Hond Adopteren
slider-verschil-1.jpeg
slider-gastgezinnen--01-2022.jpeg
slider-adopteren-juli2022.jpeg
previous arrow
next arrow

Leo

leo GERESERVEERD ?
Geslacht: Reu, ongecastreerd
Leeftijd: geboren 19-12-2017
Formaat:  circa 60 cm
Kan met kinderen: Nee
Kan met katten:  Ja
Kan met andere honden: Zie toelichtende tekst
Trefwoorden: aanhankelijk, baasgericht, zachtaardig, angstig in bepaalde situaties, leergierig
Adoptiebijdrage: € 125,00

Karakter: Leo is een lieve, aanhankelijke hond maar wel prikkelgevoelig en in bepaalde situaties is hij angstig. Omdat zijn huidige baasjes een kindje hebben en Leo zich daar niet prettig bij voelt, zoeken we een nieuw thuis voor hem. Lees meer in het nieuwsbericht Leo heeft dringend onze hulp nodig!

Gedrag in huis:
Leo houdt van aandacht en knuffelen met zijn baasjes, maar kan zichzelf ook goed alleen vermaken. Spelen met de andere hond is ook leuk. Hij is zindelijk, sloopt niets en kan prima een paar uurtjes alleen zijn.
Bezoek vindt hij spannend, hij blijft dan het liefste een beetje op afstand. Het is belangrijk dat hij daarin ook de ruimte krijgt.
Met de katten in zijn gezin gedraagt Leo zich prima.

Gedrag buiten:
Leo gaat graag mee naar buiten als hij samen met een hondenmaatje kan lopen. Hij trekt zich erg op aan een stabiele hond; in zijn eentje vindt hij de wereld een beetje eng en hij kan schrikken van harde geluiden. Hij loopt daarom ook niet zomaar los, dat kan alleen op een goed omheind terrein.
Leo is sociaal en speels met honden die hij goed kent; met vreemde honden is hij in tweestrijd. Enerzijds wil hij er naartoe, trekt aan de lijn, maar anderzijds is het ook allemaal spannend.
Aan vreemde mensen loopt hij netjes voorbij, mits ze geen contact zoeken, dan wil hij het liefste weg uit die situatie.
Autorijden gaat prima.

Zijn baasjes zien verder dat hij wel leergierig is en we verwachten dat Leo met goede begeleiding nog veel dingen kan leren.

Profiel adoptant:
Voor deze lieve hond zoeken we mensen met ruime hondenervaring in een rustige woonomgeving met de mogelijkheid om op rustige plekken te wandelen. Een andere hond, waaraan Leo zich kan optrekken, is noodzakelijk, evenals een tuin waarin hij zonder al teveel prikkels kan spelen. Leo is een grote en soms onstuimige hond.

Om een goed beeld van Leo te krijgen, zijn meerdere ontmoetingen met hem belangrijk. Want alleen op die manier kun je hem een beetje leren kennen en zien dat er achter de bangigheid een heel goed en zachtaardig karakter schuil gaat. Leo is een hond die mensen graag wil vertrouwen, maar daar een beetje hulp bij nodig heeft.

Achtergrond:
Leo is drie jaar geleden in Bulgarije als pup gevonden op straat, samen met zijn moeder en broertjes/zusjes. Lieve mensen hebben de hele familie in tuin/huis genomen en vervolgens zijn ze allemaal naar Nederland gekomen. Leo is vrijwel direct geadopteerd, maar helaas kan hij vanwege zijn angst voor (kleine) kinderen niet bij zijn adoptanten blijven. Leo verblijft tot aan adoptie bij zijn huidige baasjes in Heeg (provincie Friesland).

Medische bijzonderheden:
Leo is niet gecastreerd omdat de verwachting is dat door castratie zijn onzekerheid verder zal toenemen.

Filmpje:

Adoptieprocedure:
Heeft u interesse in deze hond? Dan verzoeken wij u vriendelijk eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen.

Daarna kunt u eventueel het intakeformulier invullen en verzenden.

.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.