slider.jpeg
STRAYDOGS RESCUE NEDERLAND
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider.jpeg - copy
STRAYDOGS RESCUE NEDERLAND
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

hond adopteren

gastgezin worden

zorghonden

word donateur

Bedankt lieve donateurs!

resita14012020Dankzij onze donateurs kunnen we achter de schermen zo af en toe iets extra’s doen voor honden. En dat doen we natuurlijk heel graag. We kunnen alleen niet overal foto’s van plaatsen, want we willen ook onze verstandhouding met de mensen in Roemenie goed houden en met publiciteit is niet altijd iedere hond geholpen. Zoals een paar weken geleden die moeder met 10 pups is een buitenkennel in een asiel.... De foto’s zijn hartverscheurend en we weten allemaal dat pups in zo’n asiel geen enkele kans maken, vooral niet nu in de winter. Deze hond had een eigenaar die haar daar had gedumpt met het hele nest erbij. Maar eigenlijk wilde hij de moeder weer terug, ongetwijfeld als waak-/kettinghond. Dus we hadden maar een paar dagen tijd om dit gezin te redden en met de moed der wanhoop zijn we gaan rondvragen. En we vonden een plek voor ze!

Ze waren welkom bij Stichting Merlyn in Roemenie. Het hele nest mocht daar naartoe en ook nog 5 andere moederloze pups. Met behulp van de beheerder is het hele gezin op reis gegaan en Merlyn heeft ze met open armen ontvangen. Dit transport kostte ons 450 euro en dit konden we alleen maar doen door donaties, waarvoor enorm bedankt!!Het verhaal is helaas niet voor alle pups goed geeindigd, want ondanks alle goede zorgen is ruim de helft inmiddels gestorven aan parvo, maar echt, liever daar een zachte dood omringd door liefde en warmte, dan langzaam letterlijk wegkwijnen in de blubber met ijzige temeraturen. De moeder met de pups die het wel gaan redden, hebben nu een kans op een prachtig leven! Daar doen we het dan toch maar voor.

Wat we ook hebben gedaan, is het verhuizen van 3 hondjes op deze foto. Deze honden hebben we zelf 2 jaar geleden ontmoet in een asiel in Boekarest en het meest rechtse hondje is onze Misty, inmiddels al lang in Nederland en ook geadopteerd. Maar voor haar kennelgenootjes Silva, Rumba en Nerra is dat nog niet gelukt en dat bleef ons steeds dwars zitten. Want onze focus ligt vooral op het Resita-asiel, maar in andere asielen is het natuurlijk ook niet echt fijn.

Eergisteren hebben we de andere drie daar weg kunnen laten halen, naar Florentina in Brasov! Want daar hebben we, opnieuw met behulp van donaties, een binnenkennel/kamertje voor ze laten inrichten en daar mogen ze blijven totdat we een opvangplek hebben in Nederland! En bij Florentina is het natuurlijk veel beter met aandacht, vriendelijke mensen en 2x per dag een speeluur met andere honden. Hieronder staat een filmpje van hun aankomst daar. Zij zijn blij, wij zijn blij. Met enorm veel dank aan alle mensen die ons financieel steunen!  Want alleen met die hulp kunnen we dit soort dingen doen!  

 


logo srn

anbi logo

fb image

Meer nieuwsberichten