slider-verschil-1.jpeg
slider-gastgezinnen--01-2022.jpeg
slider-adopteren-maart2022.jpeg
previous arrow
next arrow

Benjy

benjy adoptie hondjeGeslacht: reu, gecastreerd 
Leeftijd: 2 jaar
Formaat: klein hondje; schouderhoogte 27 cm, gewicht circa 6 kilo
Kan met kinderen: 12 jaar of ouder 
Kan met katten: ja
Kan met andere honden: ja
Trefwoorden: energiek, vrolijk, speels. afwachtend, aanhankelijk
Adoptie bijdrage: €340,00

Karakter:
Benjy is een aanhankelijk en energiek klein hondje. Tegenover onbekende mensen en situaties is hij nog onzeker / afwachtend, maar stap voor stap leert hij te genieten en te vertrouwen.

Gedrag in huis:
Benjy heeft veel energie en speelt graag, vooral met de hond van het gastgezin. Wanneer hij voldoende beweging en aandacht heeft gehad zoekt hij wel een lekker plekje om te slapen. Tegenover de katten van het gastgezin gedraagt Benjy zich prima.
Bij bezoek blaft Benjy even. Als het bezoek hem negeert en gaat zitten is het blaffen snel over en komt Benjy even later wel voorzichtig snuffelen.
Benjy wil niet in een bench, maar kan bij zijn gastgezin al prima samen met de andere hond even alleen thuis zijn. Benjy is zindelijk en hij sloopt tot nu toe niets.

Gedrag buiten:
Benjy doet zijn best om goed mee te lopen aan de lijn. Hij is nog maar kort in Nederland en moet dus nog veel leren en bevestigd worden in zijn goede gedrag. Bij zijn gastgezin wandelt Benjy in een rustige (dorpse) omgeving en dat gaat goed. Voor normaal verkeer, een voorbijganger en dergelijke is hij niet bang. Ontmoetingen met andere honden gaan ook goed, hoewel Benjy dat wel spannend vindt. Als de andere hond wil spelen is het ijs gebroken.

Profiel adoptant:
Voor Benjy zoeken we lieve mensen met (recente) ervaring met honden, die de signalen / lichaamstaal van een hond goed kunnen lezen. Mensen met een rustig huishouden en een huis met een goed omheinde tuin. Een sociaal en speels honds vriendje of vriendinnetje vinden we belangrijk voor Benjy; om heerlijk mee te spelen en als steunmaatje voor Benjy.
Benjy met jonge kinderen is geen goede combinatie. Bij wat oudere kinderen kan hij eventueel wel worden geplaatst.

Achtergrond: 
Eén van onze contactpersonen in Roemenië, Elisa, vond Benjy zwervend langs de weg. Gelukkig kon zij hem veilig stellen; hij verbleef tot aan zijn reis naar Nederland in een privé asiel. Benjy verblijft nu bij zijn gastgezin in Hardegarijp, provincie Friesland.

Medische bijzonderheden:
Benjy is gecastreerd, hij heeft de nodige bloedtesten gehad en natuurlijk is hij volledig gevaccineerd.

Filmpje:

Foto's, Benjy in Nederland:


Foto's, Benjy in Roemenië:

Filmpje, hier werd Benjy gevonden en veilig gesteld door Elisa:

Kort fragment, Benjy in het asiel:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.