logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

Een hond is natuurlijk meer dan alleen die mooie ogen, die guitige snoet. Honden zijn geen kant en klare pakketjes en we vragen u daarom vooraf goed na te denken over de adoptie en over uw verwachtingen van een hond. Want in hun rugzak zit al genoeg narigheid en ze verdienen nu een goed ‘hondenleven’. Ook zal er nog de nodige tijd in de opvoeding moeten worden gestoken. Alleen als u dit alles geen bezwaar vindt, is adoptie een goede beslissing!

Onze adoptieprocedure in 4 stappen:

Stap 1

Heeft u een hondje gezien dat uw hart heeft geraakt, op onze pagina Adoptiehonden in Nederland of onze honden in Roemeense asielen?
Dan gaan we niet over één nacht ijs. Een hond is immers een maatje voor het leven. Je verbindt jezelf voor 10 tot 16 jaar aan hem of haar. De hond moet dus bij jou(w leven en omgeving) passen, en jij moet bij de hond passen.
We vragen u om informatie te geven over uw woon-, werk- en gezinssituatie, ervaring en verwachtingen via het intake-formulier dat u krijgt toegestuurd.

Stap 2

Als we denken dat u een goede match zou kúnnen zijn, volgt een intake gesprek. We bellen u, we leggen onze de procedure uit, delen informatie over de hond en we vragen eventueel aanvullende informatie van u.
Als we na het telefoongesprek beide nog enthousiast zijn over de mogelijke match dan gaan we verder met de volgende stap.

Stap 3

De kennismaking. U gaat op bezoek bij het gastgezin en mag kennismaken met de hond. Het gastgezin kent de hond al goed en kan u veel over hem/haar vertellen. Vaak gaat u samen even wandelen.
Eventueel neemt u uw eigen hond mee, om te zien of het ook tussen hen klikt. Sommige honden zijn angstig of afwachtend en andere komen juist enthousiast op u af. Hierop bent u voorbereid, immers het karakter en gedrag van de hond hebben we beschreven en besproken in het intakegesprek. Na de kennismaking gaat u weer naar huis om de alles even te laten bezinken. Was er een klik, of denkt u juist 'toch beter van niet'. Beide is goed ! Wees eerlijk naar uzelf en de hond toe. Ook al leek de foto nog zo leuk, als de klik er niet is snappen we dat! Wij vragen het gastgezin waar de hond logeert natuurlijk ook naar hun bevindingen.

Bent u de volgende dag nog enthousiast en overtuigd dat dit uw hond, uw maatje voor het leven is, dan gaan we verder met de procedure.

Stap 4

Het huisbezoek, we komen - op afspraak natuurlijk- graag bij u langs. We kijken mee of de tuin goed is afgesloten, of er mogelijk aandachtspunten zijn in huis. We kunnen eventueel tips te geven over een handige plek voor een bench of mand. En vooral om écht zeker te weten dat de hondjes die zoveel hebben meegemaakt, die zo’n lange reis afleggen om veilig en geliefd te zijn, dat die honden ook écht goed terechtkomen. Want dat gunnen we ze zo ontzettend!

Het gaat ons er niet om zoveel mogelijk honden te plaatsen. Het gaat ons er om de honden én hun baasjes gelukkig te maken. Een goede match is zo belangrijk, daar doen we het voor.

Wanneer zowel u als wij denken dat deze adoptie een goede beslissing is, regelen we de adoptieovereenkomst, waarna u de hond kunt ophalen bij het opvanggezin. Wanneer het gaat om een hond die nog in Roemenië verblijft, regelen we het transport. De honden worden geplaatst op een contract van Straydogs Rescue Nederland.

Bekijk hier de inhoud van de adoptieovereenkomst.