logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

asielhond adopteren

Geslacht: reu
Leeftijd: pup / puber, geboren 18 januari 2022
Formaat: kleine middelmaat; bij 11 maanden oud schouderhoogte 41 cm, 10 kilo
Kan met kinderen: vanaf 12 jaar
Kan met katten: ja, met begeleiding
Kan met honden: ja
Trefwoorden: speels, vrolijk, sociaal, zachtaardig, knuffelkont, dapper, intelligent, aanhankelijk
Adoptiebijdrage: €350,00

Karakter:
Cody is een bijzonder lieve en aanhankelijke hond, die ondanks zijn asielverleden heel open en vrolijk de wereld tegemoet treedt.

Profiel adoptant:

  • Mensen met voldoende ervaring, tijd en inzicht om een jonge hond te begeleiden
  • Een huis in een rustige woonwijk, met een goed omheinde tuin
  • Cody kan zowel als enige hond worden geplaatst als ook bij een andere, sociale hond

Gedrag in huis:
In huis is Cody over het algemeen rustig wanneer hij fysiek en mentaal voldoende uitdaging heeft gehad. Passend bij zijn leeftijd zoekt Cody dingen om te doen; wanneer je daarin voorziet is hij (tot nu toe) geen sloper. Cody speelt graag met de andere hond in zijn gastgezin maar nog belangrijker vindt hij het gezelschap van mensen. Hij is een echte knuffelkont die geniet van knuffelen, een spelletje of hersenwerk, samen dingen doen.
Visite wordt door Cody vriendelijk en blij begroet. Bij zijn gastgezin wordt de visite wel eerst buiten begroet, zodat Cody niet overvallen wordt door plotselinge gasten.
Alleen thuis zijn moet nog worden aangeleerd en opgebouwd; omdat Cody erg aanhankelijk en baasgericht is verwachten we dat dat in kleine stapjes geleerd moeten worden.
In Cody's gastgezin wonen geen katten, maar we denken dat hij met goede begeleiding prima kan leren om netjes met katten om te gaan.

asielhond adopteren 09Gedrag buiten:
Cody is al zo goed als zindelijk en vindt wandelen erg leuk. In zijn enthousiasme voor alles en iedereen is hij buiten nog snel afgeleid en "fladdert" van het één naar het ander; heel logisch gezien zijn achtergrond en zijn leeftijd. Met geduld en positieve training kan Cody met veel plezier nog van alles leren; hij heeft alle eigenschappen in zich die daarvoor nodig zijn.

Medische bijzonderheden:
Cody is gevaccineerd en vanzelfsprekend heeft hij een geregistreerde chip en een paspoort. Vanwege zijn jonge leeftijd is Cody nog niet gecastreerd en dit zal nog moeten gebeuren. Dit is onderdeel van het adoptiecontract. Onze stichting adviseert u graag op welke leeftijd dit het beste kan gebeuren. Bij adoptie betaalt u hiervoor een borg, die wordt terugbetaald na de castratie.

Achtergrond:
Drie van onze teamleden hebben begin november het privé asiel van Elisa (Solca, Roemenië) bezocht. Ze hebben onder andere Cody ontmoet en konden voor hem al snel een plekje bij één van onze gastgezinnen reserveren.
In Roemenië hebben asielhonden zo goed als geen kans om daar geadopeerd te worden. Hoe hij door Elisa werd aangetroffen en een plekje in het asiel kreeg kunt u zien op de filmpjes, onderaan deze pagina.
Cody is op 19 november gearriveerd op zijn opvangadres in Sleeuwijk (provincie Noord-Brabant).

Adoptie procedure:
Wilt u Cody adopteren? Dan verzoeken wij u vriendelijk om eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen. Daarna kunt u desgewenst het intakeformulier invullen en verzenden.

Foto's:

Dag 1 in Nederland; hoe werkt dat, een mand?

Cody, een indruk van de eerste 2 weken in Nederland:

Cody gedumpt langs de weg en gered door Elisa:

Cody in Elisa's privé asiel, november 2022:

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.