logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

hond adopteren

gastgezin worden

zorghonden

word donateur

Update mei 2023: lees het nieuwe artikel over dit onderwerp: Goede Stichtingen Buitenlandse Honden ❗

Oorspronkelijk artikel:
Wij zijn erg blij met onze vermelding op de Lijst Betrouwbare Stichtingen / Buitenlandse Hond Adopteren. Omdat er overal kaf onder het koren zit, wordt er hard gewerkt aan een systeem om de goede stichtingen te kunnen onderscheiden. Wanneer de adoptie van een hond uit het buitenland wordt overwogen, is er nu een lijst waar de betreffende stichting gechecked kan worden. 

Alleen een stichting die aan alle eisen voldoet, kan op de Lijst Betrouwbare Stichtingen Buitenlandse Honden komen te staan. De basis die nodig is:

  • dat de stichting een verplicht UBN nummer heeft.
  • dat de stichting bekend is bij de instanties en voldoet aan alle wettelijke verplichtingen (EG nummer)
  • de stichtingen dieren mogen importeren
  • dat de stichting wordt gecontroleerd door de NVWA.
  • dat de stichting staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

In de lijst zijn alleen stichtingen opgenomen, die in buitenlandse honden bemiddelen, in Nederland ingeschreven staan bij de KvK en een UBN nummer en EG nummer hebben. Veel grote en bekende Nederlandse Stichtingen staan ingeschreven bij de KvK, maar ze hebben GEEN EG nummer, of GEEN UBN- nummer. Stichtingen die niet in Nederland staan ingeschreven hebben geen KVK inschrijving, daarom worden ze ook niet opgenomen in deze lijst, aangezien de regelgeving in elk land anders is.

Daarnaast wordt er ook gekeken naar de veiligheid van de honden na aankomst. Goede voorlichting en informatie die ook op de website van de stichting staat vermeld. Een verplicht veiligheidstuig en dubbel aanlijnen voor de eerste periode na aankomst. Huisbezoek voor plaatsing en nazorg zijn tevens erg belangrijke controlepunten.
Meer informatie over deze lijst

Update 1 februari 2022: per 1 november 2021 gelden er nieuwe wetten en regels met betrekking tot de import (en export) van honden. De nieuwe wet- en regelgeving is bedoeld om de frauduleuze handel in puppy's (en volwassen honden) tegen te gaan, maar maken onbedoeld het werk voor stichtingen zoals de onze moeilijk. Toch zijn wij er in geslaagd om inmiddels aan deze nieuwe wet- en regelgeving te voldoen!

Update mei 2023: lees het nieuwe artikel over dit onderwerp: Goede Stichtingen Buitenlandse Honden ❗