logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

herplaatser adoptie hondGeslacht: reu, gecastreerd
Leeftijd: 4 jaar (geboren najaar 2018)
Formaat: schouderhoogte 55 cm, gewicht 30 kilo (grote middelmaat)
Kan met kinderen: vanaf 16 jaar
Kan met katten: nee
Kan met andere honden: ja (met teefjes)
Trefwoorden: aanhankelijk, vrolijk, energiek, prikkelgevoelig, sterk
Adoptiebijdrage: voor Leo geldt een gereduceerde adoptiebijdrage: €150,00 

Karakter:
Leo is een heel aanhankelijke, mensgerichte hond. Wanneer hij overprikkeld is en/of onvoldoende duidelijke kaders krijgt dan wordt Leo over-alert, onstuimig en claimend. In een rustige omgeving en met een vriendelijke maar duidelijke eigenaar is Leo vooral een heel lieve, baasgerichte en grote harige vriend.

Gedrag in huis:
Leo is graag bij zijn baasje(s) in de buurt, het allerliefst ligt hij met zijn 30 kilo op schoot. Leo is slim en met de juiste aanpak goed te sturen. Hij vraagt bij zijn huidige baasjes (te) veel aandacht, maar dit is met goede begeleiding en minder prikkelrijke activiteiten goed te begrenzen.
Leo kan bij de huidige eigenaar prima een tijdje alleen thuis zijn. Natuurlijk zal Leo in een nieuw thuis eerst goed moeten wennen, voordat hij dat ook daar kan.

Op dit moment is Leo de enige hond in zijn gezin. Naar andere honden toe is hij wat wisselend, maar een groter formaat sociaal teefje vindt hij altijd geweldig. Leo en katten is geen goede combinatie.

Gedrag buiten:
In een rustige wandelomgeving loopt Leo goed mee en houdt hij zijn baasje goed in de gaten. Leo kan uitvallen naar fietsers en auto's en dat vraagt natuurlijk om begeleiding en training.
Vogels hebben Leo's bijzondere aandacht en hij zal daarom ook in de toekomst waarschijnlijk niet overal los kunnen lopen.

Profiel adoptant:
Voor Leo zoeken we een thuis in een rustige omgeving met een fijn wandelgebied. Lieve mensen die ervaring hebben met honden en deze enthousiaste lieverd graag een fantastisch leven willen bieden. Een flinke omheinde tuin zou erg fijn zijn, want dan hoeft Leo niet meermalen op een dag mee uit wandelen. Leo heeft baat bij structuur en rust; activiteiten die voor Leo opwindend zijn moeten zorgvuldig worden gedoseerd.
Leo kan bij een sociale teef worden geplaatst maar ook als enige hond. Leo is niet onvriendelijk naar kinderen, maar een gezin met kinderen jonger dan circa 16 jaar vinden we voor Leo te druk.

Achtergrond: 
Leo is als zwerfhond geboren in Hongarije. Hij is beschoten en was er slecht aan toe. Nederlanders in Hongarije ontfermden zich over hem en lieten de kogel in zijn kaak operatief verwijderen. Toen deze mensen terug moesten naar Nederland kon Leo niet mee en onze stichting heeft voor hem in Nederland een opvanggezin en later een adoptant gevonden.
Leo verblijft sinds eind 2019 bij zijn adoptanten in Vinkeveen maar deze mensen hebben ons nu verzocht een ander thuis voor Leo te zoeken. Zij kunnen Leo niet de begeleiding geven die hij nodig heeft.

Medische bijzonderheden:
Geen; sinds de operatie in 2019 heeft Leo geen last meer van zijn kaak.

Leo adopteren?
Heeft u plek in huis en hart en de vaardigheid om deze hond, met in de basis een prima karakter, weer op de rails te krijgen?
Dan verzoeken wij u vriendelijk eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen. Daarna kunt u desgewenst het intakeformulier invullen en verzenden. Voor Leo geldt een gereduceerde adoptiebijdrage (€150,=).
Een tijdelijke opvangplek voor Leo is ook bespreekbaar.

Foto's

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.