Maak jij ook het verschil?
Roco droomt van een landelijk uitzicht
previous arrow
next arrow
Slider

Henry

Henry

Geslacht: Reu, gecastreerd
Leeftijd: 3 jaar
Formaat:  30 cm, 8,5 kilo
Kan met kinderen: ja, vanaf 9 jaar
Kan met katten: Nee
Kan met andere honden: Ja
Trefwoorden: Energiek, vrolijk, speels, baasgericht, waaks  
Adoptiebijdrage:
 € 195,-

Karakter
Henry is een lieve enthousiaste rebel die ontzettend gehecht is aan zijn eigen roedel, alles er omheen is nog een beetje eng.

Gedrag in huis:
Henry is nog niet zo lang in Nederland en moet nog wennen als huishond. Toch heeft hij in korte tijd al veel geleerd! Hij is zindelijk, kan even alleen zijn (samen met zijn steun- en speelmaatje), sloopt niks. Hij is graag bij de baas in de buurt, maar gaat na enige tijd ook wel zijn eigen gang. Henry trekt zich op aan de andere hond in het opvanggezin. Daar leert hij van en die geeft hem zelfvertrouwen. Henry daagt graag de andere hond uit tot spelen en dat gaat heel goed. Henry is nog niet veel gewend dus bezoek wordt in de eerste instantie argwanend bekeken. Maar als hij ziet dat de andere hond in het gezin er vrolijk op af stapt is het voor Henry snel duidelijk… Goed volk!

Gedrag buiten:
Henry moet nog leren goed te lopen aan de riem. Hij is het duidelijk niet gewend.
Vreemde honden en mensen daar reageert hij op met blaffen. Hij is niet agressief maar vindt het erg spannend. Zijn gastgezin begeleidt hem hierin en voorzichtig gaat het al beter. De toekomstige adoptant moet hem verder begeleiden. In korte tijd heeft Henry al zulke mooie stappen gemaakt dat we erop vertrouwen dat deze issues helemaal goed gaan komen!

Profiel adoptant:
Voor Henry zoeken we ervaren baasje. Een baasje die Henry verder kan helpen in het overwinnen van zijn onzekerheden. Aangezien Henry niet met alle katten overweg kan, liever geen katten. Een steun- en speelmaatje is belangrijk voor deze kleine vent! Een gezin met oudere kinderen kan prima, mits ze Henry ook zijn rust kunnen geven. Een tuin is fijn maar niet perse noodzakelijk als zijn baasjes met Henry lekker op pad kunnen gaan!

Achtergrond:
Henry komt uit het gemeentelijke asiel van Resita. Een nare plek voor honden. Ze leven in kleine kennels en moeten vechten voor hun eten. Hier geldt het recht van de sterkste. We hebben we deze kleine vent er uit kunnen halen en hij woont nu bij een gastgezin in Hoogezand

Medische bijzonderheden:
Geen

Adoptieprocedure:
Heeft u interesse in deze hond?  Dan verzoeken wij u vriendelijk eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen.
Daarna kunt u eventueel het intakeformulier invullen en verzenden.

We lezen alle mails aandachtig. Mocht u na 4 dagen geen reactie van ons hebben ontvangen, dan hebben we iemand anders geselecteerd voor de betreffende hond of vinden we het geen geschikte match. Door grote drukte is het voor ons namelijk niet mogelijk om alle mail en telefoontjes te beantwoordenIndien u meer informatie wilt over een hond, dan kunt u ons natuurlijk een mail met uw vragen sturen en daarop proberen we z.s.m. te reageren.

.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.