logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

De honden die we naar Nederland halen, komen uit verschillende situaties. Direct van de straat, uit een gemeentelijk asiel of uit een particuliere opvang. In een gemeentelijk asiel zijn de omstandigheden altijd dramatisch slecht, met nauwelijks te eten, veel te veel honden in een kennel en een koude vloer als slaapplek. In een particuliere opvang zijn de omstandigheden natuurlijk beter, maar ook hier leven de honden meestal buiten met alleen een houten hok als schuilplaats. Ze zijn dus niet gewend om in een huis te wonen, tenzij in een ‘vorig leven’.

Ook is meestal de informatie die we over een hond krijgen vrij oppervlakkig. Verder hebben ze meestal het nodige meegemaakt en niet altijd positief, waardoor ze de eerste periode in Nederland wat afwachtend of soms bang kunnen zijn. We plaatsen daarom vrijwel altijd een hondje eerst in een gastgezin.

Hier kunnen ze wennen aan het leven als gezinshond, de eerste basisbeginselen leren en hun nare ervaringen verwerken. Ook krijgen we op deze manier een indruk van het karakter en kunnen we beoordelen in welke situatie de hond het beste past. Het belang van onze honden staat daarbij altijd voorop. Wel merken we hierbij op dat de hond later bij u thuis ander gedrag kan gaan vertonen, omdat de situatie anders is. Op onze website kunt u hier meer over lezen.

De honden die momenteel in een Nederlands gastgezin wachten op een passende adoptant vindt u op de pagina Adoptiehonden in Nederland.