logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

hond adopteren

gastgezin worden

zorghonden

word donateur

asielhond ter adoptie

Heel veel vacht, liefde en vrolijkheid op vier pootjes: BellaTina!

Eén van onze teamleden is in oktober op bezoek geweest bij een aantal particuliere asielen in Roemenië, waar onze contactpersoon honden heeft ondergebracht. Ze ontmoette onder meer deze leuke hond: lief, sociaal en energiek. Ze wordt geschat op drie jaar.

BellaTina werd zwervend aangetroffen; waarschijnlijk is ze gedumpt. Helaas is dat in Roemenië heel gewoon: honden worden in een tuin of op het erf gehouden, al dan niet aan een ketting en vaak niet geneutraliseerd. En als het er door de geboorte van pups te veel worden, dan dump je er gewoon een aantal... 😞

BellaTina had het geluk 🍀 dat ze werd gevonden door onze contactpersoon. Bij de dierenarts voor sterilisatie, een gezondheidscheck en entingen bleek dat ze een lange metalen pin in haar poot had. Deze is operatief verwijderd ✂️ en ze heeft er geen last meer van.

In Roemenië zelf is BellaTina kansloos, asielhonden worden daar zo goed als nooit geadopteerd. Het asiel waar ze nu verblijft is geen fijne plek (➡️ zie het filmpje op haar pagina).

De honden krijgen wel voldoende te eten, maar ze komen zelden uit de kennel en de ruimtes zijn onverwarmd ❄️🥶. Tijd om individuele honden aandacht te geven is er niet of nauwelijks.... Gelukkig hoeft dierenliefde niet te stoppen bij een landsgrens!

Voor BellaTina zoeken we een thuis in Nederland bij mensen met ervaring en inzicht, een rustige woonomgeving, voldoende tijd en een goed omheinde tuin. Mensen die een kansarme hond die in Roemenië een zwaar leven heeft gehad alsnog een heerlijk leven willen geven 🚐🏡💞

Naast adoptie is opvang in een gastgezin ook een goede mogelijkheid!

Op BellaTina's pagina vind je aanvullende informatie en ook filmpjes van haar: Jong-volwassen asielhond adopteren: BellaTina.

Deze lieve asielhond is nog een jonge hond en een kleine middenmaat; ze is beschikbaar voor adoptie. Wie haalt haar uit het asiel?