een pup / jonge hond van nu 8 maanden. Ze is een grote hond met een langharige vacht.

Karakter:
Carla is een aanhankelijk en aanhalige puber ;-) Ze is erg lief en zachtaardig voor haar eigen gezin. Nieuwsgierig, speels en gek op eten, wat het gemakkelijker maakt om haar dingen te leren. Carla is een kruising Bucovina, een Roemeens berghondenras. Dat zien we al terug in haar waaksheid en in de manier waarop ze beslissingen neemt.

pup jonge hond adopterenProfiel adoptant:

  • Lieve mensen met honden-ervaring en moderne inzichten m.b.t. de begeleiding van honden. Ervaring met een berghondenras is een pré;
  • Een niet al te druk huishouden met ruim voldoende tijd om aandacht te hebben voor Carla en haar verder te begeleiden;
  • Een huis in een niet al te drukke woonomgeving en met een goed omheinde tuin (bijvoorbeeld in een rustige woonwijk met veel groen, dorps of landelijk). Carla is van nature waaks; een huis met uitzicht op een weg met veel voorbijgangers is daarom niet handig;
  • Carla kan zowel als enige hond worden geplaatst als bij een andere sociale en liefst speelse hond. In haar spel kan Carla wat lomp zijn, ook door haar grootte. De eventuele andere hond moet daarom wel tegen een stootje kunnen ;)

Gedrag in huis:
In haar gastgezin is Carla erg lief, vrolijk en aanhalig naar zowel de volwassen mensen als naar de kinderen. Eigenwijs is ze ook; als een typische berghond is ze van nature geneigd om te doen wat haar zelf goed dunkt. Natuurlijk is ze wel prima te trainen, maar dit type hond vraagt daarin een wat andere aanpak en meestal wat meer geduld vergeleken bij bijvoorbeeld een Herder of een Retriever.

Carla is erg gefocused op eten en door duidelijk en consequent te zijn moet ze nog beter leren wanneer iets te eten voor haar is en wanneer niet. Ze verdedigt voer ook tegenover de andere honden in het gezin (maar niet tegenover de mensen).
's Nachts is Carla inmiddels zindelijk, overdag nog niet helemaal maar het gaat de goede kant op!

Visite wordt met veel geblaf onthaald. Carla is waaks en op zo'n moment ook onzeker. Maar als de visite eenmaal gesetteld is en Carla gewoon negeert, dan komt ze na een tijdje voorzichtig snuffelen en nog een tijdje later is het wel oké, dan laat ze zich ook aanhalen of ze gaat ergens liggen.
Carla is recent een uurtje alleen thuis geweest (met de andere honden) en dat ging prima. De eerste periode in een nieuw thuis kan dat niet meteen van haar verwacht worden; ze moet zich eerst helemaal veilig en vertrouwd voelen voordat die training kan worden voortgezet.

pup uit asiel adopterenGedrag buiten:
Carla loopt al goed mee aan de lijn en geniet van veel snuffelen. Van verkeer is ze niet snel onder de indruk, maar van onbekende honden wel; die maken haar heel onzeker. Als haar koppie vol zit van al die geuren en andere indrukken, gaat ze zitten. Als ze dan gewoon een tijdje mag zitten en wat rondkijken loopt ze even later wel weer mee. Het is belangrijk dat ze niet wordt overspoeld door de hele nieuwe wereld die ze nu in Nederland leert kennen; stapje voor stapje en heel kalm aan geeft op termijn de allerbeste resultaten. Haar zelfvertrouwen en het vertrouwen in de wereld zal dan toenemen.
Ook om die reden vinden we een ruime en goed omheide tuin belangrijk voor haar. Vanwege de zindelijkheidstraining en omdat ze nog niet toe is aan meermalen per dag mee uit wandelen. Verder is het natuurlijk ook heerlijk dat ze ook op eigen terrein lekker buiten kan spelen en in het zonnetje kan liggen.
Carla vindt autorijden oké; na een tijdje gaat ze liggen.

Medische bijzonderheden:
Carla is gesteriliseerd. Ze is volledig ingeënt en heeft een geregistreerde chip en een paspoort. Voor vertrek naar Nederland heeft ze een gezondheidscheck gehad.

Achtergrond:
Cara, Carla, Cory en Carlo... Vier nog heel jonge puppy's, gevonden bij een flatgebouw dichtbij Elisa's woning. Gedumpt, aan hun lot overgelaten. Ook al was en is het asiel al overvol, Elisa heeft ze natuurlijk niet aan hun lot overgelaten. Ze kregen een plekje in haar asiel.
In november 2023 is een aantal van onze teamleden een week lang op bezoek bij Elisa's asiel in Roemenië, waarmee we nauw samenwerken. Ze hebben ook met Carla geknuffeld en gewandeld. Carla is een schat! Ze genoot van de aandacht en is erg lief. Ook naar de andere honden in haar kennel toe was ze heel sociaal. Van de vier pups is zij het meest zelfverzekerd en onderzoekend.
De foto's en vooral de filmpjes onderaan deze pagina geven een goede indruk van haar. De filmpjes van november zijn deels gemaakt door onze teamleden, op bezoek bij Elisa's asiel in Roemenië. Eén van deze teamleden, tevens ervaren gastgezin, bood opvang voor haar aan en Carla is op 25 november bij hen gearriveerd, in Drachten.

Adoptie procedure:
Heeft u interesse in deze prachtige en aanhankelijke jonge hond? Dan verzoeken wij u vriendelijk eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen. Daarna kunt u eventueel het intakeformulier invullen en verzenden.

Carla is geadopteerd ❤️ Van gedumpte pup tot geliefde huishond in een filmpje:

Foto's van Carla:

Carla's verhaal in een filmpje:

Een wandeling met één van onze teamleden, november 2023, Roemenië:

In de kennel met één van onze teamleden, november 2023:

De Bucovina-kruising pups, eind september 2023
(het filmpje is beter met geluid):

Zo werden deze pups gevonden
(het filmpje is beter met geluid):

In het particuliere asiel van Elisa verblijven momenteel circa 270 honden en hondjes in kennels, dag in dag uit. Er is een speelveld, maar er is veel te weinig tijd en hulp om alle honden dagelijks daar naartoe te brengen. Dus de kennel is hun leven... In Roemenië zelf zijn de hondjes kansloos, asielhonden worden daar zo goed als nooit geadopteerd, zelfs geen prachtige en lieve puppy's. Gelukkig hoeft dierenliefde niet te stoppen bij een landsgrens; deze pup verblijft nu in Drachten. Nederland!

Een indruk van het asiel van Elisa (Do Good Rescue), waar ook Carla verbleef:

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Deze leuke grote hond, een Bucovina berghond kruising is al in Nederland, ze verblijft bij een opvang. Informatie over adopteren, de adoptie kosten en onze adoptie procedure vindt u hier.