slider.jpeg
STRAYDOGS RESCUE NEDERLAND
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider.jpeg - copy
STRAYDOGS RESCUE NEDERLAND
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

hond adopteren

gastgezin worden

zorghonden

word donateur

Doodzieke pup

We hebben een doodzieke pup in huis. Omdat we openheid van zaken altijd voorop hebben staan, in goede, maar ook in slechte tijden: de oorzaak is parvo. Iets wat eigenlijk niet zou mogen vanwege de verplichte vaccinaties. Het is een vaak dodelijk virus waar heel veel pups in Roemenië aan sterven. Daarom worden alle honden die naar Nederland komen, hiervoor gevaccineerd. Verplicht!

Timber kwam samen met zijn broertje Sproet ruim een week geleden aan in Nederland. In de loop van die week werd Timber ziek. Diarree en overgeven Er werd nog gedacht aan iets verkeerds gegeten, dus rontgenfoto’s, maar dat was het niet. Hij werd zieker ondanks de medicijnen en op vrijdagavond naar de kliniek. Daar is een parvo-test gedaan en hij bleek dus positief Nou, we kunnen jullie vertellen dat je je dan een ongeluk schrikt. Want parvo is dodelijk. En hij is gevaccineerd, dus begrijpen doen we het al helemaal niet.

Natuurlijk wisten we dat zijn overlevingskans klein was, maar we wilden al het mogelijke doen, dus hij is direct opgenomen in de kliniek, in quarantaine want het is heel erg besmettelijk. In het weekend liep de koorts op naar 41 graden en we werden gewaarschuwd dat het er slecht uitzag. Maar vervolgens hebben ze andere antibiotica geprobeerd en dat lijkt voorzichtig aan te slaan! De koorts is aan het zakken en hij komt weer een beetje bij. Hij is nog niet buiten levensgevaar, maar dit is wel positief nieuws! En zijn broertje in hetzelfde gastgezin? Die heeft nergens last van.Zeg het maar, we snappen het echt niet, maar het is zoals het is.

Zo’n doodzieke pup, een gastgezin in de stress, het is echt afschuwelijk. Maar gelukkig nu voorzichtig hopen op herstel Maar aan alles hangt een prijskaartje en deze is fors. Heel fors.... De teller staat nu op circa 1.600 euro en we zijn er nog niet. Dat geeft natuurlijk ook de nodige financiële zorgen. Mogen we alsjeblieft daarvoor een beroep doen op jullie? Iedere bijdrage is zo ontzettend welkom en nodig! Ons rekeningnummer is NL66 RABO 0108573974 t.n.v Straydogs Rescue Nederland. Alle kleine beetjes helpen echt! Bij voorbaat heel erg veel dank.


logo srn

anbi logo

fb image

Meer nieuwsberichten