logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

puppy ter adoptie

Geslacht: reu
Leeftijd: pup, geboren 17 juli 2023
Formaat: middenmaat; bij 9 maand oud schouderhoogte circa 48 cm, 15 kilo
Kan met kinderen: nee, we plaatsen Kesh graag in een rustig huishouden
Kan met katten: ja, bij katten die honden gewend zijn
Kan met andere honden: ja
Trefwoorden: aanhankelijk, zachtaardig, speels, vrolijk, grappig, (nog) afwachtend in situaties die hij nog niet kent en tegenover onbekende mensen.
Adoptiebijdrage: €350,= (ons tarief voor een ongecastreerde reu)

Karakter:
Kesh is een aandoenlijke pup, een speelse en aanhankelijke knuffelkont. Kesh komt graag veel vrolijkheid en liefde brengen!

Profiel adoptant:

  • Ervaring met honden en het inzicht om een zachtaardige en soms nog onzekere pup verder te begeleiden;
  • Een thuis met een rustig huishouden en in een rustige woonomgeving (dorps of landelijk);
  • Een goed omheinde tuin, zodat Kesh ook op eigen terrein lekker buiten kan zijn en in het zonnetje kan liggen, daar geniet hij van. Bovendien is Kesh in een nieuw thuis niet meteen toe aan meermalen per dag mee uit wandelen;
  • We plaatsen Kesh uitsluitend bij een andere sociale hond, die voor Kesh een maatje en een goed voorbeeld kan zijn.

puppy ter adoptie Gedrag in huis:
Kesh is nog echt een puppy; veel slapen afgewisseld met energiek spelen. Hij is heel aanhankelijk, zachtaardig en lief en vindt het zalig om door zijn gastmoeder gekroeld en gekriebeld te worden.
Bezoek in huis of aan de deur is voor Kesh nog spannend. Met goede begeleiding zal hij zeker meer (zelf)vertrouwen kunnen opbouwen; hij is nog jong en nog niet zo lang in Nederland. Kesh ervaart in situaties waarin hij onzeker is veel steun van zijn gastmoeder en ook van het voorbeeld van de andere hond in zijn gastgezin.
Samen met de andere hond kan hij al goed een tijdje alleen thuis zijn. Natuurlijk kan daarmee in een nieuw thuis pas na een periode van gewenning worden gestart.

Gedrag buiten:
Kesh is zindelijk, met af een toe een "puppy ongelukje". Hij geniet van wandelen, loopt heel netjes aan de (lange) lijn en houdt zijn baasje goed in de gaten. In het bos is Kesh helemaal in zijn element; lekker snuffelen om het laatste honden-nieuws te lezen, vogeltjes kijken, heerlijk rennen en spelen met zijn hondenmaatje!
Autorijden gaat prima. Samen met de andere hond is hij in de auto heel rustig en hij wordt niet misselijk; Kesh gaat graag mee!

Achtergrond:
Elisa heeft ook deze zomer en in het najaar weer afschuwelijk veel gedumpte puppy's gevonden. Kesh werd gevonden bij een school, waar de moederhond en haar drie pups werden gevoerd. De moederhond is gesteriliseerd en haar pups kregen een plek in Elisa's asiel, Do Good Rescue (in Solca, Roemenië).
Kesh is een broertje van Ben en van Shani, die beide al geadopteerd zijn in Nederland. In Roemenië maakten deze hondjes geen kans, asielhonden worden daar zo goed als nooit geadopteerd, zelfs prachtige puppy's niet. Gelukkig hoeft dierenliefde niet te stoppen bij landsgrenzen. We vonden ook voor Kesh een fijne plek in Nederland, bij een gastgezin. Hij arriveerde op 15 december op zijn tijdelijke adres, in Eext (Drenthe).

Medisch:
Kesh is volledig gevaccineerd en vanzelfsprekend heeft hij een geregistreerde chip en een paspoort. Voor vertrek heeft hij een gezondheidscheck gehad. Hij is niet gecastreerd, vanwege zijn jonge leeftijd en de invloed van castratie op gedrag en fysieke ontwikkeling.

Adoptie procedure:
Heeft u interesse in deze aanhankelijke pup? Dan verzoeken wij u vriendelijk eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen. Daarna kunt u eventueel het intakeformulier invullen en verzenden.

Foto's, filmpjes en updates over Kesh' avonturen:

Kesh' opvang schrijft:

9 april:
"Vandaag naar het hondenspeelveld met Kesh en Ginger. In januari waren we hier ook en wat een positief verschil ❤️!
Kesh speelde enthousiast met Ginger, niet onder de indruk van de omgeving. Ook het Schipperke hondje dat het veld opkwam samen met de eigenaar was geen probleem. Pas toen de eigenaar van het Schipperke zijn hondje achterna ging jagen, werd het Kesh een beetje te veel. Dat is niet zo gek natuurlijk. Trots op Kesh 🥰!"
Ter vergelijking: het filmpje van januari staat hier.

6 april:

1 maart:
"Vandaag is Fien, één van mijn vakantie logeerhonden gearriveerd. We hebben Kesh haar laten ontmoeten in het losloopgebied. In eerste instantie gaf Kesh een blafconcert, maar met wat tijd en geduld ging het al snel goed. Ze zijn nu samen in de tuin:"

14 februari:
"Als je als jonge hond graag enthousiast door enorme plassen spettert maar niet weet dat in het verlengde ervan ook sloten kunnen zijn, dan kan je ineens wel ongepland kopje-onder gaan en je eerste zwemles hebben. Weer op de kant werd er verontwaardigd geblaft, wat een vuile achterbakse streek van die plas 😂
Gelukkig was de auto met een handdoek er binnen paar minuten. En thuis lekker een badjas aan 🥰"

puppy ter adoptie

12 februari:
Super trots op Kesh, die zonder de steun van Ginger rondje door de winkel liep (met toestemming). Hij vond het spannend, vooral de wiebelige tegels, maar de schuifdeuren dan weer helemaal niet 🤷‍♀️.
Na een beloningsbrokje - ook van het personeel - terug in de auto, waar Ginger was. Oh wat was hij blij haar te zien, want hij was wel 5 minuten alleen op avontuur geweest en wist niet hoe snel dat "te vertellen"!

P.S.: Buiten heeft hij uiteraard zijn anti-ontsnappingstuigje aan, nu na het kopen van voer en een praatje met het personeel heb ik hem spontaan uit de auto geplukt, met alleen zijn halsband met tracker.

18 januari:
"Wanneer je niet naar onderstaand filmpje kijkt, maar alleen luistert... raad het dier?!"

16 januari:
"Zolang er geen andere mensen/honden zijn geniet Kesh volop van struinen door het losloopgebied. Hij vindt onbekende mensen spannend, maar als mensen hem even tijd geven dan is het al snel oké:"

11 januari:
"Komen op de fluit en het commando HIER ✅:"

3 januari:
"De beeldkwaliteit van onderstaand filmpje is slecht,
maar het is te schattig om niet te delen 🥰"

29 december:
"Zien jullie Kesh ook denken: waarom ligt die poes zo hard te ronken op haar op schoot 🤔?!
Hij werd er verdikkeme door gestoord in zijn middagdutje; zijn groei- en schoonheidsslaapje!"

puppy ter adoptie

Deze leuke puppy is binnenkort beschikbaar voor adoptie. Hij verblijft al in Nederland.

Op 20 december schrijft de opvang van Kesh:
"In huis maakt Kesh flinke sprongen, huiselijke geluiden zijn al minder spannend. Al heb ik de stofzuiger nog maar even gelaten voor wat het was.
Kesh en de katten gaat heel goed!

In en uit de auto ✅️, wacht netjes op mijn hulp.
Gedrag in de auto voorbeeldig.
Wandelen met een lichtbandje in donker of hij nooit anders heeft gedaan.
Wandeling in veld en bos heel leuk maar ook spannend; vooral de geluiden van verkeer en die herrieschoppers van ganzen, maar wat loopt hij keurig mee, soms gaat zijn staart al in een krul.
Trots op "mijn" knuffelige knapperd ❤️!"

Overige filmpjes van Kesh in Nederland:

8 januari:

December:

Filmpjes van Kesh in het asiel in Roemenië:

Al koud in november:

Puppy's en sla ;-) ook Kesh helpt graag een handje mee:

Met de moederhond, op een veld bij een school:

In het asiel:

➡️ In het particuliere asiel van Elisa verblijven momenteel circa 250 honden en hondjes in kennels, dag in dag uit. Er is een speelveld, maar er is veel te weinig tijd en hulp om alle honden dagelijks daar naartoe te brengen. Dus de kennel is hun leven... In Roemenië zelf zijn de hondjes kansloos, asielhonden worden daar zo goed als nooit geadopteerd, zelfs geen prachtige en lieve puppy's. Gelukkig hoeft dierenliefde niet te stoppen bij een landsgrens!

Op het onderstaande filmpje kun je een beetje zien hoeveel stress de honden ervaren. Er zijn geen verwarmde verblijven dus in de winter is het er ijzig koud (en in de zomer vaak smoorheet). Elisa doet geweldig werk en ze heeft met de middelen die er zijn de dingen uitstekend voor elkaar 🙏. Maar de middelen zijn beperkt; niet te vergelijken met een asiel in Nederland...

Een indruk van het asiel van Elisa (Do Good Rescue), waar ook deze pup verbleef:

 

Het onderstaande filmpje is gemaakt toen we nog opvang of adoptanten zochten voor Kesh, Ben en Shani:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Deze lieve en aanhankelijke pup heeft een asiel verleden. Bij zijn opvang in Nederland heeft hij al veel geleerd. Informatie over Adopteren (de adoptieprocedure en de kosten) vindt u hier.