logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

jonge hond adopteren

Geslacht: reu, gecastreerd
Leeftijd: jong hondje, 1 jaar, geboren januari 2023
Formaat: kleine middenmaat
Kan met kinderen: vanaf 12 jaar
Kan met katten: ja
Kan met andere honden: ja

Informatie:
Eén van onze teamleden is eind mei '23 een week lang op bezoek geweest bij Elisa's privé asiel in Roemenië en opnieuw in november van dat jaar. Daar heeft ze onder andere Harrie ontmoet, een schattige pup / jonge hond!
Harrie was in eerste instantie wat afwachtend, maar zijn nieuwsgierigheid en behoefte aan aandacht wint het al snel. Dat is ook goed te zien op de filmpjes, onderaan op deze pagina.

In mei 2024 zijn opnieuw teamleden van onze stichting op bezoek bij Elisa's asiel. Ze hebben uitgebreid geknuffeld, gespeeld en gewandeld met Harrie.
Wat een leuke hond! Hij is erg lief en enthousiast, geniet van aandacht en reageert sociaal op andere honden en op katten.

In het particuliere asiel van Elisa verblijven momenteel circa 270 hondjes in kennels, dag in dag uit. Er is een speelveld, maar er is veel te weinig tijd en hulp om alle honden dagelijks daar naartoe te brengen. Dus de kennel is hun leven... In Roemenië zelf zijn de hondjes kansloos, asielhonden worden daar zo goed als nooit geadopteerd, zelfs geen prachtige en lieve puppy's. Gelukkig hoeft dierenliefde niet te stoppen bij een landsgrens!

Een indruk van het asiel van Elisa (Do Good Rescue), waar Harrie verblijft:

jonge hond adopterenProfiel adoptant of gastgezin:
Voor Harrie zoeken we een thuis in Nederland bij mensen met voldoende ervaring en inzicht, een rustige woonomgeving en een niet te druk huishouden, voldoende tijd en een (goed omheinde) tuin*. 

* Deze jonge hond verblijft nu nog in een asiel in Roemenie. Hij is waarschijnlijk niet direct zindelijk en hij is geen leven in een huis gewend. Het kan zijn dat hij alles op straat heel spannend vindt en de eerste tijd nog niet graag mee wandelt. Om al dit soort redenen plaatsen we dit soort hondjes uit het asiel, in Nederland graag in een woning met een goed omheinde tuin.

Wie geeft Harrie een (al dan niet tijdelijk) thuis?
Wanneer u deze jonge hond wilt adopteren, dan vindt u belangrijke informatie op onze pagina's Adopteren.
U kunt daarna desgewenst het intakeformulier invullen of ons mailen en dan nemen we z.s.m. contact met u op.

Wilt u als gastgezin  Harrie tijdelijk opvangen en begeleiden, om hem een goede start in Nederland te geven?
Dan vindt u meer informatie op onze pagina Gastgezin worden.

Wilt u eerst meer informatie over dit hondje of onze werkwijze?
Stuur ons dan een berichtje alstublieft, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto's en filmpjes van Harrie:

Eén van onze teamleden geeft aandacht aan een een aantal puppy's in het asiel.
Harrie was in eerste instantie afwachtend, maar al snel ligt hij op schoot en laat hij zich aaien en knuffelen (mei 2023):