STRAYDOGS RESCUE NEDERLAND
voor hulp aan thuisloze honden in roemeniรซ
STRAYDOGS RESCUE NEDERLAND
voor hulp aan thuisloze honden in roemeniรซ
previous arrow
next arrow
Slider

hond adopteren

gastgezin worden

help met spullen

word donateur 2

Kimbo is geadopteerd ๐Ÿ’–!

kimbo adoptiehond

 

Kimbo: hoe een beroerde start toch kan leiden tot een happy end!
Dit mannetje uit het ellendige Resita-asiel kwam begin augustus hier in opvang, maar helaas liep dat binnen een paar dagen helemaal mis.
Vooral met de man des huizes klikte het totaal niet en dat nam zelfs ernstige vormen aan. Dus we moesten Kimbo acuut verplaatsen en dat is met een beperkt aanbod van gastgezinnen altijd een behoorlijke uitdaging.

Gelukkig mocht deze gestreste hond naar Rolien en Marten, waarbij we allemaal ons hart vast hielden, want hoe zou het tussen Kimbo en Marten gaan ... Als de angst voor mannen echt zo diep zat, zou dat misschien een hopeloze zaak zijn.

marten en kimboEn dan blijkt dat je met een paar vrij simpele omgangsregels een hele andere hond tevoorschijn kunt halen. Een hond die je de ruimte moet geven, even omlopen of een paar stappen naar achteren, negeren, geen aandacht afdwingen en even fluiten als je eraan komt, zodat Kimbo weg kan lopen. Vanuit die basis is bij Kimbo het vertrouwen ontstaan, dat zelfs zover ging dat ze gezellig samen op de bank konden netflixen! Hoe geweldig is dat?!

Toen we die ontwikkeling zagen durfden we te zoeken naar een eigen thuis voor hem, bij mensen die diezelfde omgangsvormen ook in de praktijk konden toepassen. Met geduld, veel rust en regelmaat. Die mensen liggen helaas niet voor het oprapen, maar het is gelukt! De adoptanten van onze Rumba durfden dit wel aan en kregen geen rolberoerte van alle instructies die ze mee kregen ๐Ÿ˜„.

 

geadopteerdDus Kimbo is afgelopen weekend verhuisd! Zijn nieuwe naam is Billy en het gaat heel erg goed!
Dat is voor een gastgezin altijd de grootste beloning, te weten dat een hondje weer grond onder zijn pootjes heeft, zich thuis voelt. Want loslaten is moeilijk, maar je moet wel, want alleen op deze manier is er weer plek voor een nieuwe opvanger die nu ergens in de shit van Roemenie ligt ...

Rolien en Marten, onze dank is megagroot, jullie mogen zo trots zijn op wat je hebt bereikt ๐Ÿ’–๐Ÿ’–!

Het onderstaande filmpje toont hoe groot het verschil kan zijn; "Kimbo toen en Kimbo nu: van Roemeense zwerfhond naar gelukkige huishond in Nederland."

 

Wilt u meer filmpjes zien van onze adoptiehonden of van de honden voor wie we een gastgezin zoeken? Bekijk dan de playlists op ons youtube kanaal.


logo srn

anbi logo

fb image

Meer nieuwsberichten