slider-verschil-1.jpeg
slider-gastgezinnen--01-2022.jpeg
slider-adopteren-maart2022.jpeg
previous arrow
next arrow
×

Waarschuwing

JFolder: :bestanden: Pad is geen map. Pad: [ROOT]/images/Adoptiehonden/luna-2
×

Attentie

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:

Luna

luna kleine hond adopterenGEADOPTEERD ?
Geslacht: Teef, gesteriliseerd
Leeftijd: geboren 20-06-2016
Formaat:  kleine hond / 40 cm / 12 kilo
Kan met kinderen: Nee
Kan met katten: Nee
Kan met andere honden: Ja
Trefwoorden: blij, speels, onzeker, aanhankelijk
Adoptiebijdrage: € 150,00

Karakter:
Lieve Luna, ze is vrolijk, speels en aanhankelijk. Tijdens het wandelen blaft ze opgewonden naar honden en andere dieren; hierbij zal ze goede begeleiding nodig hebben.

Gedrag in huis:
In huis is Luna vrij rustig, ze sloopt niets. Ze houdt van aandacht en knuffels (zie ook het filmpje, verderop op deze pagina). Met speeltjes vermaakt zij zichzelf goed, ook speelt ze graag met de andere hond of met haar baasjes. Visite wordt onzeker begroet, maar als de visite Luna negeert en haar alle ruimte geeft is het al gauw oké.

Gedrag buiten:
Tijdens het wandelen is Luna energiek en blaft ze opgewonden naar honden en andere dieren. Met de juiste begeleiding, geduld en tijd zal dit gedrag zeker nog kunnen worden bijgestuurd. Voor nu zou het goed zijn voor Luna als ze bij haar uiteindelijke voor-altijd-thuis de eerste periode niet hoeft te wandelen maar in huis en omheinde tuin kan blijven. Zo kan ze eerst ontstressen en een goede band opbouwen met haar nieuwe baasje(s).

Profiel adoptant:
Voor Luna zoeken we een adoptant die écht voor haar wil en kan gaan. Iemand die een trouw vriendinnetje zoekt, voor de rest van haar leven. Iemand die begrijpt dat Luna rust, structuur en liefdevolle maar duidelijke leiding nodig heeft. Wonend in een rustige omgeving, met een omheinde tuin en een rustig huishouden. Liefst iemand die niet buitenshuis werkt, want alleen thuis kunnen zijn, dat zal voor Luna heel langzaam opgebouwd moeten worden. Een al aanwezige sociale hond als maatje zou heel fijn zijn voor Luna. Katten daarentegen is niet zo'n goede combinatie.

Achtergrond:
Luna is bijna 3 jaar geleden uit het asiel van Resita (Roemenië) gehaald, waar ze in afschuwelijke omstandigheden verbleef. Eenmaal in een gastgezin ontpopte ze zich als een lieve aanhankelijke vrolijke hond met terughoudendheid naar onbekende mensen. 2,5 jaar geleden is zij geadopteerd. Haar adoptanten vroegen eind oktober 2021 dringend onze hulp bij het herplaatsen van Luna. Letterlijk één dag voordat deze mensen haar naar het asiel zouden brengen diende zich een opvanggezin / gastmoeder aan.

Maar nu, na 3 weken verblijf bij haar reddende engel, horen we dat Luna ook daar niet mag blijven... Ze moet opnieuw zo spoedig mogelijk weg en in elk geval voor 1 februari. Haar gastmoeder werkt namelijk in de zorg en wordt nu vanwege Covid helaas geconfronteerd met veranderende werktijden, waardoor Luna veel te veel alleen moet blijven. 
Luna verblijft nu in Lage Zwaluwe, iets ten noorden van Breda.

Medische bijzonderheden:
Luna heeft in het verleden één van haar middenvoetsbeentjes gebroken, door een tijdje op drie pootjes gelopen te hebben is haar voorpootje wat vergroeid. Ook in een achterpoot zit een oude breuk. Gelukkig heeft ze volgens de dierenarts geen pijn!

Filmpje; deze recente beelden zijn gemaakt in december 2021:

Filmpje; deze beelden dateren uit 2019:

Adoptieprocedure:

Heeft u interesse in deze lieve en vrolijke kleine hond? Dan verzoeken wij u vriendelijk eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen.

Daarna kunt u eventueel het intakeformulier invullen en verzenden.

 

luna kleine hond adopteren

 

{gallery}Adoptiehonden/luna-2{/gallery}.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.