Hond Adopteren
slider-verschil-1.jpeg
slider-gastgezinnen--01-2022.jpeg
slider-adopteren-juli2022.jpeg
previous arrow
next arrow

Cico

in nederland adoptie hondjeGeslacht: reu, gecastreerd
Leeftijd: geboren 24 februari 2021
Formaat: klein hondje, schouderhoogte circa 25 cm, gewicht 5,8 kilo
Kan met kinderen: nee
Kan met katten: nee
Kan met andere honden: ja
Trefwoorden: vrolijk, prikkelgevoelig, uitdagend, speels
Adoptiebijdrage: €350,=

Karakter:
Cico is een hondje dat snel overprikkeld raakt en dan heftig kan reageren. Bij een goede begeleiding komt hij tot rust en dan is Cico vooral een vrolijk en speels hondje, dat op zijn tijd graag geaaid wordt of tegen zijn baasje aan wil liggen. Tegenover onbekende mensen, honden en situaties is Cico nog onzeker.

Gedrag in huis:
Cico heeft nog veel rust en slaap nodig en moet hierin begeleid worden. Wanneer hij voldoende heeft geslapen is hij in huis over het algemeen rustig. In de tuin is hij juist energiek en wil hij graag rennen, spelen en speuren.
Bij bezoek reageert Cico blaffend en onzeker. Als het bezoek hem laat snuffelen als hij dat wil en hem verder negeert, dan kalmeert hij al snel.
Cico wil graag spelen met de andere honden in het gastgezin. Wanneer deze daar geen zin in hebben en dat duidelijk communiceren dan accepteert Cico dat wel. In het gastgezin wonen geen katten, maar als Cico een kat ziet in de tuin dan jaagt hij die blaffend weg.
Cico wil niet graag op schoot en wordt niet graag opgetild. Ook geaaid worden over zijn kop vindt hij bedreigend. Maar wanneer je dat respecteert dan komt Cico steeds vaker bij je liggen of vragen om een kriebel onder zijn kin. Het kost dus tijd om Cico's vertrouwen te winnen, maar eenmaal dat vertrouwen gewonnen heb je aan Cico een vrolijk en aanhankelijk vriendje voor het leven!

Gedrag buiten:
Tjdens de wandelingen met zijn gastmoeder en de andere honden van het gezin vindt Cico veel dingen nog spannend, ook al wandelen ze in een rustige omgeving. Bij zijn gastgezin wordt Cico hierin goed begeleid zodat hij stapje voor stapje wat meer (zelf)vertrouwen krijgt.

Profiel adoptant:
Voor Cico zoeken we een thuis bij mensen met ruime ervaring en alle tijd en geduld. Een huis in een dorpse of landelijke omgeving met een goed omheinde tuin. Dan hoeft Cico niet meteen mee om te wandelen, maar kan hij eerst in huis en tuin alle tijd krijgen om te wennen aan zijn nieuwe baasjes en omgeving en vertrouwen op te bouwen.

De dynamiek van een gezin met kinderen zal voor Cico te druk zijn, aangezien hij zelf moeilijk zijn rust neemt en hij prikkelgevoelig is. Cico is gebaat bij een rustig thuis met duidelijke routines en regels. Een sociaal hondenvriendje of -vriendinnetje zou voor Cico erg fijn zijn; als voorbeeld, steun en speelmaatje.

Achtergrond:
Cico is door één van onze contactpersonen in Roemenië gered uit een groot gemeentelijk asiel, waar de omstandigheden afschuwelijk zijn. Onze stichting heeft hem eind april naar Nederland laten komen. Cico verblijft nu bij een gastgezin in Krommenie.

Medische bijzonderheden:
geen

Adoptie procedure:
Heeft u interesse in Cico? Dan verzoeken wij u vriendelijk om eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen.
Daarna kunt u desgewenst het intakeformulier invullen en verzenden

Foto's, Cico in Nederland:

Foto's, Cico in Roemenië:

Filmpje (Cico bij zijn gastgezin in Nederland):

Filmpje (Cico, nog in Roemenië):

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.