logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

hond adopteren nederland

Geslacht: teefje, gesteriliseerd
Leeftijd: 2 jaar, geboren 22 juni 2021
Formaat: kleine hond, circa 10 kilo, schouderhoogte 40 cm

Informatie:
Eén van onze teamleden is in januari op bezoek bij Elisa's asiel in Roemenië, het asiel waarmee we nauw samenwerken. Daar heeft ze onder andere Happy ontmoet. De filmpjes geven een goed beeld van deze leuke kleine hond.
Happy heeft genoten van de aandacht en is vrolijk en enthousiast! Tijdens de wandeling liep ze goed mee (ook al was ze aan een lijn lopen toen nog helemaal niet gewend).

Happy kon mee met de Happy Bus! Ze is op 19 april gearriveerd bij haar gastgezin in Nederland. Ze doet het heel goed; naar verwachting zal ze vanaf circa 5 mei beschikbaar zijn voor adoptie.
Via haar opvang leren we haar nog beter kennen. Wanneer ze beschikbaar komt voor adoptie dan wordt deze pagina uitgebreid aangevuld. Tot die tijd updaten we regelmatig foto's, filmpjes en informatie over haar ontwikkeling en avonturen.

Foto's en filmpjes:

Happy's opvang schrijft:

28 april:
"Vandaag voor het eerst bezoek gehad, Happy heeft er een feest van gemaakt. Daarna zo moe dat ze uit zichzelf in de bench ging liggen. Gisteren heeft Happy ook kennis gemaakt met de buren op het pad vlakbij huis. Man en vrouw, Happy vond hun allebei even leuk. Hun oude Stabij teef was er ook bij, en hond die niets moet hebben van vreemde mensen of honden, zelfs zij ging even snuffelen bij Happy die dat helemaal prima vond.
Happy is gewoon een ontzettend leuke jonge, ongecompliceerde hond die het leven een grote feest vindt 🥳💖

26 april:

24 april:
De eerste korte wandelingen gingen heel goed! Ze loopt vrolijk aan de lijn alsof ze nooit anders gedaan heeft en snuffelt veel. In huis is ze (nog) erg druk. Brad vindt dat niet fijn; gelukkig vindt Happy het ook oké om tijd in de bench door te brengen zodat beide honden toch aan hun rust toekomen. En in de tuin hebben ze wel samen lol!

19 april:
Vanavond is Happy gebracht. Wat een schatje. Wel een beetje onder de indruk natuurlijk, maar vrolijk en blij met aandacht.


Happy in het asiel, met één van onze teamleden (19 januari 2024):

In het particuliere asiel van Elisa verblijven momenteel circa 250 hondjes in kennels, dag in dag uit. Er is een speelveld, maar er is veel te weinig tijd en hulp om alle honden dagelijks daar naartoe te brengen. Dus de kennel is hun leven... In Roemenië zelf zijn de hondjes kansloos, asielhonden worden daar zo goed als nooit geadopteerd, zelfs geen prachtige en lieve puppy's. Gelukkig hoeft dierenliefde niet te stoppen bij een landsgrens!

Op het filmpje kun je een beetje zien hoeveel stress de honden ervaren. Er zijn geen verwarmde verblijven dus in de winter is het er ijzig koud - min 25 is geen uitzondering - en in de zomer vaak smoorheet. Elisa doet geweldig werk en ze heeft met de middelen die er zijn de dingen uitstekend voor elkaar 🙏. Maar de middelen zijn beperkt; niet te vergelijken met een asiel in Nederland...

Een indruk van het asiel van Elisa (Do Good Rescue), waar ook Happy verblijft:

Een hondje uit het asiel adopteren is erg dankbaar. Dit kleine en nog jonge hondje zou graag gaan genieten van een eigen thuis, een warme mand en een eigen baasje.