logo
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
slider-cropped-header-1.jpeg
Straydogs Rescue Nederland
voor hulp aan thuisloze honden in roemenië
previous arrow
next arrow

klein asiel hondje

Geslacht: teefje, gesteriliseerd
Leeftijd: volwassen hond; 6 à 7 jaar
Formaat: kleine middelmaat
Kan met kinderen: eventueel, vanaf 12 jaar; we plaatsen Nancy graag in een rustig huishouden
Kan met katten: nee
Kan met andere honden: nee

Informatie:
Eén van onze teamleden is op dit moment (eind mei) op bezoek bij Elisa's privé asiel in Roemenië. Daar heeft ze onder andere Nancy ontmoet. Nancy's haar verhaal is schokkend... We willen graag ons uiterste best doen om te zorgen dat de nachtmerries uit haar verleden veranderen in welverdiende allermooiste dromen!

Een half jaar geleden trof Elisa Nancy aan, nadat haar eigenaar op leeftijd had laten weten haar niet langer te willen houden. Zo onvoorstelbaar triest: Nancy zat al zes jaar (❗) opgesloten in een heel klein hok; het hok had zelfs geen deurtje...
Haar misdaad? Ze had als pup de kippen opgejaagd...

Haar vacht was... we hebben er eigenlijk geen woorden voor. Het resultaat van 6 jaar lang vervilten en moeten leven in je eigen drek (zie het filmpje en de foto's, onderaan deze pagina).

Inmiddels woont Nancy al weer 6 maanden in Elisa's privé asiel. Meteen na haar bevrijding ontdaan van haar vacht en inmiddels is die prachtig! Nancy geniet van aandacht en menselijk gezelschap. Triest genoeg (maar heel begrijpelijk) is daar met momenteel zo'n 250 honden in de opvang zelden tijd voor.

Nancy weet zich niet goed raad met andere honden. We zoeken voor haar dus een fijne plek in Nederland (voor tijdelijke opvang of adoptie) waar ze de enige hond in huis is; ook geen katten. Een rustige woonplek, ervaren honden-mensen, een omheinde tuin... We weten natuurlijk dat zulke plekken niet voor het oprapen liggen. Maar we gaan ervoor; Nancy is een schatje, met een afschuwelijk verleden. Hopelijk vinden we voor haar zo'n geweldige plek; ze is nu dan wel bevrijd uit haar hokje maar het asielleven is helaas nog steeds geen fijn hondenleven...

De recente foto's zijn gemaakt door één van onze teamleden, op bezoek bij het asiel. Ze is een blije hond op de foto's waar ze aandacht krijgt en wordt geaaid, maar de foto's die gemaakt zijn terwijl ons teamlid buiten de kennel staat geven een reëler beeld van haar leven nu...

Profiel adoptant of gastgezin:
Voor Nancy zoeken we een thuis zonder andere hond(en) of kat(ten); bij mensen met voldoende ervaring en inzicht, een rustige woonomgeving, voldoende tijd en een (goed omheinde) tuin*. 

* Dit hondje verblijft nu nog in een (privé) asiel in Roemenie. Ze is waarschijnlijk niet direct zindelijk en ze is geen leven in een huis gewend. Het kan zijn dat ze alles op straat heel spannend vindt en de eerste tijd nog niet graag mee wandelt. Om al dit soort redenen plaatsen we dit soort hondjes in Nederland graag in een woning met een goed omheinde tuin.

Wie geeft Nancy een (al dan niet tijdelijk) thuis?
Wanneer u dit hondje wilt adopteren, dan vindt u belangrijke informatie op onze pagina's Adopteren.
U kunt daarna desgewenst het intakeformulier invullen of ons mailen en dan nemen we z.s.m. contact met u op.

Wilt u als gastgezin Nancy tijdelijk opvangen om haar een goede start in Nederland te geven?
Dan vindt u meer informatie op onze pagina Gastgezin worden.

Wilt u eerst meer informatie over dit hondje of onze werkwijze?
Stuur ons dan een berichtje alstublieft, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto's en filmpjes van Nancy in Roemenië:

Nancy in haar hokje en haar bevrijding (beter met geluid):

Met dank aan Elisa / Do Good Rescue voor de bovenstaande beelden.

Nancy, kort na haar bevrijding:

Mei 2023, ons teamlid met Nancy, op bezoek bij het asiel: