logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

volwassen hondje adopteren

Geslacht: teefje, gesteriliseerd
Leeftijd: volwassen hond, 6 jaar, geboren 21 mei 2017
Formaat: klein hondje, schouderhoogte 25 cm, 10 kilo (dat moet minder worden; ze staat op dieet)
Kan met kinderen: eventueel, vanaf 12 jaar
Kan met katten:  ja
Kan met andere honden: ja
Trefwoorden: blij, lief, aanhankelijk, mensgericht, (nog) angstig voor bijv. harde geluiden en plotselinge bewegingen in haar richting
Adoptiebijdrage: €275,=

Karakter:
Cherry is bijzonder lief en aanhankelijk; ze geniet van aandacht en geaaid worden en wil heel graag braaf zijn. Ze is nog wel onzeker en soms angstig, bijvoorbeeld bij een hard geluid of een plotseling snelle beweging in haar richting; dan krimpt ze in elkaar.

Profiel adoptant:

  • Lieve mensen met honden-ervaring die alle tijd en geduld hebben voor een hondje met een mogelijk traumatisch verleden;
  • een rustig huishouden met één of meer mensen die veel thuis zijn; 
  • een huis in een rustige omgeving met een goed omheinde tuin. Dan kan Cherry ook op eigen terrein lekker buiten in het zonnetje kan liggen en hoeft ze niet meteen meermalen per dag mee om te wandelen;
  • Cherry kan zowel als enige hond worden geplaatst als ook bij een andere (sociale) hond.

Gedrag in huis:
Cherry is een erg lief en gezellig hondje. Ze is aanhankelijk en volgt graag wat haar gastmoeder allemaal doet. Ze geniet van aandacht en geaaid worden en durft door haar groeiende vertrouwen daar ook steeds vaker om te vragen. 

volwassen asiel hondje adopteren

Cherry is zindelijk en ze kan als dat nodig is ook even alleen thuis zijn (bij haar gastgezin is dat samen met de andere hond). Ze sloopt tot nu toe niets - behalve haar knuffels.
Bezoek wordt even afwachtend maar al snel vrolijk ontvangen. Ook door voor haar onbekende mensen wordt ze graag geaaid, maar als bijvoorbeeld een hand snel op haar af komt of mensen over haar heen buigen, dan duikt ze in elkaar.
Naar het andere hondje in haar gastgezin gedraagt ze zich sociaal. In situaties waarin ze niet meteen weet hoe te reageren kijkt ze graag naar zijn voorbeeld. Toch vinden we plaatsing bij een andere hond geen voorwaarde, omdat Cherry haar steun en aanwijzingen wat te doen ook prima kan halen bij haar eigenaar.

Gedrag buiten:
In een rustige omgeving loopt Cherry al aardig goed mee aan de lijn. Ze mag graag snuffelen en als ze iets spannends ziet een tijdje blijven kijken, of afstand nemen. Heel veel dingen zijn nog nieuw en onbekend voor Cherry. Kalm aan en in kleine stapjes opbouwen voorkomt dat ze wordt overdonderd door alle indrukken.
Met goede begeleiding kan Cherry zeker nog veel leren en onzekerheden overwinnen. Maar welke dingen ze over bijvoorbeeld een jaar nog eng zal vinden en wat niet meer, dat laat zich niet voorspellen.
Mee in de auto vindt Cherry prima; za gaat graag mee!
 

Medische bijzonderheden:
Het viel Cherry's gastmoeder op dat Cherry in het donker banger is dan overdag. Omdat daarbij ook één oogje niet helemaal in orde leek is ze onderzocht door een dierenarts. Het blijkt dat als gevolg van een fysiek trauma in Roemenië één oog blijvend beschadigd is. Overdag ziet ze met dat oog slecht, in het donker waarschijnlijk niets. Haar andere oog is goed.
Vanzelfsprekend is Cherry volledig gevaccineerd en heeft ze een geregistreerde chip en een paspoort. Ze is bovendien gesteriliseerd.

Achtergrond:
Cherry werd door haar Roemeense rescuer aangetroffen in the middle of nowhere. Ze was hongerig op zoek naar eten maar er was daar niets; alleen velden en een weg. Als ze niet zou zijn meegenomen door haar redder dan zou ze waarschijnlijk zijn overreden, of uiteindelijk zijn overleden door honger en uitputting. Via haar redder in Roemenië is ze op 28 april gearriveerd bij haar gastgezin in Nederland!  Tot aan haar adoptie verblijft ze bij hen, in Hoogezand, provincie Groningen.

Adoptie procedure:
Heeft u interesse in dit aanhankelijke hondje? Dan verzoeken wij u vriendelijk om eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen. Daarna kunt u desgewenst het intakeformulier invullen en verzenden.

Foto's en filmpjes (Cherry in Nederland):

Foto en filmpjes (Cherry in Roemenië):

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.