logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

kleine hond adopteren

Leeftijd: puppy/puber, geboren 1 maart 2022
Formaat: kleine hond;  bij 8 mnd oud schouderhoogte 35 cm en gewicht 6 kilo
Kan met kinderen: nee, we plaatsen Leeloo graag in een rustig huishouden
Kan met katten:  ja
Kan met andere honden: ja
Trefwoorden: aanhankelijk, vrolijk, knuffelkont, clowntje, nog afwachtend/onzeker
Adoptiebijdrage: €350,=

Karakter:
Leeloo is een aanhankelijke, sociale en vrolijke pup die graag dichtbij zijn baasje is. In "de grote buitenwereld" vindt hij veel dingen nog heel spannend en dat vraagt een goede begeleiding.

Profiel adoptant:

  • Ruime en recente ervaring met honden en alle tijd om Leeloo te begeleiden
  • Een rustig huishouden met duidelijke routines en regelmaat
  • Een huis met een goed omheinde tuin in een rustige woon- en wandelomgeving (een rustige woonwijk; dorps of landelijk)
  • Een al aanwezige sociale hond, als steun- en speelmaatje voor Leeloo, is een pré

Gedrag in huis:
Voor zijn jonge leeftijd is Leeloo een relatief rustig hondje. Hij geniet van lekker dutten samen met de andere hond van het gastgezin of heerlijk tegen zijn gastmoeder aan. Spelen is ook fijn en dat kan Leeloo zowel samen met een hond of het baasje als ook in in zijn eentje. Leeloo is vrolijk en kan prachtig de clown uithangen, vooral als hij graag aandacht wil.

kleine hond adopterenBij bezoek is Leeloo onzeker. Hij blaft dan en houdt afwachtend afstand. Krijgt hij de tijd en de ruimte om in zijn eigen tempo kennis te maken dan is hij na een tijdje enthousiast tegen het bezoek, zeker als ze al vaker geweest zijn.

Bij zijn gastgezin kan Leeloo samen met de andere hond al even alleen thuis zijn, maar dit zal bij een nieuw thuis opnieuw en voorzichtig moeten worden opgebouwd.
Tegenover de katten in het gastgezin gedraagt Leeloo zich heel vriendelijk en sociaal.

Gedrag buiten:
Leeloo is (zo goed als) zindelijk en gaat graag mee naar buiten. Bij onbekende situaties, onbekende mensen en ook bijvoorbeeld bij obstakels zoals paaltjes en hekjes is Leeloo nog onzeker en soms wil hij dan het liefste vluchten. Niet zo vreemd natuurlijk voor een hondje dat is opgegroeid in een asiel op een afgelegen plek in Roemenië. Zo bekeken is hij eigenlijk best dapper! Met geduld, tijd en positieve ervaringen verwachten we dat Leeloo over een tijdje niet meer opkijkt van dingen die hij nu nog eng vindt. Een honds kameraadje zal Leeloo ook zeker helpen om zijn onzekerheden stap voor stap te overwinnen.

Medische bijzonderheden:
Leeloo is vanwege zijn jonge leeftijd nog niet gecastreerd en dit zal nog moeten gebeuren. Dit is onderdeel van het adoptiecontract. Onze stichting adviseert u graag op welke leeftijd dit het beste kan gebeuren. Bij adoptie betaalt u hiervoor een borg, die wordt terugbetaald na de castratie.
Vanzelfsprekend is Leeloo gevaccineerd en heeft hij een geregistreerde chip en een paspoort.

Achtergrond:
Leeloo is samen met zijn broertjes en heel veel andere honden opgegroeid in het privé asiel van Elisa (Solca, Roemnië). De pups zijn gevonden op straat, waarschijnlijk gedumpt als ongewenst. In dit asiel worden de honden goed verzorgd en hebben ze dagelijks contact met verschillende medewerkers en vrijwilligers. Maar een leven in een asiel is natuurlijk geen fijn leven...
Leeloo is op 15 oktober gearriveerd bij zijn gastgezin in Wolvega (provincie Friesland).

Adoptie procedure:
Heeft u interesse in Leeloo? Dan verzoeken wij u vriendelijk om eerst onze pagina Adopteren goed door te nemen. Daarna kunt u desgewenst het intakeformulier invullen en verzenden.

Filmpjes, Leeloo in Nederland::

Foto's Leeloo (eind september, Roemenië):

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.