logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

kleine adoptie hond

➡️ Via ons menu vindt u onze honden die op dit moment beschikbaar zijn voor adoptie.

Geslacht: teef, gesteriliseerd
Leeftijd: 2 jaar, geboren 28 april 2020
Formaat: klein hondje; 33 cm schouderhoogte / 7,6 kilo
Kan met kinderen: nee
Kan met katten: ja, indien honden gewend
Kan met andere honden: ja
Trefwoorden: aanhankelijk, zachtaardig, baasgericht, braaf (conflictvermijdend), bang voor mannen en onbekenden
Adoptie bijdrage: €350,00

Let op: intakeformulieren of mails waaruit duidelijk blijkt dat u niet voldoet aan profiel adoptant worden niet in behandeling genomen.

Karakter:
Phoebe is een heel zachtaardig hondje en naar haar gastmoeder toe bijzonder aanhankelijk en lief. Als ze je eenmaal kent zie je een vrolijke, blije versie van haar. Op onbekende mensen en dan vooral mannen reageert Phoebe angstig.

Profiel adoptant:

  • Voor een man zal het een hele lange weg zijn om Phoebe's vertrouwen te winnen; we zoeken daarom een vrouwelijke adoptant. Een man in huis hoeft geen probleem te zijn zo lang Phoebe niet "zijn" hondje hoeft te zijn;
  • Recente ervaring met honden en het inzicht, de tijd en het geduld om een onzeker hondje te begeleiden;
  • Een huis in een rustige / landelijke omgeving, met een goed omheinde tuin;
  • Phoebe kan prima als enige hond worden geplaatst, maar bij een speels en stabiel honden-maatje kan ook. Phoebe vindt honden over het algemeen heel leuk, maar nu ze zich steeds meer thuis voelt bij haar gastgezin kan ze zich ook wel jaloers gedragen ten aanzien van de andere hond in het gezin.

kleine adoptie hondGedrag in huis:
Phoebe is binnenshuis over het algemeen rustig. Ze ligt graag bij de voeten haar gastmoeder en kan zichzelf ook prima vermaken met haar speeltjes. Phoebe geniet van aandacht en van geaaid of gekamd worden. Ze is daarbij niet opdringerig; Phoebe is een heel gezeglijk en conflictvermijdend hondje. Als haar duidelijk is dat iets (nu) niet mag dan accepteert ze dat direct.

Phoebe is bang voor onbekende mensen en vooral mannen en kinderen, zowel in huis als buitenshuis. Ze heeft veel tijd nodig gehad om aan de man van het gezin te wennen. Nu hij na enkele maanden haar vertrouwen heeft komt ze ook bij hem af en toe een aai halen.

Naar de katten in het gastgezin gedraagt Phoebe zich binnenshuis sociaal. Deze katten zijn wel honden gewend en lopen niet weg voor haar. Tegenover de hond van het gastgezin gedraagt ze zich bijzonder lief.

Gedrag buiten:
Phoebe is al helemaal zindelijk. Ze gaat graag mee naar buiten en loopt al netjes mee aan de lijn. In een rustige en bekende omgeving vindt ze wandelen fijn. Honden vindt ze over het algemeen geweldig en daar wil ze dan ook graag op af. 

Op onbekende mensen (ook hier vooral mannen), plotselinge geluiden en dergelijke reageert ze geschrokken en angstig; vanuit haar verleden in Roemenië zijn haar angsten diep geworteld. In situaties die Phoebe heel spannend vindt haalt ze veel steun bij haar gastmoeder.

Phoebe heeft jachtdrift en op sporen van allerlei soorten wild reageert ze heel opgewonden. Ze zal naar verwachting daarom ook op termijn op de meeste plekken niet los kunnen lopen.

Medische bijzonderheden:
Phoebe is gesteriliseerd, recent gevaccineerd en vanzelfsprekend heeft ze een geregistreerde chip en een paspoort.

Achtergrond:
Phoebe is door onze contactpersoon Elisa in Roemenië gered van de straat, samen met haar pup (Willow). Buurtbewoners vertelden dat Phoebe oorspronkelijk drie puppy's had, maar twee pups hebben het leven op straat niet overleefd... Phoebe en Willow kregen een plekje in Elisa's privé asiel en onze stichting heeft voor beide een gastgezin in Nederland gevonden. Phoebe is op 15 oktober 2022 gearriveerd op haar tijdelijke adres in Lijnden (provincie Noord-Holland).

Adoptie procedure:
Wilt u Phoebe adopteren? Dan verzoeken wij u vriendelijk om eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen. Daarna kunt u desgewenst het intakeformulier invullen en verzenden.

Foto's (Phoebe in Nederland):

Filmpjes, Phoebe in Nederland:

Foto's (Phoebe in Roemenië):

Filmpjes (Phoebe in Roemenië):

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.