logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

pup uit asiel adopteren

Geslacht: teef
Leeftijd: pup / jonge hond, geboren 18 augustus 2022
Formaat: middelgroot;  bij 10 mnd oud schouderhoogte 49 cm, gewicht 15,5 kilo
Kan met kinderen: vanaf 15 jaar
Kan met katten:  ja
Kan met andere honden: ja
Trefwoorden: blij, lief, aanhankelijk, mensgericht, slim, nog afwachtend in onbekende situaties
Adoptiebijdrage: €350,=

Karakter:
Bij haar gastgezin thuis is Lexi een baasgerichte en vrolijke hond die heeft steeds meer (zelf)vertrouwen heeft gekregen. Haar vertrouwen in de wereld daarbuiten is ook flink gegroeid maar toch ook nog broos. Bij een nieuwe eigenaar, een nieuw thuis en in een nieuwe omgeving vinden we het belangrijk dat Lexi opnieuw alle tijd krijgt om stapje voor stapje te wennen en te leren kennen.

Profiel adoptant:

  • lieve mensen met (recente) ervaring met het opvoeden en begeleiden van honden en met alle tijd en geduld voor een pup/puber met een asielverleden;
  • een rustig huishouden; 
  • een huis in een rustige omgeving met een goed omheinde tuin, , zodat Lexi niet (meteen) meermalen per dag hoeft te wandelen;
  • we plaatsen Lexi graag bij een andere (sociale) hond, die een steun- en speelmaatje voor haar kan zijn. Lexi is vanwege haar jonge leeftijd nog niet gesteriliseerd. Wanneer ze bij een reu wordt geplaatst moet deze reu om die reden gecastreerd zijn.

Gedrag in huis:
Lexi is een mooie hond met een lieve uitstraling. Ze verwerkt alle nieuwe dingen prima zolang alles stapje voor stapje en gedoseerd aangeboden wordt. Lexi speelt graag met de andere honden in het gastgezin maar moet daarin, net als elke jonge hond, nog wel wat begrensd worden. Eenmaal uitgespeeld kruipt ze graag tegen ze aan om tevreden in slaap te vallen.

pup uit asiel adopteren

Lexi geniet enorm van geaaid worden door de mensen in haar gastgezin. Als er bezoek binnen komt blaft ze even mee met de andere honden. Wanneer ze niet gedwongen wordt in het contact met vreemde mensen verloopt dit verder prima en is ze al snel nieuwsgierig en vrolijk. Lexi kan nog erg schrikken van plotselinge geluiden en bewegingen. We plaatsen haar daarom niet bij jonge kinderen.

Gedrag buiten:
Lexi is zindelijk en vindt het fijn om mee naar buiten te gaan. Ze loopt goed mee aan de (lange) lijn. Lexi geeft met (kleine) signalen aan wanneer ze iets spannend vindt en bekijkt dan het liefst de situatie op ruime afstand. Het is goed voor haar om, na verhuizing naar haar nieuwe thuis, niet te vaak en kleine stukjes te lopen waarbij ze heerlijk kan gaan snuffelen en alle geurtjes in de omgeving kan opdoen. Samen met het wennen in huis zal dit de eerste periode genoeg energie kosten. Met een ruime opbouw kan ze zich dan stap voor stap verder ontwikkelen.

Medische bijzonderheden:
Lexi is vanwege haar jonge leeftijd nog niet gesteriliseerd en dit zal nog moeten gebeuren. Dit is onderdeel van het adoptiecontract. Wij adviseren u graag op welke leeftijd dit het beste kan gebeuren. Bij adoptie betaalt u een borg, die wordt terugbetaald na sterilisatie.

Vanzelfsprekend is Lexi volledig gevaccineerd en heeft ze een chip en een paspoort.

Achtergrond:
Tijdens haar bezoek aan Roemenië bezocht één van onze teamleden mevrouw Geta, die in haar tuin opvang biedt aan thuisloze honden. Ze trof daar onder andere puppy's aan die in sterk verzwakte conditie verkeerden. Aangetast door de schurft en sommige op sterven na dood... Bekijk het artikel Hulp voor honden in Roemenië voor meer informatie en foto's van deze locatie.
Samen met onze lokale contactpersonen werd met grote spoed medische zorg en opvang in een privé asiel geregeld voor deze pups. Drie pups hebben het helaas niet gered, maar de andere drie zijn volledig hersteld! Lexi is één van hen.
Voor Lexi bood zich een ervaren gastgezin aan en daar is ze op 20 januari gearriveerd. Tot aan haar adoptie verblijft ze bij hen, in Badhoevedorp.

Adoptie procedure:
Heeft u interesse in Lexi? Dan verzoeken wij u vriendelijk om eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen. Daarna kunt u desgewenst het intakeformulier invullen en verzenden.

Foto's en filmpje (Lexi in Nederland):

Foto's en filmpjes (januari 2023, Roemenië):

Oktober 2022, Lexi en haar nestgenootjes:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.