Hond Adopteren
slider-verschil-1.jpeg
slider-gastgezinnen--01-2022.jpeg
slider-adopteren-juli2022.jpeg
previous arrow
next arrow

Charlotte

puppy adopteren

Geslacht: teefje
Leeftijd: puppy, geboren 23 augustus 2022
Formaat: naar verwachting een (kleine) middelmaat, bij 5 mnd oud een schouderhoogte van 35 cm en circa 8 kilo
Kan met kinderen: vanaf 8 jaar, mits honden gewend
Kan met katten: ja
Kan met honden: ja
Trefwoorden: speels, ondeugend, knuffelig, grappig, aanhankelijk en een beetje eigenwijs
Adoptiebijdrage: €350,00

Karakter:
Charlotte is nog helemaal puppy: speels, vrolijk, aanhankelijk, ondeugend en soms nog onzeker. 

Profiel adoptant:

  • Mensen met voldoende tijd, ervaring en inzicht om een pup die is opgegroeid in een asiel verder te begeleiden
  • Een huis in een rustige woonwijk of meer landelijk en met een goed omheinde tuin
  • Een rustig - maar niet saai - huishouden, met duidelijke routines en regels.
  • Charlotte kan prima als enige hond worden geplaatst maar bij een al aanwezige sociale en zelfverzekerde hond kan ook

Gedrag in huis:
Charlotte is een heerlijke pup; ze is erg lief en aanhankelijk. Vanzelfsprekend doet ze ook dingen die je als eigenaar liever niet ziet en ze vraagt zoals iedere pup dus nog veel begeleiding en toezicht. Naar de volwassenen en kinderen in haar gastgezin is Charlotte heel enthousiast en aanhankelijk. Bezoek vindt ze heel spannend. Ze blaft dan en heeft tijd nodig om te kalmeren. Mensen met een groot postuur, drukke gebaren of een luide stem vindt ze extra spannend. Is de visite kalm en doen ze niets dat in Charlotte's ogen bedreigend is dan komt ze na een tijdje voorzichtig snuffelen. Op dit punt zal Charlotte nog veel positieve ervaringen moeten opdoen om haar (zelf)vertrouwen te vergroten.

puppy adopterenBij haar gastgezin kan Charlotte al even alleen thuis zijn, samen met de andere honden. In een nieuwe situatie zal dit opnieuw moeten worden opgebouwd en de eerste periode zal ze ook 's nachts graag in de directe nabijheid van haar baasjes zijn. Naar de katten in het gastgezin gedraagt ze zich sociaal; deze katten zijn wel honden gewend.

Charlotte houdt van gezelligheid. Een gezin met kinderen (van 8 jaar of ouder) zou prima bij haar kunnen passen, wanneer er in het gezin niet heel veel bezoekers komen of dit heel goed begeleid wordt. Een actief gezin zonder kinderen kan ook een goede match zijn. Belangrijk is natuurlijk wel dat Charlotte op tijd haar rust krijgt; ze is nog maar een pup.

Gedrag buiten:
Charlotte is nog niet helemaal zindelijk, maar het gaat steeds beter. Dit mooie meisje kan mee met de auto en zit dan het liefst op schoot. Op de achterbank zonder één van haar mensen bij haar, dat is nog wat spannend.

Met haar gastmoeder en de kinderen of een tweede hond mee vindt Charlotte wandelen leuk. In een rustige omgeving en aan de lange lijn fladdert ze alle kanten op om alles te besnuffelen en te bekijken. Gaat Charlotte alleen met haar gastmoeder wandelen dan is ze sneller onder de indruk van alle prikkels en is de buitenwereld toch best spannend. Vooral van een groep mensen wordt ze onzeker. Voor Charlotte zou meermalen per dag mee wandelen nog te veel van het goede zijn; we vinden ook daarom een goed omheinde tuin belangrijk.

Medische bijzonderheden:
Charlotte is vanwege haar jonge leeftijd nog niet gesteriliseerd en dit zal nog moeten gebeuren. Dit is onderdeel van het adoptiecontract. Wij adviseren u graag op welke leeftijd dit het beste kan gebeuren. Bij adoptie betaalt u een borg, die wordt terugbetaald na de sterilisatie.
Vanzelfsprekend is Charlotte gevaccineerd en heeft ze een geregistreerde chip en een paspoort.

Achtergrond:
Charlotte werd samen met een broertje en zusje aangetroffen langs een doorgaande weg, in de buurt van Elisa's privé asiel (Solca, Roemenië), gedumpt als ongewenst. Elisa wist ze veilig te stellen en gaf de pups een plekje in haar asiel. Voor Charlotte vonden we al snel een gastgezin, ze is op 16 december gearriveerd op haar tijdelijke adres in Drachten.

Adoptie procedure:
Wilt u Charlotte adopteren? Dan verzoeken wij u vriendelijk om eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen. Daarna kunt u desgewenst het intakeformulier invullen en verzenden.

Foto's:

Filmpjes, Charlotte bij haar gastgezin:

Filmpje, zo werd Charlotte gevonden en gered:

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.