logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

fefe kleine hond ter adoptie
Geslacht: teef
Leeftijd: 2 jaar
Formaat: kleine hond; schouderhoogte 35 cm, gewicht 7 kilo
Kan met kinderen: 12 jaar of ouder 
Kan met katten: onbekend
Kan met andere honden: ja
Trefwoorden: energiek, vrolijk, sociaal, aanhankelijk, slim, vocaal
Adoptie bijdrage: €340,00

Karakter:
Fefe is een vrolijk en aanhankelijk hondje met veel energie. 

Gedrag in huis:
Fefe speelt heel graag. Het liefst met haar baasje (m/v) of met een andere hond, maar ze kan zich ook prima zelf vermaken met bijvoorbeeld een Kong. Als ze voldoende beweging en aandacht heeft gehad is ze rustig in huis en gaat ze lekker liggen slapen.

Fefe heeft verlatingsangst. Bij haar gastgezin is daaraan heel hard gewerkt, maar in een nieuw thuis zal alleen kunnen zijn opnieuw en met veel geduld moeten worden opgebouwd.

Gedrag buiten:
Fefe loopt al goed mee aan de lijn, af en toe trekt ze nog een beetje maar met verdere training zal het niet-trekken steeds beter gaan. Fefe is niet snel bang; tijdens een wandeling zijn normaal verkeer, voorbijgangers en dergelijke allemaal geen probleem. Op andere honden reageert ze met veel opwinding; ze wil er heel graag naar toe.

Fefe is erg geïnteresseerd in reeën en opvliegende vogels.

Profiel toekomstige adoptant:
Voor Fefe zoeken we mensen met (recente) ervaring met honden en met de mogelijkheid en het geduld om haar verder te begeleiden in haar ontwikkeling, ook in het overwinnen van haar verlatingsangst.  
Vanwege haar neiging om te blaffen als reactie op onbekende geluiden en voorbijgangers die ze vanuit huis kan zien vinden we een rustige woonomgeving  heel belangrijk. Een goed omheinde tuin waarin Fefe lekker kan spelen staat ook op ons verlanglijstje.

Fefe kan zowel als enige hond als ook in een gezin met één of meer andere honden worden geplaatst. Hoe Fefe zich met een kat in huis zou gedragen weten we niet. Een kat die voor haar wegloopt is waarschijnlijk geen goed idee. Aan een zelfverzekerde kat die honden gewend is zou ze waarschijnlijk wel kunnen wennen.

Achtergrond: 
Eén van onze contactpersonen in Roemenië, Ioana, zag Fefe zwerven op straat. Gelukkig kon Ioana haar veilig stellen; ze verbleef tot aan haar reis naar Nederland in een privé asiel. Fefe verblijft nu bij haar gastgezin, in Appelscha.

Medische bijzonderheden:
Fefe is gesteriliseerd, ze heeft de nodige bloedtesten gehad en natuurlijk is ze volledig gevaccineerd.

Filmpje, Fefe bij haar gastgezin (22 maart):

{gallery}Adoptiehonden/fefe{/gallery}.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.