logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

Een hond is natuurlijk meer dan alleen die mooie ogen, die guitige snoet. Honden zijn geen kant en klare pakketjes en we vragen u daarom vooraf goed na te denken over de adoptie en over uw verwachtingen van een hond. Want in hun rugzak zit al genoeg narigheid en ze verdienen nu een goed ‘hondenleven’. Ook zal er nog de nodige tijd in de opvoeding moeten worden gestoken. Alleen als u dit alles geen bezwaar vindt, is adoptie een goede beslissing!

Heeft u een hondje gezien dat uw hart heeft geraakt, op onze pagina Adoptiehonden in Nederland? Dan vragen we u om enige informatie te geven over uw woon-, werk- en gezinssituatie via het intake-formulier dat u krijgt toegestuurd. We kijken dan of de betreffende hond in deze situatie zou kunnen passen. U kunt ook het online intakeformulier invullen.

Ook vinden we het belangrijk dat:

  • de hond niet teveel alleen is
  • de eventuele tuin goed is afgezet.

Als we op basis van deze eerste indruk denken dat de hond in uw gezin een goed leven zou kunnen hebben, dan volgt een telefonisch intake gesprek. Is dat gesprek wederzijds positief, dan kunt u een afspraak maken om kennis te maken met de hond in het opvanggezin.

Wanneer de hond nog in het buitenland verblijft, zie onze pagina Adoptiehonden in Roemenië, dan gaan we (ook op basis van uw vragen) meer informatie inwinnen over de hond. Daarna maken we met u een afspraak voor een huisbezoek, waarbij gekeken wordt of de door u gekozen hond daadwerkelijk in deze situatie past. Degene die het huisbezoek aflegt, geeft daarover advies aan de organisatie.

Wanneer zowel u als wij denken dat deze adoptie een goede beslissing is, regelen we de adoptieovereenkomst en het eventuele transport, waarna u de hond kunt ophalen bij het opvanggezin of bij de aankomst vanuit Roemenië. De honden worden geplaatst op een contract van Straydogs Rescue Nederland.
Bekijk hier de inhoud van de adoptieovereenkomst.