Hond Adopteren
slider-verschil-1.jpeg
slider-gastgezinnen--01-2022.jpeg
slider-adopteren-juli2022.jpeg
previous arrow
next arrow
×

Waarschuwing

JFolder: :bestanden: Pad is geen map. Pad: [ROOT]/images/Adoptiehonden/emma
×

Attentie

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:

Emma

emma klein hondje opvangenGERESERVEERD
Geslacht: teefje, gesteriliseerd
Leeftijd: geboren circa april 2021
Formaat: klein hondje, gewicht 9 kilo
Kan met kinderen: ja, maar Emma heeft vanzelfsprekend nog veel begeleiding nodig
Kan met katten: ja
Kan met andere honden: ja
Trefwoorden: sociaal, aanhankelijk, speels, actief

Emma verblijft bij de particuliere hondenopvang van Elisa in Roemenië. Zodra we een passend gastgezin hebben gevonden kan ze naar Nederland reizen. Wie kan dit prachtige kleine meiske opvangen en haar begeleiden om een fijne huishond in Nederland te worden? Wanneer u dat wilt heeft u als gastgezin ook een optie om Emma te adopteren, maar dat is geen must.

Karakter:
Emma is een heel sociaal hondje. Ze is opgegroeid met katten, honden en jonge kinderen.  

Gedrag in huis:
Omdat Emma nog in een asiel verblijft weten we niet hoe zij zich in een huis zal gedragen. Onze ervaring met dergelijke hondjes is dat ze meestal snel wennen in huis en dan extra genieten van de heerlijke luxe die dat met zich meebrengt. Warmte, een zacht mandje, veel aandacht; Emma zal het enorm waarderen!
We gaan ervan uit dat Emma nog onbekend is met veel dingen die hier normaal zijn, zoals het ontmoeten van onbekende mensen en honden, allerlei geluiden, aan de lijn lopen, verkeer, etc.  

emma klein hondje opvangenGedrag buiten:
Wennen aan de lijn en aan de omgeving buitenshuis zal stap voor stap moeten worden uitgebreid. We weten niet hoe Emma reageert op bijvoorbeeld fietsers en ander verkeer. Emma is in Roemenië wel bij een gezin opgegroeid, maar waarschijnlijk is ze nooit mee "uit" geweest. Het is ook goed mogelijk dat Emma en de andere hondjes van dit gezin niet in huis kwamen, maar in de tuin verbleven.

Profiel gastgezin:
Emma is opgegroeid bij een gezin met jonge kinderen, maar we denken dat het voor haar beter is om in een rustig huishouden te komen. Zo komt ze gemakkelijker toe aan rusten en slapen en kan ze geleidelijk wennen aan al die dingen die voor haar nieuw zijn. Voldoende rust is natuurlijk voor elke hond wel belangrijk, maar voor een hondje dat zo'n grote verandering meemaakt in haar leven is dat extra van belang.
Een goed omheinde tuin is voor elk van onze gastgezinnen een must. Een rustige woon-/wandelomgeving is een pré. Haar opvanggezin of toekomstige eigenaar heeft ervaring met honden en heeft alle tijd om Emma stap voor stap te begeleiden in haar ontwikkeling.
In het asiel gaat Emma heel goed om met andere honden. Een ander hondje in haar toekomstige gastgezin is een pré; Emma kan zich dan optrekken aan de andere hond als die sociaal is en niet bang. Emma is gewend aan katten.

Achtergrond: 
De eigenaar in Roemenië meldde zich bij Elisa's opvang om de moederhond te laten steriliseren. In overleg was de eigenaar bereid om de beide pups van deze hond, Emma en Emil, over te dragen aan Elisa zodat ze een fijne toekomst als huishond tegemoet kunnen zien.

Medische bijzonderheden:
Emma is recent gesteriliseerd, heeft de nodige bloedtesten gehad en natuurlijk is ze volledig gevaccineerd.

Emma in de opvang bij Elisa:

Gastgezin worden?
Heeft u interesse in dit schattige kleine hondje? Wanneer u Emma wilt opvangen als gastgezin, dan vindt u informatie op onze pagina Gastgezin worden. Als gastgezin heeft u indien gewenst altijd de mogelijkheid om uw opvanghond zelf te adopteren, maar dat is zeker geen must.

Na het lezen van de informatie over gastgezin worden kunt u desgewenst het intakeformulier voor gastgezinnen invullen.

{gallery}Adoptiehonden/emma{/gallery}
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.