logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

amigo hond adopteren

Amigo mag voor altijd bij zijn gastgezin blijven wonen 🥳

Geslacht:

 reu 
Leeftijd: geboren 1 augustus 2021
Formaat: middelmaat; gewicht circa 20 kilo
Kan met kinderen: vanaf 12 jaar;  jonge kinderen is voor Amigo te druk
Kan met katten: ja
Kan met andere honden: ja
Trefwoorden: vrolijk, speels, aanhankelijk, baasgericht en eenkennig
Adoptiebijdrage: € 350,00

Karakter:
Onze Amigo - of Miegels, zijn koosnaampje bij zijn gastgezin - is soms een pittige puppert. Gelukkig wel van het soort waar je smoorverliefd op kunt worden! Hij is aanhankelijk, speels, grappig en leergierig.

Miegels is kieskeurig in zijn sociale contacten. Eenkennig als hij is staan zijn opvangbaasjes als favoriet in zijn vriendenlijst. Andere contacten? Daar heeft Amigo weinig behoefte aan, maar hij maakt inmiddels wel ruimte  voor goede kennissen. Deze baasgerichte trouwe vriend heeft gewoon wat tijd nodig om aan anderen te wennen.
Andere hobby's? Ja zeker! Spelen met de baas of de andere hond in het gastgezin. Rennen en gek doen. Knuffelen met de baas. Kluiven. Wandelen in het bos of in de polder.

Gedrag in huis:
Amigo is nog een echte pup, vol energie en uiteraard kattenkwaad. Amigo heeft net als elke jonge hond begrenzing nodig zodat hij de nodige rust krijgt. Als je Amigo laat begaan dan feest hij langer door dan gezond is voor hem ;).
Amigo is zindelijk. Hij is nog niet alleen thuis geweest en dat zal in een nieuw thuis rustig moeten worden opgebouwd.
Bij bezoekers thuis is hij voorzichtig nieuwsgierig en gaat hij het liefst op z’n eigen tempo kennismaken. Het is daarom goed om bezoek duidelijk en rustig te begeleiden zodat Amigo niet overdonderd wordt.

amigo hond adopterenGedrag buiten:
Amigo loopt goed mee aan de lijn. Hij vindt wandelen geweldig, zo lang het niet in een al te drukke omgeving is. Onbekende honden worden vanaf een afstandje nieuwsgierig bekeken. Als het veilig mogelijk is om ontspannen kennis te maken met een andere hond dan verloopt dat tot nu toe prima.  Autorijden gaat goed; Miegels gaat graag mee!

Profiel adoptant:
Voor Amigo zoeken we een baasje met ruime hondenervaring. Amigo voelt zich fijn in een rustig huishouden, met duidelijke regels en routines. Bij mensen die vriendelijk maar duidelijk leiding geven, zodat Amigo weet wat er van hem verwacht wordt. Amigo is actief, slim en naar zijn baasjes toe heel welwillend. In de toekomst zou een vorm van hondensport goed bij hem kunnen passen.
Omdat hij zich niet prettig voelt in een drukke omgeving wordt Amigo niet geplaatst in een stadse omgeving. We plaatsen Amigo graag bij een andere hond, waaraan hij zich kan optrekken.
In het gastgezin van Amigo wonen geen kinderen, maar we verwachten dat hij met wat oudere kinderen vanaf 12 jaar prima geplaatst kan worden.

Wie smelt voor deze vrolijke clown en staat tegelijkertijd stevig in zijn of haar schoenen zodat Amigo duidelijke begeleiding krijgt?

Achtergrond:
Amigo is met zijn moeder en zusjes op straat gevonden en door een locale rescuer in Roemenië veilig gesteld. Op 16 december 2021 is hij naar Nederland gereisd. Hij wordt tot aan zijn adoptie opgevangen door een gastgezin in Groningen.

Medische bijzonderheden:
Amigo is vanwege zijn jonge leeftijd nog niet gecastreerd en dit zal, als hij wat ouder is, nog moeten gebeuren. Dit is onderdeel van het adoptiecontract. Tijdens de adoptie procedure adviseren wij u over de leeftijd waarop dit het beste kan gebeuren.

Filmpje: 

Fragment 22 januari; spelen met de hond van het gastgezin: 

Adoptieprocedure:
Heeft u interesse in onze Miegels? Dan verzoeken wij u vriendelijk eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen.

Daarna kunt u eventueel het intakeformulier invullen en verzenden. Al onze adoptiehonden verblijven al in Nederland!

Foto's:

{gallery}Adoptiehonden/amigo{/gallery}

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.