Hond Adopteren
slider-verschil-1.jpeg
slider-gastgezinnen--01-2022.jpeg
slider-adopteren-juli2022.jpeg
previous arrow
next arrow

Layla

pup adopteren nederlandGeslacht: teef
Leeftijd: puppy, geboren 18 augustus 2022
Formaat: middelgroot;  bij 7 mnd oud schouderhoogte 41 cm, gewicht 14 kilo
Kan met kinderen: vanaf 12 jaar
Kan met katten:  onbekend
Kan met andere honden: ja
Trefwoorden: blij, lief, speels, energiek, mensgericht, slim
Adoptiebijdrage: €350,=

Karakter:
Layla is een enthousiaste en energieke pup. Ze houdt van spelen en dingen ontdekken. Om er voor te zorgen dat ze ook voldoende rust krijgt heeft ze wat hulp en begrenzing nodig.

Profiel adoptant:

  • lieve mensen met (recente) ervaring met het opvoeden en begeleiden van honden en met alle tijd en geduld voor een jonge hond met een asielverleden;
  • een niet te druk huishouden met een duidelijke regelmaat en routines; 
  • een huis in een rustige omgeving, bijvoorbeeld een rustige (dorpse) woonwijk of meer landelijk;
  • een goed omheinde tuin, zodat Layla niet meteen meermalen per dag mee uit wandelen hoeft en ook op eigen terrein lekker buiten kan zijn;
  • Layla kan als enige hond worden geplaatst als ook bij een andere (sociale en speelse) hond, die een steun- en speelmaatje voor haar kan zijn. Layla is vanwege haar jonge leeftijd nog niet gesteriliseerd. Wanneer ze bij een reu wordt geplaatst moet deze reu om die reden gecastreerd zijn.

Gedrag in huis:
Layla is een energieke puber/ pup. Ze speelt graag met de andere hond in haar gastgezin of met haar mensen en ze kan zich ook in haar eentje prima vermaken met haar speeltjes.
Als er bezoek komt dan blaft Layla maar zodra de visite gesetteld is komt ze vrolijk kennismaken. Ze vindt mensen leuk en krijgt graag aandacht.
Layla is inmiddels zindelijk. Met alleen thuis zijn heeft ze nog geen ervaring en dit zal in een nieuw thuis in kleine stapjes moeten worden aangeleerd.

pup adopteren nederlandGedrag buiten:
Layla gaat graag mee wandelen en vindt het heerlijk om alle geurtjes buiten te onderzoeken. Aan de lijn lopen zonder te trekken moet ze nog leren. Mensen ontmoeten vindt ze leuk; op onbekende honden reageert ze wisselend. Grote honden vindt ze spannend en ook loslopende honden zijn best eng. Op kleinere honden reageert ze meestal enthousiast. In het spelen met andere honden is Layla energiek en voor echt kleine hondjes te lomp.

Wanneer ze dingen spannend vindt bekijkt Layla het liefst de situatie op ruime afstand. Layla is geen bange hond maar ze is nog jong en haar wereld is klein geweest. Met geduld en een goede begeleiding waarbij ze niet overspoeld wordt, ontwikkelt haar zelfvertrouwen en haar vertrouwen in de wereld zich tot nu toe heel goed.

Medische bijzonderheden:
Layla is vanwege haar jonge leeftijd nog niet gesteriliseerd en dit zal nog moeten gebeuren. Dit is onderdeel van het adoptiecontract. Wij adviseren u graag op welke leeftijd dit het beste kan gebeuren. Bij adoptie betaalt u een borg, die wordt terugbetaald na sterilisatie.

Vanzelfsprekend is Layla volledig gevaccineerd en heeft ze een chip en een paspoort.

Achtergrond:
Tijdens haar bezoek aan Roemenië bezocht één van onze teamleden mevrouw Geta, die in haar tuin opvang biedt aan thuisloze honden. Ze trof daar onder andere puppy's aan die in sterk verzwakte conditie verkeerden. Aangetast door de schurft en sommige op sterven na dood... In het artikel Hulp voor honden in Roemenië kunt u meer lezen over de omstandigheden in deze opvang-tuin en foto's ervan bekijken.
Samen met onze lokale contactpersonen werd met grote spoed medische zorg en opvang in een privé asiel geregeld voor deze pups. Drie pups hebben het helaas niet gered, maar de andere drie zijn volledig hersteld! Layla is één van hen.
Voor Layla bood zich een gastgezin aan en daar is ze op 20 januari gearriveerd. Tot aan haar adoptie verblijft ze bij hen, in Eindhoven.

Adoptie procedure:
Heeft u interesse in Layla? Dan verzoeken wij u vriendelijk om eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen. Daarna kunt u desgewenst het intakeformulier invullen en verzenden.

Foto's en filmpjes, Layla in Nederland:

Foto's en filmpje (januari 2023, Roemenië):

Oktober 2022, Layla en andere pups in de tuin van mw Geta:

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.