logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

asiel hond adopteren

Geslacht: teef, gesteriliseerd
Leeftijd: 1 jaar, geboren januari 2023
Formaat: kleine hond
Kan met kinderen: eventueel, vanaf 12 jaar
Kan met katten: ja
Kan met andere honden: ja

Informatie:
Eén van onze teamleden is in januari 2024 een lang weekend op bezoek geweest bij Elisa's asiel in Roemenië, het asiel waarmee we nauw samenwerken. Daar heeft ze onder andere Lizzie ontmoet. Het filmpje onderaan op deze pagina laat zien dat Lizzie al wel voorzichtig contact maakt, ze was net de dag daarvoor binnen gebracht. Lizzie werd door Elisa gezien op de parkeerplaats van de apotheek die bij het klooster in het dorp hoort, ze dacht dat ze vast een liefdevolle eigenaar had omdat Lizzie gezellig bij haar kwam voor aandacht. Elisa bezoekt het klooster regelmatig aangezien één van de nonnen, Lucia, zich heel erg bekommert om de honden rondom het klooster. Eenmaal in gesprek met Lucia bracht zij ook het hondje op de parkeerplaats ter sprake, ze was er opeens en ging niet meer weg, en of Elisa haar mee wilde nemen. Lizzie is een klein teefje die nog wel wat geduld, vertrouwen en rust kan gebruiken. Wie geeft deze kleine kruimel een kans?

In het particuliere asiel van Elisa verblijven momenteel circa 270 hondjes in kennels, dag in dag uit. Er is een speelveld, maar er is veel te weinig tijd en hulp om alle honden dagelijks daar naartoe te brengen. Dus de kennel is hun leven... In Roemenië zelf zijn de hondjes kansloos, asielhonden worden daar zo goed als nooit geadopteerd, zelfs geen prachtige en lieve puppy's. Gelukkig hoeft dierenliefde niet te stoppen bij een landsgrens!

Op het filmpje kun je een beetje zien hoeveel stress de honden ervaren. Er zijn geen verwarmde verblijven dus in de winter is het er ijzig koud - min 25 is geen uitzondering - en in de zomer vaak smoorheet. Elisa doet geweldig werk en ze heeft met de middelen die er zijn de dingen uitstekend voor elkaar 🙏. Maar de middelen zijn beperkt; niet te vergelijken met een asiel in Nederland...

Een indruk van het asiel van Elisa (Do Good Rescue), waar ook Lizzie verblijft:

asiel hond adopterenProfiel adoptant of gastgezin:
Voor deze lieve en nog timide hond zoeken we een thuis bij mensen met voldoende ervaring en inzicht, een rustige woonomgeving, voldoende geduld en tijd en een goed omheinde tuin*.

* Deze hond verblijft nu nog in een (privé) asiel in Roemenie Ze is mogelijk niet direct zindelijk en ze is geen leven in een huis gewend. Het kan zijn dat ze alles op straat in Nederland heel spannend vindt en daarom de eerste tijd nog niet graag mee wandelt. Om al dit soort redenen plaatsen we dit soort hondjes in Nederland graag in een woning met een goed omheinde tuin.

Wie geeft Lizzie een (al dan niet tijdelijk) thuis?
Wanneer u deze hond wilt adopteren, dan vindt u belangrijke informatie op onze pagina's Adopteren.
U kunt daarna desgewenst het intakeformulier invullen of ons mailen en dan nemen we z.s.m. contact met u op.

Wilt u als gastgezin Lizzie tijdelijk opvangen en begeleiden om haar een goede start in Nederland te geven, tot we een goed passende adoptant voor haar hebben gevonden?
Dan vindt u meer informatie op onze pagina Gastgezin worden.

Wilt u eerst meer informatie over deze hond of onze werkwijze?
Stuur ons dan een berichtje alstublieft, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto's en filmpjes:

Eind februari, Lizzie is gelukkig niet meer zo mager
Ze mag voor nieuwe filmpjes even uit de kennel en
loopt voor het eerst aan een lijn:

Lizzie slaagt voor de kattentest:

Als Lizzie het spannend voind
zoekt ze steun bij Elisa:

Filmpje gemaakt door één van onze teamleden op bezoek bij het asiel, januari 2024:

Een hond uit het asiel adopteren is erg dankbaar. Deze jong-volwassen hond zou enorm genieten van een eigen thuis, een eigen baasje.