Hond Adopteren
slider-verschil-1.jpeg
slider-gastgezinnen--01-2022.jpeg
slider-adopteren-juli2022.jpeg
previous arrow
next arrow

Odie

kleine asielhond ter adoptie

Geslacht: reu, gecastreerd
Leeftijd: 5 jaar, geboren 30 december 2017
Formaat: klein hondje; schouderhoogte 25 cm / 6,5 kilo
Kan met kinderen: vanaf 12 jaar
Kan met katten: kan op aanvraag worden getest
Kan met andere honden: ja
Trefwoorden: vrolijk, aanhankelijk, knuffelkont, speels, grappig en aandoenlijk
Adoptie bijdrage: €125,00

Karakter:
Odie is een lieve sociale hond voor mensen en naar honden. Hij is rustig in huis, vrolijk en speels. Odie is heel aanhankelijk en houdt enorm van knuffelen.

Profiel adoptant:

  • Mensen met voldoende ervaring, inzicht en tijd om Odie verder te begeleiden
  • Een huis in een niet te drukke woon- en wandelomgeving; een goed omheinde tuin is een belangrijke pré
  • Een rustig huishouden met routines en regelmaat, eventueel met kinderen vanaf 12 jaar
  • Odie kan als enige hond worden geplaatst of bij een al aanwezige sociale, rustige hond

kleine asielhond ter adoptieGedrag in huis:
Odie is een rustig hondje dat (nog) veel wil slapen. Als hij wakker wordt is het wat hem betreft wel tijd om te spelen met zijn speeltjes, het vrouwtje en voorzichtig met de andere hond in huis. Deze is echter veel te druk voor Odie; een rustiger hondenmaatje lijkt beter voor hem. Odie is dol op aandacht en lekker op de bank knuffelen met het vrouwtje. Onbekend bezoek aan huis lijkt ook geen probleem voor hem. Odie is tot nu toe zeer sociaal met mensen en honden.

Deze leukerd doet het heel goed en leert snel. Hij is al helemaal zindelijk en kan zelfs al even alleen thuis zijn, samen met de andere hond. In een nieuwe situatie moet dit opnieuw rustig worden opgebouwd.

Gedrag buiten:
Ook buiten gaat het heel goed. Odie wandelt graag en loopt prima mee aan de riem. Hij wil alles onderzoeken en snuffelt alle kanten op. Odie wordt erg enthousiast als hij een andere hond ziet, kwispelt en wil er graag op af. Op onverwachte situaties en geluiden reageert hij tot nu toe rustig (niet angstig). Met de auto mee gaat ook prima.

Medische bijzonderheden:
Helaas is Odie voor vertrek uit Roemenië positief getest op hartworm. Hij wordt nu hiervoor behandeld (zgn. slow kill) en gelukkig heeft hij geen fysieke klachten. Voorlopig zal Odie 1x per maand een larvendodend middel (bijv. milbemax) toegediend moeten krijgen om te voorkomen dat de hartwormen zich uitbreiden. Het is ook een optie om hem te behandelen met injecties die alle hartwormen doden, maar hier zitten ook nadelen aan die we graag met u bespreken. Indien adoptanten hiervoor kiezen dan kunnen deze kosten vergoed worden door de stichting.
Voor Odie geldt vanwege de hartworm een verlaagde adoptie bijdrage (€125,= ).

Achtergrond:
Odie kwam terecht in het gemeentelijk asiel van Arad (Roemenië), waar de omstandigheden afschuwelijk zijn. Hij had het geluk te worden gezien en gered; op 15 december vertrok hij naar Nederland. Odie verblijft nu bij zijn gastgezin in Amsterdam.

Adoptie procedure:
Heeft u interesse in Odie? Dan verzoeken wij u vriendelijk om eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen. Daarna kunt u desgewenst het intakeformulier invullen en verzenden.

Foto's:

Filmpjes:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.