logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

jong hond adopteren

Geslacht: reu, gecastreerd
Leeftijd: jong-volwassen, 2 jaar, geboren 16 augustus 2021
Formaat: grotere middenmaat; schouderhoogte 55 cm, gewicht 20 kilo
Kan met kinderen: nee, we plaatsen Prinz graag in een rustig huishouden
Kan met katten: ja
Kan met andere honden: ja
Trefwoorden: bijzonder goedmoedig en lief, aanhankelijk, gevoelig, vrolijk, nog wat onzeker t.o.v. onbekende mensen en situaties
Adoptiebijdrage: €150,= (ons tarief voor een hond met een handicap)

Karakter:
Prinz zijn lijf zit hem wellicht niet mee, maar hij ziet dat zelf niet als problematisch. Hij geniet van zijn leven en is een hond met een gouden karakter.

Profiel adoptant:

  • Ervaring met honden en het inzicht en het geduld om een zachtaardige, gevoelige en soms nog onzekere hond verder te begeleiden;
  • Lieve mensen die bewust een hond die een akelige start in het leven heeft gehad, een fijn en blijvend thuis willen bieden. Ook wanneer Prinz wellicht altijd (wat) gehandicapt zal blijven;
  • Een thuis met een rustig huishouden en in een rustige woonomgeving (bijvoorbeeld in een rustige woonwijk met veel groen en weinig mensen op straat, of dorps / landelijk);
  • Een goed omheinde tuin, zodat Prinz ook op eigen terrein lekker buiten kan zijn en in het zonnetje kan liggen. Bovendien is Prinz in een nieuw thuis niet meteen toe aan meermalen per dag mee uit wandelen;
  • We plaatsen Prinz het liefst bij een al aanwezige sociale en rustige hond, die voor hem een steun, gezelschap en een goed voorbeeld kan zijn. Plaatsing als enige hond is een optie bij iemand die alle tijd en aandacht voor hem heeft en ook in alle andere opzichten aan ons ideaalplaatje voldoet.

jonge hond adopteren Gedrag in huis:
In huis is Prinz over het algemeen een rustige hond; hij ligt graag in zijn mand. Hij vindt het heerlijk als hij aandacht krijgt maar door zijn bescheiden aard zal hij daar zelf niet snel om vragen. Wanneer zijn gastmoeder met hem knuffelt, geniet hij intens en vlijt hij liefst zijn mooie kop tegen haar gezicht. Wanneer Prinz opgewonden blij is, bijvoorbeeld als zijn opvang na het boodschappen doen weer thuiskomt, kwispelt hij met zijn hele lijf. Ook vaste bezoekers die hij heeft leren kennen, begroet hij op die manier.
Op onbekend bezoek reageert hij wat onzeker. Wanneer hij onzeker en nerveus is dan gaat hij rondjes lopen of hij zoekt op afstand een veilig plekje om de mensen te bekijken. Wanneer het bezoek hem gewoon negeert, hem de tijd en de ruimte geeft, dan bouwt hij moed en vertrouwen op en komt hij voorzichtig kennismaken. Prinz laat al duidelijk flinke vooruitgang zien in zijn zelfvertrouwen en vertrouwen in onbekende mensen. Bij de 2e ontmoeting begint hij je leuk te vinden en bij de 3e keer is hij dol enthousiast ;-)!
Samen met de andere hond kan Prinz al goed een tijdje alleen thuis zijn. Natuurlijk kan daarmee in een nieuw thuis pas na een periode van gewenning worden gestart.

Gedrag buiten:
Prinz is zindelijk. Over naar buiten gaan en mee wandelen heeft hij wat dubbele gevoelens: hij vindt het fijn om in een rustige omgeving lekker te lopen en te snuffelen maar is soms ongerust over de mensen en situaties die hij dan misschien gaat tegenkomen. Ook op dit punt is zijn (zelf)vertrouwen groeiende (lees ook de updates verder naar onderen op deze pagina, alstublieft).
Honden ontmoeten is geen probleem; Prinz vindt ze interessant en reageert heel sociaal. Met een andere hond spelen heeft hij in zijn verleden waarschijnlijk nooit geleerd, maar recent zien we ook daarin een positieve ontwikkeling.
Autorijden gaat prima! Hij is in de auto rustig en hij wordt niet misselijk.

Medische bijzonderheden:
Prinz heeft in Roemenië twee zware operaties ondergaan: een heupkopresectie aan beide zijden. Na zijn operaties heeft hij helaas geen revaliderende therapieën gekregen. In het asiel werd Prinz - na de operaties - depressief, hij had pijn en hij wilde niet meer eten. Gelukkig vonden we op tijd een fijn gastgezin voor hem! Hier is hij mentaal enorm opgeknapt, hij is vrolijk, enorm lief en hij eet weer graag!

In Nederland hebben we eerst de tijd genomen om hem aan te laten sterken (hij was graatmager toen hij arriveerde), wat bespiering op te bouwen door rustig te wandelen en om een sterke vertrouwensband te krijgen met zijn verzorger. Medio januari heeft zijn eerste bezoek aan een fysiotherapeut voor honden plaatsgevonden. Prinz heeft nog vervolgbehandelingen hydrotherapie nodig. Of hij altijd wat gehandicapt zal blijven of niet, is niet te voorspellen.

Dankzij heel veel lieve donateurs hebben we een spaarpotje opgebouwd voor de hydrotherapie van Prinz! Vandaag op 12 februari hebben we voldoende om 10x hydrotherapie te betalen. Prinz gaat één maal per week. Bij adoptie wordt vanzelfsprekend (het restant van) zijn spaarpotje meegegeven.

Prinz is gecastreerd, volledig gevaccineerd en vanzelfsprekend heeft hij een geregistreerde chip en een paspoort.

Achtergrond:
Verder naar beneden op deze pagina wordt Prinz' achtergrond uitgebreid toegelicht, inclusief foto's en filmpjes.
Klik of tik hier om daar naartoe te springen.

Foto's en filmpjes::


Prinz' gastgezin schrijft:

15 februari:
"Vanmiddag de derde echte fysio sessie, want de eerste afspraak was een intake. De fysiotherapeut kwam een beetje terug op een conclusie: Prinz had geen pijn met de intake maar was bang en gestrest. Hij vertoont nul pijn, laat alles in rust toe. En is opgewekt blij als hij naar binnenstapt, begroet de fysio enthousiast want zij hoort er nu ook bij 🥰
Vanmiddag in totaal 9 minuten in het water gestapt, vorige keer 6 minuten. Hij stapt dapper door, hij gaat er echt voor. Nog wat tips meegekregen (b.v. door hoog gras stappen) en met net zo'n vrolijkheid weer afscheid van Suze en huppelend mijn huis in.
Voor alle lieve mensen die een lootje hebben gekocht en/of een donatie hebben gedaan voor Prinz: hij benut zijn kans met 1000% optimisme! Namens hem, zoveel dank voor de support en liefde 😘💖🥰💖😘

12 februari:
"Prinz laat stapje voor stapje zijn miserabel verleden achter zich 😁 Fysiek en mentaal gaat het zoveel beter met hem.
Zaterdag op de losloopplek een grote doorbraak: mensen ontloopt hij, het liefst met een 8 meter lengte grote boog er omheen met mij op de middenstip. De man van een stel waar ik wel eens mee praat, Prinz altijd op afstand, ging op zijn hurken mijn hond aaien. Hij zei ondertussen ook "hallo Prinz" en mijn mond viel open. Prinz met grote kwispel, snuit blij omhoog naar die man en liet zich volop aaien en knuffelen. En warempel met een blij sprongetje ook naar die vrouw, die verrast ineens snel moest aaien 🥳"

"Ik heb er een héél kort filmpje van kunnen maken:"

8 februari:
5050Shop Steunt Dieren met Bestellingen is fan én sponsor van Prinz, geweldig ❤️, enorm bedankt daarvoor! Zij schrijven:
Vandaag waren we voor de wekelijkse fysio behandeling van Prinz op pad.
Iedere week halen we hem en het gastgezin op, helpen we met zijn oefeningen, brengen ze weer thuis en... we betalen natuurlijk ook de rekening 😉
Prinz staat ter adoptie bij Straydogs Rescue Nederland. Het is een geweldige hond en zo veel meer dan alleen zijn handicap. We hopen dat hij uiteindelijk zijn baasje gaat treffen, dat gunnen we hem enorm 🥰

hydrotherapie adoptiehond Prinz

6 februari:
Prinz is uit logeren geweest en wow, wat heeft hij het in een nieuwe omgeving super gedaan 🥰! De man des huizes was nog wel even spannend maar met aaien van hun andere honden durfde hij er toch bij te komen voor een knuffel.
Hij was vrolijk, nieuwsgierig en heerlijk relaxed. Is op zo'n beetje alle hondenplekjes heerlijk gaan liggen, naast en in de buurt van de andere honden. Draaide gezellig mee met het reilen en zeilen van het huishouden, alsof het allemaal heel normaal was. Gek doen in de tuin, spelend gedrag met de andere honden, hij heeft genoten.
Op het filmpje zie dat hij ingaat op de uitdaging om te spelen, van één van de hondjes op zijn logeeradres:

Ook de wandelingen gingen goed, tijdens zijn logeerpartij. Tegenover mensen die hij nog niet kent is hij afwachtend, maar bij de 2e ontmoeting begint hij je leuk te vinden en bij de 3e keer is hij dol enthousiast 🥰! Wat een heerlijk blije hond:

Nu hij weer terug is bij ons doet hij alsof hij nooit is weggeweest. Ligt weer heerlijk in zijn eigen mand, draait gewoon weer mee als vanouds. Zo fijn om te ervaren dat hij de wereld in durft te gaan, zijn vrolijke ikje durft te laten zien 🥰 🥰
Buiten op bekende en rustige plekken wandelen is feest voor Prinz, dus ook met nieuwe mensen. Hij voelt zich sterker en sterker, voelt dat hij zich kan laten gaan 💪. En dat doet hij ook, hij huppelt bijna door het leven!

20 januari:
Gisteravond ging Prinz (voor het eerst) ineens idioot doen met een kauwbot, omhoog gooien, springend weer opvangen, rondrennen met dat ding in zijn bek, snelle rondjes draaien, ding weer omhoog gooien. Ik keek ernaar en dacht "dit mag hij helemaal niet met zijn achterpoten 😳😳".
Terwijl ik dit dacht keek Prinz naar mij, met olijke ogen en bijna een lach. Alsof hij zei "haha, dat dacht je, ik kan en mag dit wel!" Het is bijna alsof Printz mij vertelt, maak je niet ongerust, ik red mij wel, altijd al gedaan. En over het algemeen is hij blij, heeft hij plezier, is ontspannen. Als er veel ongemak en pijn zou zijn was hij vast niet zo. En daar ga ik mij aan vasthouden, aan wat hij laat zien. Dat hij een maf loopje heeft, het zij zo.

14 januari:
Prinz loopt in het park meer en meer ontspannen te snuffelen en te markeren. De mensen daar laten hem in zijn schuchtere waarde. Hij kan met een groepje honden tussen de mensen lopen zonder dat iemand aandacht van hem vraagt. Zolang hij geen aandacht van mensen krijgt is het goed 🥰, mogen ze best dichtbij lopen of staan. Zijn gedrag met honden is super relaxed, ook met de heftige kleintjes.

12 januari:
"Beide honden hebben 8 meter lijn dus zijn soms 16 meter van elkaar vandaan. Als ik dan zeg "even op Puck wachten Prinz" kijkt hij op waar ze is, doet een paar stappen in haar richting en wacht. Geweldig!"

"Al een paar keer stapte Prinz ineens bij mij onder de douche, gedoe want twee druipende wezens tegelijk is niks 😆 Dus ik doe tegenwoordig de deur dicht. Maar als ik nu met handdoek en badjas ga lopen tref ik Prinz in de douche aan, hoe schattig, hij wil er bij blijven."


Prinz in Nederland, gelukkig nu gek op eten!
29 december:

22 december:
"Mijn wc was verstopt, dus een werkman over de vloer. Met veel kabaal geplop in de wc, heen en weer lopen, reuze spannend. Maar met mijn steun kon hij in zijn mand blijven liggen, heel knap. Al met al doet hij het supergoed. Hij heeft toch zijn hele leven pijn ervaren, onverwachte situaties kunnen meer pijn veroorzaken. En nu zit hij in onverwachte situaties. Een snelle wereld na de eentonige dagen in een asiel, het voor zijn doen enorm veel bewegen, het is allemaal heel veel voor hem.
Ondanks dat blijft hij superlief, aanhankelijk zonder opdringerig te zijn, niet pleasen maar heel welwillend, echt totaal relaxed genieten, hij ligt in de meest vreemde houdingen, als hij slaapt snurkt hij heel liefjes, wat een heerlijke prachtige hond 🥰💖!"

"Medisch gaat het beter, zijn loop is vaster, hij zet het af en toe zelfs (tot mijn schrik) ineens op een holletje, zijn giardia is weg. Ik heb foto's van het verschil tussen binnenkomst en nu erbij gedaan, wat een vooruitgang. Nu nog hammen en billen kweken hahaha. Hij is prachtig, mooie slanke hond met statige poten. Een plaatje!
Pas bijna vier weken hier, wat een veerkracht 💪"

Tik om te vergroten:
jonge hond adopteren

10 december:
"Vandaag op bezoek bij een vriendin met kinderen. Printz kent ze al van bij mij in huis, beide kinderen hebben hier apart al een nachtje geslapen sinds hij hier is. En ze zijn beide ook goed ingesteld op emoties van honden/katten. Wat heeft hij weer genoten van de aandacht, een dochter lag met haar hoofd op hem en dat vond hij heerlijk 🥰
In het begin was hij nog wel wat onrustig, liep rondjes, daarna overal aan snuffelen, uiteindelijk op de bank gestapt en zich heerlijk laten vertroetelen.
Ook al zal rennen op het strand of in de bossen misschien niet mogelijk zal zijn, zijn warmte en liefde maken dat helemaal goed ❤️❤️"

7 december:
Uit ontlastingonderoek blijkt dat Prinz Giardia heeft. Niet fijn, maar wel goed om te weten; we zijn direct met de behandeling gestart. Het goede nieuws is dat Prinz al goed aan komt in gewicht; niet te snel en niet te langzaam 👍

”jonge

"Als ik Prins vraag om te komen om te gaan plassen en hij heeft geen zin, dan neemt hij deze houding aan 😂"


buitenlandse hond adopteren 30 november, Prinz' opvang schrijft:
"Dinsdagochtend rolde er een leeg zakje knabbels van mijn kat uit de deken van Prinz, had hij vakkundig opengemaakt. Klipje eraf en leeg 😅 Gelijk een ronde door het huis wat hij nog meer zou kunnen vinden haha. Dinsdag had ik ook een videomeeting, toen was ik Prinz daarna even kwijt, lag hij onder de tafel bij mijn voeten, hoe lief 🥰
Gister bleek dat mijn eigen hondje het renveld dichtbij huis niet meer voldoende vond, ze is meerdere keren baldadig de redelijk drukke weg ernaast over gerend. En daarna in dartelstand de weg naar huis overgegaan om daar nog even flink heen en weer te rennen. Prinz kan nog niet naar haar vaste wandelplek lopen...

Maar vanmiddag heeft Suze een kar gebracht, zo enorm blij mee! Kinderzitjes eruit, kussen erin en op weg 😁 Prinz vond het wel onwennig, hij zat met zijn kont aan de duwkant waardoor de kar door het gewicht kantelt. En dan is Prinz ineens toch wel zwaar, hahaha. Maar het is een succes, hij heeft met veel honden kennisgemaakt, druk gesnuffeld, stilgestaan bij mensen, wat hij eerder buiten heel spannend vond, zich zelfs zomaar laten aanraken door een vrouw, hij genoot zo zichtbaar van normaal huishond zijn. Alsof hij uitstraalde "Dit is waar ik zo naar verlangde, ik ben zo gelukkig 😍🥰"

Toen ik het genoeg vond en zei dat hij lekker in zijn kar moest gaan stapte hij er zo in en plofte neer, tot mijn grote verbazing want zo leuk vond hij de heenweg niet. Vlakbij huis hem op het plasveld weer uit de kar gehaald want van opwinding was hij vergeten te poepen. Hij loopt ook naar mijn huis alsof hij er al jaren woont, stapt opgewekt ons huis binnen want ja, tuigje en jasje uit en dan komen, jawel, de brokken 😁😁😁 Hij loopt dan in een blij drafje rond, eet zijn brokken en dan heerlijk relaxen in zijn mand.

Hij is al zo goed op weg! Suze in huis is natuurlijk nog eng maar niet hysterisch eng. Ik vind het allemaal reuze meevallen, hij ontroert mij echt met zijn vertrouwen en durf 🥰!"


25 november, dag 1 in Nederland, zo mager... :

Gelukkig wil Prinz nu hij uit het asiel is wél eten:

Achtergrond

Prinz' verleden:

14 november:
Op 14 november troffen onze teamleden, op bezoek bij Elisa's asiel in Roemenië, een noodgeval aan. Naar aanleiding daarvan plaatsten we een noodoproep op onze site en op Facebook. Prinz, een jonge hond die al twee zware operaties had ondergaan, had de wil om te leven opgegeven...
Gelukkig had de noodoproep effect: een perfect passend gastgezin voor Prinz bood hem een plek. Prinz is daar op 25 november gearriveerd, in de provincie Noord-Holland.


buitenlandse hond adopteren Deze noodoproep plaatsten we op 14 november hier op de site en op Facebook:

Prinz is een heel zachtaardige, lieve en sociale hond. Hij is tweemaal geopereerd, heupkopresecties. In die tijd zat hij in een ander asiel. Na de operaties werd hij steeds meer depressief 😢. Hij is verplaatst naar Elisa in de hoop dat het daar beter zou gaan met deze lieve hond.

Helaas gaat het niet beter: Prinz is nu zo depressief dat hij niet meer wil eten, tenzij hij gevoerd wordt uit de hand en daarbij aandacht en liefde krijgt... 😞
Intussen is de arme hond graatmager. Rolien heeft vandaag een klein stukje met hem gewandeld en het is schokkend hoe slecht zijn conditie is. Zijn spieren zijn grotendeels verdwenen, terwijl die juist goed ontwikkeld zouden moeten zijn om op die manier zijn heupgewrichten te ontzien.

Prinz was zó blij dat hij mee mocht wandelen 🥰 maar na 150 meter lopen kon hij eigenlijk niet meer verder, te verzwakt 😢...

Prinz is sociaal en lief voor mensen, honden en katten. Nu hij niet meer wil eten in het asiel en bovendien de winterse kou in aantocht is (de kennels zijn onverwarmd), zal hij daar niet lang meer leven 💔 Hij is pas twee jaar.


Gelukkig vonden we naar aanleiding van deze noodoproep een geweldig fijne opvangplek voor hem! Prinz is op 23 november vertrokken uit het asiel, voor een enkele reis naar Nederland. Hier zal hij volop liefde en rust in zijn koppie krijgen, medische begeleiding zoals aquatherapie / fysiotherapie, pijnstilling indien nodig, etc.🙏

In Roemenië zelf was Prinz kansloos, zwerf- en asielhonden worden daar zo goed als nooit geadopteerd en een hond die iets mankeert zeker niet. Gelukkig hoeft dierenliefde niet te stoppen bij een landsgrens! Op 25 november kreeg hij een warm onthaal bij zijn gastgezin in Nederland.


14 november, in Roemenië: Prinz was zó blij dat hij mee mocht wandelen met één van onze teamleden 🥰,
maar na 150 meter lopen kon hij eigenlijk niet meer verder, te verzwakt 😢...:

Op onderstaand filmpje kun je een beetje zien hoeveel stress de honden in het asiel in Roemenië ervaren. Er zijn geen verwarmde verblijven dus in de winter is het er ijzig koud – strenge vorst is hier geen uitzondering - en in de zomer vaak smoorheet. Elisa doet geweldig werk en ze heeft met de middelen die er zijn de dingen uitstekend voor elkaar 🙏. Maar de middelen zijn beperkt; niet te vergelijken met een asiel in Nederland...

Een indruk van het asiel van Elisa (Do Good Rescue) waar ook Prinz verbleef, tot aan zijn vertrek naar Nederland:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Deze lieve hond had in het asiel de wil om te leven opgegeven. Hij wilde niet meer eten, was lusteloos en depressief en intussen graatmager. Gelukkig hebben we voor deze hond een fijne opvang plek gevonden in Nederland! Hier zal hij volop rust en liefde krijgen, medische begeleiding zoals aquatherapie / fysiotherapie, pijnstilling indien nodig, etc. Inmiddels is hij beschikbaar voor adoptie: Adopteren.