Hond Adopteren
slider-verschil-1.jpeg
slider-gastgezinnen--01-2022.jpeg
slider-adopteren-juli2022.jpeg
previous arrow
next arrow

Lexi

pup uit asiel adopterenGeslacht: teef
Leeftijd: puppy / puber, geboren 18 augustus 2022
Formaat: middelmaat;  bij 7,5 mnd oud schouderhoogte 47 cm, gewicht 14 kilo
Kan met kinderen: vanaf 15 jaar
Kan met katten:  ja
Kan met andere honden: ja
Trefwoorden: blij, lief, aanhankelijk, mensgericht, slim, nog afwachtend in onbekende situaties
Adoptiebijdrage: €350,=

Karakter:
Lexi is slim en gedraagt zich over het algemeen rustig; het is een wat introvert hondje dat snel dingen over zich heen laat komen. Maar ze is leergierig en pakt dingen snel op. We verwachten dat wanneer Lexi rustig de tijd krijgt ze zich verder tot een sociale, baasgerichte en vrolijke hond zal ontwikkelen die graag dingen gaat ondernemen.

Profiel adoptant:

  • lieve mensen met (recente) ervaring met het opvoeden en begeleiden van honden en met alle tijd en geduld voor een pup met een asielverleden;
  • een rustig huishouden; 
  • een huis in een rustige omgeving met een goed omheinde tuin, waar Lexi de tijd krijgt om haar ervaringen te verwerken;
  • we plaatsen Lexi graag bij een andere (sociale) hond, die een steun- en speelmaatje voor haar kan zijn. Lexi is vanwege haar jonge leeftijd nog niet gesteriliseerd. Wanneer ze bij een reu wordt geplaatst moet deze reu om die reden gecastreerd zijn.

Gedrag in huis:
Lexi is een mooie hond met een lieve uitstraling. Ze verwerkt alle nieuwe dingen prima zolang alles stapje voor stapje en gedoseerd aangeboden wordt. Ze is nog zoekende naar haar plekje in huis tussen de andere honden, het kan hierbij lijken alsof Lexi zich opdringerig opstelt maar juist dan is het goed te zien hoe ze nog moet wennen.

pup uit asiel adopteren

Als er bezoek binnen komt blaft ze even mee met de andere honden. Wanneer ze rustig haar informatie op kan doen en ze niet gedwongen wordt in het contact met vreemde mensen verloopt dit verder prima. Lexi kan nog heel erg schrikken van plotselinge geluiden en bewegingen. We plaatsen haar daarom niet bij jonge kinderen.

Gedrag buiten:
Lexi is bijna zindelijk en vindt het fijn om mee naar buiten te gaan. Ze loopt rustig mee aan de riem op een bekend stukje. Lexi geeft met (kleine) signalen aan dat ze nieuwe dingen spannend vindt en bekijkt het liefst de situaties op ruime afstand. Het is goed voor haar om niet te vaak en kleine stukjes te lopen waarbij ze heerlijk kan gaan snuffelen en alle geurtjes in de omgeving kan opdoen. Samen met het wennen in huis zal dit de eerste periode genoeg energie kosten. Met een ruime opbouw kan ze zich dan stap voor stap verder ontwikkelen.

Medische bijzonderheden:
Lexi is vanwege haar jonge leeftijd nog niet gesteriliseerd en dit zal nog moeten gebeuren. Dit is onderdeel van het adoptiecontract. Wij adviseren u graag op welke leeftijd dit het beste kan gebeuren. Bij adoptie betaalt u een borg, die wordt terugbetaald na sterilisatie.

Vanzelfsprekend is Lexi volledig gevaccineerd en heeft ze een chip en een paspoort.

Achtergrond:
Tijdens haar bezoek aan Roemenië bezocht één van onze teamleden mevrouw Geta, die in haar tuin opvang biedt aan thuisloze honden. Ze trof daar onder andere puppy's aan die in sterk verzwakte conditie verkeerden. Aangetast door de schurft en sommige op sterven na dood... Bekijk het artikel Hulp voor honden in Roemenië voor meer informatie en foto's van deze locatie.
Samen met onze lokale contactpersonen werd met grote spoed medische zorg en opvang in een privé asiel geregeld voor deze pups. Drie pups hebben het helaas niet gered, maar de andere drie zijn volledig hersteld! Lexi is één van hen.
Voor Lexi bood zich een ervaren gastgezin aan en daar is ze op 20 januari gearriveerd. Tot aan haar adoptie verblijft ze bij hen, in Badhoevedorp.

Adoptie procedure:
Heeft u interesse in Lexi? Dan verzoeken wij u vriendelijk om eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen. Daarna kunt u desgewenst het intakeformulier invullen en verzenden.

Foto's en filmpje (Lexi in Nederland):

Foto's en filmpjes (januari 2023, Roemenië):

Oktober 2022, Lexi en haar nestgenootjes:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.