Hond Adopteren
slider-verschil-1.jpeg
slider-gastgezinnen--01-2022.jpeg
slider-adopteren-juli2022.jpeg
previous arrow
next arrow

Phoebe

kleine adoptie hondGeslacht: teef, gesteriliseerd
Leeftijd: 2 jaar, geboren 28 april 2020
Formaat: klein hondje; 33 cm schouderhoogte / 7,6 kilo
Kan met kinderen: nee
Kan met katten: ja, indien honden gewend
Kan met andere honden: ja
Trefwoorden: aanhankelijk, zachtaardig, baasgericht, braaf (conflictvermijdend), bang voor mannen en onbekenden
Adoptie bijdrage: €350,00

Let op: intakeformulieren of mails waaruit duidelijk blijkt dat u niet voldoet aan profiel adoptant worden niet in behandeling genomen.

Karakter:
Phoebe is een heel zachtaardig hondje en naar haar gastmoeder toe bijzonder aanhankelijk en lief. Op onbekende mensen en dan vooral mannen reageert Phoebe angstig.

Profiel adoptant:

  • Voor een man zal het een hele lange weg zijn om Phoebe's vertrouwen te winnen; we zoeken daarom een vrouwelijke adoptant. Een man in huis hoeft geen probleem te zijn zo lang Phoebe niet "zijn" hondje hoeft te zijn.
  • Recente ervaring met honden en het inzicht en geduld om een onzeker hondje te begeleiden
  • Een huis in een rustige / landelijke omgeving, met een goed omheinde tuin
  • Phoebe kan als enige hond worden geplaatst maar een speels en stabiel honden-maatje is een pré

kleine adoptie hondGedrag in huis:
Phoebe is binnenshuis over het algemeen rustig. Ze ligt graag bij de voeten haar gastmoeder maar vindt haar mand ook wel een prima plekje. Phoebe geniet van aandacht en van geaaid of gekamd worden. Ze is daarbij niet opdringerig; Phoebe is een heel gezeglijk en conflictvermijdend hondje. Als haar duidelijk is dat iets (nu) niet mag dan accepteert ze dat direct.
Haar houding naar de man in haar gastgezin is heel anders; mannen zijn in Phoebe's wereld niet te vertrouwen...

Naar de katten in het gastgezin gedraagt Phoebe zich binnenshuis sociaal. Deze katten zijn wel honden gewend. Als Phoebe buiten een kat ziet dan wil ze er achteraan.

Gedrag buiten:
Phoebe loopt al netjes mee aan de lijn en in een rustige en bekende omgeving vindt ze wandelen fijn. Op onbekende mensen (ook hier vooral mannen), plotselinge geluiden en dergelijke reageert ze geschrokken en angstig; vanuit haar verleden in Roemenië zijn haar angsten diep geworteld. In situaties die Phoebe heel spannend vindt haalt ze veel steun bij haar gastmoeder.
Phoebe heeft jachtdrift en op sporen van allerlei soorten wild reageert ze heel opgewonden. Ze zal naar verwachting daarom ook op termijn op de meeste plekken niet los kunnen lopen.

Medische bijzonderheden:
Phoebe is gesteriliseerd, recent gevaccineerd en vanzelfsprekend heeft ze een geregistreerde chip en een paspoort.

Achtergrond:
Phoebe is door onze contactpersoon Elisa in Roemenië gered van de straat, samen met haar pup (Willow). Buurtbewoners vertelden dat Phoebe oorspronkelijk drie puppy's had, maar twee pups hebben het leven op straat niet overleefd... Phoebe en Willow kregen een plekje in Elisa's privé asiel en onze stichting heeft voor beide een gastgezin in Nederland gevonden. Phoebe is op 15 oktober 2022 gearriveerd op haar tijdelijke adres in Lijnden (provincie Noord-Holland).

Adoptie procedure:
Wilt u Phoebe adopteren? Dan verzoeken wij u vriendelijk om eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen. Daarna kunt u desgewenst het intakeformulier invullen en verzenden.

Foto's (Phoebe in Nederland):

Filmpjes, Phoebe in Nederland:

Foto's (Phoebe in Roemenië):

Foto's (Phoebe in Roemenië):

Filmpjes (Phoebe in Roemenië):

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.