logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

kleine hond cooperGeslacht: reu, gecastreerd
Leeftijd: 1 jaar, geboren 10 maart 2022
Formaat: (kleine) middelmaat; 45 cm, circa 11 kilo
Kan met kinderen: vanaf circa 8 jaar
Kan met katten: ja
Kan met andere honden: ja
Trefwoorden: lief, vrolijk, zachtaardig, knuffelkont, nog maar kort in Nederland dus veel is nog nieuw voor hem
Adoptiebijdrage: €350,=

Karakter:
Cooper is een zachtaardige en vrolijke jonge hond die geniet van de aandacht die hij nu krijgt bij zijn gastgezin. Omdat hij is opgegroeid in een asiel is zijn huidige wereld nog helemaal nieuw voor hem, maar met goede begeleiding burgert Cooper relatief snel in. Een heel lief maatje is hij al! 

Profiel adoptant:

  • Recente ervaring met honden en het inzicht en de tijd om een zachtaardige hond met een asielverleden te begeleiden;
  • Een thuis met een niet al te druk huishouden en in een rustige omgeving (dorps/platteland);
  • Een goed omheinde tuin, zodat Cooper ook op eigen terrein lekker buiten kan zijn en niet meteen meermalen per dag mee uit wandelen hoeft;
  • We plaatsen Cooper het liefst bij een al aanwezige hond, die voor hem een voorbeeld en een speelmaatje kan zijn.

Gedrag in huis:
Ondanks dat Cooper is opgegroeid in een asiel vindt hij mensen gelukkig leuk. Hij geniet van aandacht en geknuffeld worden. Ten opzichte van onbekenden is hij een beetje afwachtend, maar zijn vertrouwen is snel te winnen.
Wonen in een huis is helemaal nieuw voor Cooper maar hij past zich heel snel aan. Sommige dingen maken hem even onzeker, zoals bijvoorbeeld een doos die er eerst niet stond. Met een rustige, positieve begeleiding is het al snel weer oké. 
Cooper speelt graag met de andere honden in zijn gastgezin en hun goede voorbeeld geeft hem steun. Ook naar de katten gedraagt hij zich sociaal. Wonen in een gezin met kinderen is zeker ook mogelijk, zolang de kinderen niet al te druk zijn en ze goed weten wat ze wel en wat ze beter niet kunnen doen bij een hond.

kleine hond adopteren nederlandGedrag buiten:
Wandelen vindt Cooper nog spannend. In het bos of het buitengebied geniet hij wel van lekker snuffelen en ontdekken; in een woonwijk of langs een weg zijn alle nieuwe dingen nog heel indrukwekkend voor hem. Met steun van zijn gastmoeder en zijn hondenvriendje krijgt hij steeds meer vertrouwen in zichzelf en de wereld, maar natuurlijk is dit proces nog een flinke weg te gaan. Het ontmoeten van andere honden gaat over het algemeen goed; Cooper is nieuwsgierig naar ze en gedraagt zich sociaal.

Achtergrond:
Cooper (zijn paspoortnaam is Coops) is in Roemenië, net als afschuwelijk veel andere pups, gedumpt als ongewild. Gelukkig werd hij gevonden en natuurlijk is er door zijn redder een plekje voor hem vrij gemaakt in haar privé asiel. Onze teamleden hebben Cooper in juni vorig jaar en opnieuw in november zelf ontmoet bij hun bezoeken aan dit asiel. Cooper was ook toen al een vrolijke en enthousiaste jonge hond, heel sociaal met mensen en met honden.
Pups zoals Cooper hebben in Roemenië vrijwel geen kans op adoptie. Daarom zochten wij een eigen thuis voor hem. Of, om te beginnen, een gastgezin in Nederland dat hem wil opvangen en begeleiden tot een adoptant voor hem gevonden is. Dat is gelukt; we hebben een gastgezin voor Cooper gevonden en daar is hij op 25 februari gearriveerd, in Drachten. Tot aan zijn adoptie verblijft hij bij hen.

Medisch:
Cooper is gecastreerd, volledig gevaccineerd en vanzelfsprekend heeft hij een geregistreerde chip en een paspoort.

Adoptie procedure:
Heeft u interesse in Coops? Dan verzoeken wij u vriendelijk eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen. Daarna kunt u eventueel het intakeformulier invullen en verzenden.

Foto's en filmpjes:

In Roemenië, bij het privé asiel::

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.