logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

jonge asiel hond adopteren

Geslacht: teefje, gesteriliseerd
Leeftijd: jonge hond; geboren september 2022
Formaat: uitgegroeid vermoedelijk middenmaat, 40 - 45 cm
Kan met kinderen: onbekend; we plaatsen Twiggy graag in een rustig huishouden
Kan met katten: onbekend, kan op verzoek worden getest
Kan met andere honden: ja

➡️ De pagina over Twiggy is verhuisd naar een ander webadres, kijk op de nieuwe pagina alstublieft voor de actuele versie: Jonge buitenlandse hond adopteren, Twiggy

Informatie:
Eén van onze teamleden is eind mei een week lang op bezoek geweest bij Elisa's privé asiel in Roemenië. Daar heeft ze onder andere vrolijke Twiggy ontmoet. Vrolijke knuffelkont Twiggy geniet van alle aandacht die ze krijgt, evenals lekker rondrennen en struinen met haar vrienden. Ze werd samen met 2 zusjes als jonge pup aangetroffen op een begraafplaats, iemand heeft ze daar naartoe gebracht en achtergelaten... Twiggy is de grootste van dit nestje pups; haar zusjes zijn Fire en Foxy. Wie wil dit vrolijke speelse meisje verder begeleiden zodat ze een evenwichtige Nederlandse huishond wordt?

In het particuliere asiel van Elisa verblijven momenteel circa 270 honden in kennels, dag in dag uit. Er is een speelveld, maar er is veel te weinig tijd en hulp om alle honden dagelijks daar naartoe te brengen. Dus de kennel is hun leven... In Roemenië zelf zijn de hondjes kansloos, asielhonden worden daar zo goed als nooit geadopteerd, zelfs geen prachtige en lieve puppy's. Gelukkig hoeft dierenliefde niet te stoppen bij een landsgrens!

Een indruk van het asiel van Elisa (Do Good Rescue), waar Twiggy en haar zusjes verblijven:

Profiel adoptant of gastgezin:
Voor Twiggy zoeken we een thuis bij mensen met voldoende ervaring en inzicht, een andere aanwezige hond als voorbeeld en speelmaatje is een pré, een rustige woonomgeving, voldoende tijd en een (goed omheinde) tuin*. 

* Dit hondje verblijft nu nog in een (privé) asiel in Roemenie. Het is een pup / jonge hond, dus waarschijnlijk niet direct zindelijk en zij is geen leven in een huis gewend. Het kan zijn dat ze alles op straat heel spannend vindt en de eerste tijd nog niet graag mee wandelt. Om al dit soort redenen plaatsen we dit soort hondjes in Nederland graag in een woning met een goed omheinde tuin.

Wie geeft Twiggy een (al dan niet tijdelijk) thuis?
Wanneer u deze jonge hond wilt adopteren, dan vindt u belangrijke informatie op onze pagina's Adopteren.
U kunt daarna desgewenst het intakeformulier invullen of ons mailen en dan nemen we z.s.m. contact met u op.

Wilt u als gastgezin Twiggy tijdelijk opvangen en begeleiden, om haar een goede start in Nederland te geven?
Dan vindt u meer informatie op onze pagina Gastgezin worden.

Wilt u eerst meer informatie over dit hondje of onze werkwijze?
Stuur ons dan een berichtje alstublieft, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto's en filmpjes van Twiggy in Roemenië (eind mei 2023):