Gevoelige Puck zoekt
een baasje met ervaring
Elena hoopt dat een ouder hondje ook een kans krijgt
Mini Cooper zoekt plekje om altijd te mogen parkeren
previous arrow
next arrow
Slider

Cooper

GERSERVEERD

MoosGeslacht: reu (gecastreerd)  
Leeftijd: Cooper is geboren in augustus 2015
Formaat: 
Cooper is 42 cm hoog en weegt 9 kilo
Kan met kinderen: Vanaf 12 jaar
Kan met katten:
Nee
Kan met andere honden:
Ja
Trefwoorden:
 vrolijk, actief, onzeker, slim, aanhankelijk, onderdanig, mensgericht 
Adoptiebijdrage:
 € 100,- 

Karakter:
is een vrolijk, aanhankelijk en actief hondje dat zich dapperder voor kan doen dan hij werkelijk is.

Gedrag in huis:
In huis is Cooper heel gemakkelijk. Hij is zindelijk en kan zichzelf prima vermaken met een speeltje. Hij vindt het heerlijk om veel aandacht te krijgen en mensen die hij kent, mogen eindeloos met hem kroelen en ravotten. Met andere honden die hij kent, is hij heel sociaal en hij speelt graag met ze. Cooper kan niet met katten.

Situaties die bij hem spanning veroorzaken zullen met geblaf en een hoop branie tegemoet getreden worden. Waarschijnlijk denkt Cooper dat hij op die manier ‘het gevaar’ kan afwenden. Daarom is Cooper ook geen hondje voor een gezin met jonge kinderen. Met wat oudere kinderen die ervaring met honden hebben, zal het naar verwachting veel beter gaan. Cooper heeft een leefomgeving nodig waar hij op gezette tijden zijn rust kan vinden.

Gedrag buiten:
Cooper is een actief hondje en mag graag lange wandelingen maken; hij loopt netjes aan de riem. Met vreemde honden is hij wat terughoudend maar als hij de tijd krijgt om in zijn tempo kennis te maken, zal hij graag met hen spelen. Hij doet graag zijn best voor zijn baasje en leert snel, maar onverwachte geluiden of onbekende situaties vindt hij eng en daarbij heeft hij veel aan de steun van een begripvol baasje of een andere hond.

Profiel adoptant:
Cooper is erg mensgericht. Voor Cooper is een ander stabiel hondenmaatje in huis wel heel belangrijk, daar kan hij wat op steunen. Voor Cooper zoeken we een baasje die door zijn onzekerheid heen kan kijken en hem hierbij kan begeleiden. Omdat Cooper wat onzeker is, is het belangrijk dat er meerdere ontmoetingen met de adoptant plaatsvinden voor de verhuizing om hem vertrouwd te maken met 'zijn nieuwe mensen'. Daarom geldt voor Cooper een aangepast adoptietarief. Wie geeft deze lieverd een kans?

Achtergrond:
is in januari 2016 naar Nederland gekomen en geadopteerd. Omdat de werkomstandigheden van Cooper’s baasje zijn veranderd en Cooper hier heel veel moeite mee heeft, zoeken we voor deze lieverd een ander mandje. Hij verblijft nog bij zijn huidige baasje in De Wijk.

Medische bijzonderheden:
Geen/p>

.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.