logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

hond adopteren

gastgezin worden

zorghonden

word donateur

phoenix

 

Update 9 augustus: Phoenix zal worden opgevangen door de Hondenbescherming Den Haag ?!

Dit reutje van 9 jaar heeft op hele korte termijn een andere (opvang)plek nodig!! Phoenix is geen hond van onze stichting, maar we hebben hem via via weg gehaald uit een situatie waarin er niet meer voor hem gezorgd kon worden.

Hij is al sinds 2014 in Nederland, geadopteerd door een particulier samen met zijn broertje vanuit een Roemeens gemeente asiel. Onlangs liet de eigenaar echter weten dat ze financieel en emotioneel niet meer de zorg kon dragen voor deze honden.

Met behulp van donaties heeft ze bij de dierenarts bloedonderzoek laten doen bij zijn zieke broertje en de uitslag was zo beroerd dat besloten is hem in te laten slapen ?. Het overblijvende broertje, Phoenix, is nu hier bij ons in opvang, want dit mannetje verdient natuurlijk een liefdevol en goed thuis.

Omdat hij zo mager is en veel jeuk had, hebben we hem laten onderzoeken door de dierenarts. Zij heeft geen bijzonderheden geconstateerd en adviseert goed voer, veel rust, liefde en regelmaat en hij heeft een prik tegen de jeuk gekregen. De verwachting is dat hij over een tijdje weer helemaal lekker in zijn velletje zit.

Wat betreft zijn karakter zien we een rustig hondje dat het liefste bij zijn baasje in de buurt is. Maar dit moet dan wel een vrouw zijn, want helaas is zijn gedrag naar mannen vooralsnog heel erg reactief met veel angst-agressie. En dat is tegelijkertijd het grote probleem in zijn huidige opvang, want daar woont ook een man en die combinatie levert enorm veel stress op ?.
Met de andere honden in het gastgezin gedraagt hij zich goed, soms wat lichtelijk dominant, maar dat is wel goed bij te sturen. Met de katten gaat het prima. Hij is zindelijk en vraagt verder niet veel, behalve aan zachte mand, begeleiding en veel liefde. Met de vrouw in het gastgezin is hij heel erg aanhankelijk, vrolijk en zacht. Met een kleine aanwijzing gaat hij in zijn bench liggen en hij is enorm blij met een knuffel. Ook kan hij prima even alleen zijn.

Wie kan dit hondje helpen?
We zoeken voor hem een rustige (opvang)plek bij een alleenstaande vrouw (of twee vrouwen) zonder thuiswonende kinderen, met ruime hondenervaring. Waar ook een tuin aanwezig is en met de mogelijkheid om op rustige plekken te wandelen.

Het is echt dringend, dus het delen van deze post wordt zeer gewaardeerd ??!
Wilt u meer informatie? Dan kunt u contact met ons opnemen.