Hond Adopteren
slider-verschil-1.jpeg
slider-gastgezinnen--01-2022.jpeg
slider-adopteren-juli2022.jpeg
previous arrow
next arrow
×

Waarschuwing

JFolder: :bestanden: Pad is geen map. Pad: [ROOT]/images/Adoptiehonden/emil
×

Attentie

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:

Emil

emil reutje opvangen of adopteren

Geslacht: reu
Leeftijd: geboren circa april 2021
Formaat: klein hondje, gewicht 8 kilo
Kan met kinderen: ja, maar we plaatsen Emil graag in een rustig huishouden
Kan met katten: ja
Kan met andere honden: ja
Trefwoorden: angstig/onzeker maar erg lief, bescheiden, rustig (voor een jonge hond)

Emil is een broertje van Emma. Emil verblijft bij de particuliere hondenopvang van Elisa in Roemenië. Zodra we een passend gastgezin hebben gevonden kan hij naar Nederland reizen. Wie kan dit aandoenlijke ventje opvangen en hem begeleiden om een fijne huishond in Nederland te worden? Wanneer u dat wilt heeft u als gastgezin ook een optie om Emil te adopteren, maar dat is geen must.

Karakter:
Emil is angstig/onzeker in nieuwe situaties, maar hij is ook erg lief en bescheiden; er zit geen kwaad in. Hij is opgegroeid met katten, honden en jonge kinderen, samen met zusje Emma en hun moeder.  

Gedrag in huis:
Omdat Emil nog in een asiel verblijft weten we niet hoe hij zich in een huis zal gedragen. Warmte, een zacht mandje, veel aandacht, lekker eten; Emil zal het enorm waarderen!
We gaan ervan uit dat Emil nog onbekend is met veel dingen die hier normaal zijn, zoals het ontmoeten van onbekende mensen en honden, allerlei geluiden, aan de lijn lopen, verkeer, etc. Emil zal waarschijnlijk relatief veel tijd en begeleiding nodig hebben om meer zelfverzekerd te worden, maar we verwachten dat hij zich snel zal hechten aan een nieuw baasje, die dan zijn steun en toeverlaat is.

emil adoptie hondjeGedrag buiten:
Wennen aan de lijn en aan de omgeving buitenshuis zal stapje voor stapje moeten worden uitgebreid. De eerste periode bij zijn gastgezin of adoptant zullen het huis en de tuin ruimte genoeg bieden, zowel om te bewegen als om dingen te leren. Emil is in Roemenië wel bij een gezin opgegroeid, maar waarschijnlijk is hij nooit mee "uit" geweest. Het is ook goed mogelijk dat Emil en de andere hondjes van dit gezin niet in huis kwamen, maar in de tuin verbleven.

Profiel gastgezin:
Emil is opgegroeid bij een gezin met jonge kinderen, maar we plaatsen hem graag in een rustig huishouden en in een rustige woon- en wandelomgeving. 
Een goed omheinde tuin is voor elk van onze gastgezinnen een must. Emil's opvanggezin of toekomstige eigenaar heeft ervaring met (angstige) honden en heeft alle tijd om Emil stapje voor stapje te begeleiden in zijn ontwikkeling.
In het asiel gaat Emil heel goed om met andere honden. Een ander hondje in zijn toekomstige gastgezin is gewenst; Emil kan zich dan optrekken aan de andere hond als die sociaal is en niet bang.
Emil is sociaal naar katten, zeker wanneer die honden gewend zijn.

Achtergrond: 
De eigenaar in Roemenië meldde zich bij Elisa's opvang om de moederhond te laten steriliseren. In overleg was de eigenaar bereid om de beide pups van deze hond, Emma en Emil, over te dragen aan Elisa zodat ze een fijne toekomst als huishond tegemoet kunnen zien.

Medische bijzonderheden:
Emil is nog niet gecastreerd. Hij heeft de nodige bloedtesten gehad en natuurlijk is hij volledig gevaccineerd.

Emil in de opvang bij Elisa:

Emil in de opvang bij Elisa, ontmoeting met een poes:

Gastgezin worden?
Heeft u interesse in dit aandoenlijke kleine hondje? Wanneer u Emil wilt opvangen als gastgezin, dan vindt u informatie op onze pagina Gastgezin worden. Als gastgezin heeft u indien gewenst altijd de mogelijkheid om uw opvanghond zelf te adopteren, maar dat is zeker geen must.

Na het lezen van de informatie over gastgezin worden kunt u desgewenst het intakeformulier voor gastgezinnen invullen.

{gallery}Adoptiehonden/emil{/gallery}
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.