Maak jij ook het verschil?
previous arrow
next arrow
Slider

Kimbo

kimbo profielfoto

Geslacht: Reu, gecastreerd
Leeftijd: geboren op 20 mei 2018
Formaat:  circa 52 cm
Kan met kinderen: Nee
Kan met katten:  Onbekend
Kan met andere honden: Ja
Trefwoorden: vrolijk, speels, leergierig, angstig voor mannen
Adoptiebijdrage: € 310,00

Karakter:
Kimbo is een lieve, vrolijke, rustige hond die graag leuke dingen met zijn baasje onderneemt. Thuis zoekt hij een lekker plekje om te slapen. Kimbo is angstig voor mannen.

Gedrag in huis:
Kimbo is een gezellige hond, hij ligt graag bij je in de buurt of zoekt een lekker plekje om te slapen. Hij kan samen met de honden van het gastgezin wel een paar uurtjes alleen zijn. Hij gedraagt zich vriendelijk en respectvol naar de andere honden in zijn gastgezin.
Onbekend bezoek vindt Kimbo spannend, hij is ontwijkend en na verloop van tijd voorzichtig onderzoekend. Kimbo speelt graag samen met z’n gastmoeder of knuffelbeertjes, ook heeft hij een neus voor hersenwerk. Kimbo is bang voor mannen, ook de man in het gastgezin heeft nog niet zijn vertrouwen gewonnen. Dit betekent dat hij alleen aangeraakt en uitgelaten kan worden door z’n gastmoeder.

Gedrag buiten:
Kimbo gaat ontzettend graag met je op pad, hij loopt vrolijk aan een lange lijn en snuffelt wat af. Op dit moment wordt Kimbo mentaal nog wel snel moe en is een wandeling van 45 minuten in landelijke omgeving het maximaal haalbare. Kimbo ontwijkt onbekende mensen tijdens het wandelen, hij reageert vriendelijk op onbekende honden. Ook autorijden is voor Kimbo geen probleem, hij ligt lekker op de achterbank te slapen totdat je op plaats van bestemming bent.

Profiel adoptant:
Voor Kimbo zoeken we een adoptant met ruime, recente ervaring met honden. Het is belangrijk dat een eventuele man in het gezin echt begrijpt dat vertrouwen tijd gaat kosten en niet afgedwongen kan worden. Kimbo is niet geschikt voor het stadse leven. Verder heeft Kimbo zijn nieuwe thuis een tuin waar hij lekker kan spelen en rondsnuffelen.

Achtergrond:
Kimbo zat sterk vermagerd en verzwakt in het gemeentelijk asiel van Resita, Roemenië. We haalden hem er uit en lieten hem opvangen in een particulier asiel in Resita, waar hij op krachten kwam. In juli 2021 kwam hij naar Nederland. Kimbo verblijft nu bij zijn gastgezin, in Nieuwe Pekela.

Medische bijzonderheden:
geen

Filmpje:

Adoptieprocedure:
Heeft u interesse in deze hond? Dan verzoeken wij u vriendelijk eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen.

Daarna kunt u eventueel het intakeformulier invullen en verzenden.

We lezen alle mails aandachtig. Mocht u na 4 dagen geen reactie van ons hebben ontvangen, dan hebben we iemand anders geselecteerd voor de betreffende hond of vinden we het geen geschikte match. Door grote drukte is het voor ons namelijk niet mogelijk om alle mail en telefoontjes te beantwoordenIndien u meer informatie wilt over een hond, dan kunt u ons natuurlijk een mail met uw vragen sturen en daarop proberen we z.s.m. te reageren.

.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.