slider.jpeg
STRAYDOGS RESCUE NEDERLAND
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider.jpeg - copy
STRAYDOGS RESCUE NEDERLAND
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

hond adopteren

gastgezin worden

zorghonden

word donateur

16 honden zijn eruit!

resita06122018Het is waarschijnlijk de domste actie ooit in ons 5-jarig bestaan, maar we doen het toch. Vanochtend hebben Sander en Hilda 16 honden uit hun kennels gehaald. We hadden oorspronkelijk eerst 7, toen werden het 10, maar als je die magere scharminkels echt ziet en vasthoudt en je weet dat ze het echt niet gaan overleven. In het asiel wordt minimaal gevoerd en veel honden krijgen gewoon niet de kans om te eten. Al deze honden waren in hun kennel de pispaaltjes. We konden ze gewoon niet achterlaten. We willen ook een Resita-voer-clubje opzetten, daarover later meer.

Laura van de opvang in Timisoare kreeg gisteravond een kleine hartverzakking, maar gelukkig is ze toch akkoord gegaan. Maar omdat ze hier niet opgerekend had, heeft ze niet voldoende hondenhokken. Dus de 2 overgebleven hokken voor Resita gaan nu daar naartoe, inclusief een stapeltje manden die ook niet meer in de kennels pasten.

Ons hart huilt voor de achterblijvers want ze hebben het zo ontzettend moeilijk... Maar deze 16 krijgen nu in elk geval een kans. Hun kennels zijn nu in elk geval wel verbeterd. Het eerste kennel heeft wanden en een dak gekregen. Het dak ligt intussen op de 2e kennel en ook kennel 3 is nu winddicht gemaakt. De kennels hebben een soort verdieping gekregen met een opstap van een pallet zodat de honden droog kunnen liggen. Er wordt keihard gewerkt door Sander en Hilda en een aantal lokale werkers.

Tijdens het werk werden we er mee geconfronteerd hoe de dagelijkse gang van zaken is in Roemenie. Er werd een gewond hoopje ellende van 2 kilo binnengebracht, een bedrijf in de buurt had hondenvangers gebeld... Het is gelukt haar direct naar een dierenarts over te brengen.

.


logo srn

anbi logo

fb image

Meer nieuwsberichten