logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

buitenlandse hond adopteren

Zijn nieuwe pagina op onze site, Prinz in Nederland: Prinz, jonge hond ter adoptie 🔗

Geslacht: reu, gecastreerd
Leeftijd: jong-volwassen, geboren 16 augustus 2021
Formaat: grotere middenmaat
Kan met kinderen: evt. vanaf 12 jaar, we plaatsen Printz graag in een rustig huishouden
Kan met katten: ja
Kan met andere honden: ja, met niet al te drukke honden
Bijzonderheid: Printz is depressief en moet bovendien herstellen van heupoperaties

➡️ Printz is op 25 november aangekomen bij zijn gastgezin in Haarlem ❤️
Zijn nieuwe pagina op onze site: Prinz, jonge hond ter adoptie 🔗


Informatie:
Op 14 november troffen onze teamleden, op bezoek bij Elisa's asiel in Roemenië, een noodgeval aan. Naar aanleiding daarvan plaatsten we deze noodoproep op onze site en op Facebook:

Printz is een heel zachtaardige, lieve en sociale hond. Hij is tweemaal geopereerd, heupkopresecties. In die tijd zat hij in een ander asiel. Na de operaties werd hij steeds meer depressief 😢. Hij is verplaatst naar Elisa in de hoop dat het daar beter zou gaan met deze lieve hond.

Helaas gaat het niet beter: Printz is nu zo depressief dat hij niet meer wil eten, tenzij hij gevoerd wordt uit de hand en daarbij aandacht en liefde krijgt... 😞
Intussen is de arme hond graatmager. Rolien heeft vandaag een klein stukje met hem gewandeld en het is schokkend hoe slecht zijn conditie is. Zijn spieren zijn grotendeels verdwenen, terwijl die juist goed ontwikkeld zouden moeten zijn om op die manier zijn heupgewrichten te ontzien.

Printz was zó blij dat hij mee mocht wandelen 🥰 maar na 150 meter lopen kon hij eigenlijk niet meer verder, te verzwakt 😢...

Printz is sociaal en lief voor mensen, honden en katten. Nu hij niet meer wil eten in het asiel en bovendien de winterse kou in aantocht is (de kennels zijn onverwarmd), zal hij daar niet lang meer leven 💔😞😞 Hij is pas twee jaar.


Gelukkig vonden we naar aanleiding van deze noodoproep een geweldig fijne opvangplek voor hem 🙏! Printz zal op 23 november vertrekken voor een enkele reis naar Nederland. Hier zal hij volop liefde en rust in zijn koppie krijgen, medische begeleiding zoals aquatherapie / fysiotherapie, pijnstilling indien nodig, etc.🙏

In Roemenië zelf was Printz kansloos, zwerf- en asielhonden worden daar zo goed als nooit geadopteerd en een hond die iets mankeert zeker niet. Gelukkig hoeft dierenliefde niet te stoppen bij een landsgrens!
Op het filmpje kun je een beetje zien hoeveel stress de honden in het asiel ervaren. Er zijn geen verwarmde verblijven dus in de winter is het er ijzig koud – strenge vorst is hier geen uitzondering - en in de zomer vaak smoorheet. Elisa doet geweldig werk en ze heeft met de middelen die er zijn de dingen uitstekend voor elkaar 🙏. Maar de middelen zijn beperkt; niet te vergelijken met een asiel in Nederland...

Een indruk van het asiel van Elisa (Do Good Rescue) waar ook Printz verblijft, tot aan zijn vertrek op 23 november:

Foto's en filmpjes::

Printz was zó blij dat hij mee mocht wandelen met één van onze teamleden 🥰,
maar na 150 meter lopen kon hij eigenlijk niet meer verder, te verzwakt 😢...:

Deze lieve hond heeft in het asiel de wil om te leven opgegeven. Hij wil niet meer eten, is lusteloos en depressief en intussen graatmager. Gelukkig hebben we voor deze hond een fijne opvang plek gevonden in Nederland! Hier zal hij volop rust en liefde krijgen, medische begeleiding zoals aquatherapie / fysiotherapie, pijnstilling indien nodig, etc.