logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

hond adopteren

gastgezin worden

zorghonden

word donateur

gastgezinnen gezocht

 

Als gastgezin vang je tijdelijk een hond(je) uit Roemenië op. De hond kan zo na de lange reis en alle nieuwe indrukken ontstressen en er kan een begin worden gemaakt met het wennen aan een leven als huishond. Sommige honden zijn nog niet direct zindelijk en bijna alle honden zijn nog niet gewend om met een tuigje en aangelijnd te wandelen.

Ook allerlei huiselijke dingen zoals het beeld en geluid van een televisie, huishoudelijke apparaten en dergelijke zijn voor sommige honden in het begin indrukwekkend.

Een goed omheinde tuin is een voorwaarde. Dan hoeven de honden niet meteen meermalen per dag mee uit wandelen maar kunnen ze eerst wennen in huis en tuin.

Via onze gastgezinnen leren we de honden goed kennen en dat is goud waard 🥇! Zo kunnen we heel gericht zoeken naar een baasje die kan bieden wat de hond nodig heeft en een hond die kan geven wat het baasje zoekt.

Om een hond uit een Roemeens asiel op te vangen en goed te kunnen begeleiden is wel ervaring met honden nodig. De ene hond is heel anders dan de ander, maar belangrijk is dat je het gedrag en de lichaamstaal van de hond goed kunt interpreteren. Je staat er niet alleen voor; ons team staat klaar om mee te denken en tips en adviezen te geven. Aan ons team zijn onder andere hondengedragsdeskundigen en een dierenarts verbonden.

Wat voor opvanghond bij jou of jullie als gastgezin past dat gaat in overleg. We zoeken opvang voor hondjes van pup tot volwassen en senioren en van heel klein tot groter en grootst... 😊 Ook qua karakter weten we altijd wel iets, bijvoorbeeld of het om een heel onzeker hondje gaat of juist eentje die liefst meteen op schoot ligt.

Gastgezin zijn is dankbaar werk 🙏💖. Je bent de schakel tussen een (heel) ellendig asielleven in Roemenië en een liefdevol gelukkig leven als huishond in Nederland.

Het afscheid van je opvanghond als het passende baasje gevonden is is niet gemakkelijk. Maar als je dan weet dat je daardoor weer plek hebt voor een volgend hondje dat jouw hulp hard kan gebruiken.... En als het nieuwe baasje de eerste blije berichten, foto's of filmpjes stuurt dan weet je dat het fantastisch gelukt is zoals bedoeld 💖💖

Belangstelling om gastgezin te worden? Dan hopen we van je te horen 🥳!
Onze procedure begint met een intake formulier en die vind je via deze pagina: Gastgezin worden.

Bij vragen kunt u ons natuurlijk mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 📬